Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Naponta bízz Istenben!

2021. október 26. 03:00 - Erika1832

grace-wildlife-fine-art_2.jpg

„Ne aggódjatok semmiért; helyette imádkozzatok mindenért! Mondjátok el Istennek, mire van szükségetek, és köszönjétek meg mindazt, amit tett! [...] Rögzítsétek gondolataitokat arra, ami igaz, tisztességes, helyes, tiszta, kedves és csodálatos! Olyan dolgokra gondoljatok, amik kiválóak és dicséretre méltóak!” (Fil 4,6–8 NLT)

Isten azt akarja, hogy naponta bízz benne. Azt akarja, hogy kérd el tőle a „mindennapi kenyeredet” (Máté 6,11 ESV fordítás), nem pedig a heti kenyeredet, havi kenyeredet vagy az évi kenyeredet.

A Biblia azt mondja: „Ne aggódjatok semmiért; helyette imádkozzatok mindenért! Mondjátok el Istennek, mire van szükségetek, és köszönjétek meg mindazt, amit tett! [...] Rögzítsétek gondolataitokat arra, ami igaz, tisztességes, helyes, tiszta, kedves és csodálatos! Olyan dolgokra gondoljatok, amik kiválóak és dicséretre méltóak!” (Fil 4,6–8 NLT)

Ez az igerész négy dologra hívja fel a figyelmünket, és jó, ha naponta így teszünk, hogy Istenben bízhassunk:

Semmiért se aggódj! „Ne aggódj a holnap miatt, mert a holnap elhozza a saját gondjait. A mai nap gondja elég mára.” (Mt 6,34 NLT) Miért olyan nagy ügy az aggodalom? Mert ez nem csak egy rossz szokás, hanem bűn is. De Isten betartja az ígéreteit, és bízhatsz benne, hogy ő gondoskodik rólad.

Imádkozz mindenért! Az ima megváltoztatja a dolgokat. Pál apostol azt írja: „Aki nem kímélte a saját Fiát, hanem mindannyiunkért odaadta, hogy ne adna meg nekünk örömmel vele együtt mindent?” (Róm 8,32 NIV) Az üdvösségeddel kapcsolatban Isten megoldotta a legnagyobb problémádat azzal, hogy elküldte Jézust, hogy meghaljon érted. Ha Isten annyira szeretett, hogy odaadta Jézust, hogy meghaljon érted, nem gondolod, hogy szeret téged annyira, hogy gondoskodjon az összes többi problémádról?

Légy hálás mindenért! Bármi is történjen, adj hálát! A Biblia nem azt mondja: „Minden dologért adj hálát!” Azt mondja: „Minden dologban adj hálát!” (1Thessz 5,18 GNS). Nem kell hálásnak lenned az életedben előforduló rossz dolgokért. Soha nem kellene hálásnak lenned a gonoszért. Nem kell hálásnak lenned a rákért vagy egy autóbalesetért. Isten mégis azt mondja, hogy mindenben hálát adhatsz. Miért? Mert tudod, hogy Isten gondoskodni fog rólad. Tudod, hogy be fogja tölteni a szükségeidet. Tudod, hogy segíteni fog neked.

Gondolkozz a helyes dolgokról! Isten megadta azoknak a dolgoknak a listáját, melyeken gondolkodnod kell: amelyek igazak, tisztességesek, helyesek, tiszták, kedvesek, csodálatosak, kiválóak és dicséretre méltók. (Fil 4 NLT)

Hol találsz tiszta és kedves dolgokat, hogy azokon gondolkozz? TV-nézés közben vagy a közösségi oldalak böngészése során ilyenekre nem fogsz rátalálni. Tiszta, kedves és tiszteletreméltó gondolatokat egyedül Isten Igéjében fogsz találni. Olvasd, tanulmányozd, jegyezd meg, és töltsd meg vele az elmédet! Ézsaiás próféta azt mondja: „Tökéletes békében őrzöd meg mindazokat, akik bíznak benned, mindazokat, akiknek gondolatai rád irányulnak.” (Ézs 26,3 NLT)

Legyen a mai nap az a nap, amikor elkezdesz napról-napra bízni Istenben!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hiszel abban, hogy az ima megváltoztatja a dolgokat? Miért igen, vagy miért nem?
  • Hová kalandoznak el leggyakrabban a gondolataid? Igaz, tisztességes, helyes, tiszta, kedves, csodálatos, kiváló és dicséretre méltó dolgok felé?
  • Milyen helyzetben kell ma hálát adnod Istennek?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.10.19.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása