Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten közel van, és megért téged

2021. október 18. 03:00 - Ivanyina Krisztina

Legyőzni az aggodalmat! - Pécsi Hit Gyülekezete

„Az ÚR közel van mindazokhoz, akik hívják.” (Zsolt 145,18 NIV)

Isten egyáltalán nincs messze tőlünk. Sőt épp ellenkezőleg! Olyan közel van, mint a következő szívverésed.

Minden percben ott van melletted. A Biblia azt mondja: „Isten azért tette ezt, hogy keressék őt, hátha kitapinthatják és megtalálhatják, hiszen nincs messzire egyikünktől sem.” (ApCsel 17,27)

Lehet, hogy azt érzed, Isten milliónyi mérföldre van tőled. De az érzéseid és a valóság nem mindig egyeznek. Az igazság az, hogy Isten most is veled van.

Íme néhány igazság mennyei Atyádról:

Ő sosem túl elfoglalt, ha szükséged van rá. Néha te túl elfoglalt vagy, hogy időt tölts Istennel. De ő sosem lesz elfoglalt, ha szükséged van rá. Ő ilyen fajta szeretet ad neked. A 145. zsoltár 18. verse így szól: „Az ÚR közel van mindazokhoz, akik hívják.” (NIV). Minden alkalommal, amikor Istent hívod, ő már ott van melletted. Sokkal többször gondol rád, mint te őrá. Már megszületésed előtt gondolt rád, és minden egyes nap minden egyes percében azt teszi.

Szeret a kedvedben járni. Ő nem fukarkodik veled, szeret téged. Máté evangéliuma 7. fejezetének 11. verse azt mondja: „Ha tudjátok, hogyan adjatok jó ajándékokat a gyerekeiteknek, a ti mennyei Atyátok mennyivel inkább ad mindazoknak, akik kérik őt!” (NIV) Egyszerűen élvezd azt a tényt, hogy Isten szeret jó ajándékokat adni neked!

Közel áll a megtört szívűekhez. Ha ezen a héten valamilyen nehéz időszakon mész keresztül, akkor lehet, hogy szükséged lesz erre az  igeversre: „Az ÚR közel van a megtört szívűekhez, és megmenti azokat, akik lélekben megtörtek.” (Zsolt 34,18) Isten megértő. Nem áll félre. Jelen van, amikor fájdalmaid vannak.

Isten közel van hozzád, és megérti, min mész keresztül. Fordulj hozzá, és akkor észreveheted, hogy ő már ott vár téged!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mihez kell ma Istent segítségül hívnod?
  • Miért érződik Isten távolinak néha, amikor életünk legnehezebb időszakain megyünk keresztül?
  • Mit kell megváltoztatni életedben, hogy ne légy túl elfoglalt Isten számára?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.10.11.)

(A bibliai idézetek fordítása utáni nagybetűs rövidítés a szerző által választott angol bibliafordítást jelöli. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal, jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása