Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten tisztában van vele, és ő törődik vele

2021. október 16. 03:00 - Anika Enikő

20211016.jpg

„Ahogy együttérez az apa a gyermekeivel, úgy érez együtt az ÚR azokkal, akik félik őt.” (Zsolt 103,13 NIV)

Isten gondoskodó, szerető és együttérző Apa. Jobban szeret téged, mint azt valaha is felfoghatnád.

Isten a szeretet, és azért teremtett téged, hogy szeressen téged. Ő szeretettel van irántad mindenben, amit tesz; együttérzése az egyik legkiemelkedőbb tulajdonsága.

A Biblia azt mondja a 103. zsoltár 13. versében: „Ahogy együttérez az apa a gyermekeivel, úgy érez együtt az ÚR azokkal, akik félik őt.” (Zsolt 103,13 NIV) Ő törődik mindennel az életedben – együttérzően.

Jézus tanítványai közül a legtöbben hivatásos halászok voltak. Egy nap halászat közben, Jézus elfáradt, és elaludt a csónakban. Amikor jött a vihar, annak nem kellett volna zavarnia a tanítványokat. Halászokként megszokták a viharokat. De ennek nagynak kellett lennie, mert megijedtek. A hajót dobálta és forgatta; a víz ömlött a csónakba. Kétségbeesettek voltak, és felébresztették Jézust, hogy feltették neki az élet egyik legfontosabb kérdését: „Uram, nem törődsz velünk?”

Te is, én is folyton és ezerféleképpen tesszük fel Istennek ezt a kérdést: „Istenem, láttad azt az orvosi leletemet? Nem törődsz vele? Látod, hogy milyen bajban van a házasságom? Nem törődsz vele? Látod, hogyan erőlködnek a gyermekeim az iskolában? Nem törődsz velük? Te tudod, milyen félelem keríti hatalmába a gondolataimat. Nem törődsz vele?”

A válasz ez: De igen, Isten törődik mindezzel. Valójában jobban törődik ezekkel, mint tudod. Többet akar segíteni, mint te. Ő tudja, hogy mi fog neked jobban segíteni, mint te. Ő tisztában van vele, és ő törődik vele.

A Biblia mondja: „Hajítsd minden aggodalmadat rá, mert ő törődik veled!” (1Pt 5,7 NIV)

Ha tudnád és éreznéd, hogy mennyei Apukád állandóan és együttérzően törődik veled, akkor nem tudnád nem viszont szeretni.

Tedd meg az első lépést ma a belső béke felé, és „hajítsd minden aggodalmadat” a te együttérző mennyei Apukádra!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Milyen dolgok zavarnak most az életben?
  • Hiszed, hogy Isten törődik az aggodalmaiddal? Miért igen, vagy miért nem?
  • Mit jelent: „hajítsd minden aggodalmadat” Istenre?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.10.09.)

(NIV: Az angol New International Version bibliafordítás rövidítése.)

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása