Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten megáldja, amit hozol neki

2021. október 28. 03:00 - gerbeaud

„Dobd a kenyeredet a vizekre, mert sok nap múlva megtalálod azt.” (Préd 11,1 RSV)

Bármit is adsz Istennek, megsokszorozza. 

Ha Istennek adod a tehetségedet, megsokszorozza a tehetségedet. Ha Istennek adod az energiádat, megsokszorozza az energiádat. Ha Istennek adod a pénzedet, megsokszorozza a pénzedet. Bármit adsz Istennek, megsokszorozva adja vissza.

A prédikátor könyve 11. fejezetének 1. verse azt mondja: „Dobd a kenyeredet a vizekre, mert sok nap múlva megtalálod azt.” (RSV)

Ennek az igazságnak a tanítására Jézus csodát tett. Ötezer ember követte Jézust a sivatag közepére. Egész nap tanította őket, és a nap végére éhesek lettek. A tanítványok azt mondták Jézusnak, hogy küldje el őket. Ehelyett Jézus azt mondta a tanítványoknak, hogy nekik kell megetetni az embereket. Biztos vagyok abban, hogy a tanítványok csodálkoztak: „Mit csinál?” A hitüket tesztelte. Látni akarta, hogy számítanak-e rá, hogy ő biztosítsa számukra azt, amire szükségük van 5000 ember megetetéséhez.

Ebből a hatalmas tömegből egy kisfiú hozott ebédet: öt kis kenyeret és két szárított halat. A fiú odavitte az ebédjét Jézushoz, és azt mondta: „Uram, neked adom ezeket.”

Jézus átvette a kenyereket és a halakat. Imádkozott, megtörte, megáldotta és megszaporította. Mind az ötezer embert megetette – ők voltak egyúttal ennek a csodának az 5000 tanúja is. Nem csak ennek, de a 12 kosárnak tele hal- és kenyérmaradékkal!

Isten mindig többet ad neked, mint amire szükséged van, többet, mint amire számítottál, és többet, mint amit el tudsz képzelni. Átvette azt, amit a fiú adott neki. Megtörte, megáldotta és felhasználta.

Ez az, amit Isten tesz az életedben. Átveszi azt, amit odaviszel neki, még a törött részeket is, és jóra használja.

Ajánld fel Jézusnak azt, amid van ma! Megáld téged, és mások áldására használ.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mit vagy ma hajlandó odaadni Istennek?
  • Miért fontos átadni Istennek mindazt, amid van, még az életed összetört részeit is?
  • Mit gondolsz, milyen hozzáállást vár tőled Isten, amikor adakozol?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.09.21.)

(RSV: Az angol Revised Standard Version bibliafordítás rövidítése.)

1 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csilla vargáné 2021.12.05. 08:50:26

karacsonyra segitség kérés!!SZERETNÉK ÉLELMISZER CSOMAGOT KÉRNI)
Sajnos saját hibánkon kívül nehéz helyzetbe kerültünk! Feleségem fizetéséből havi 16 ezret vonnak le tartozás fejében, így bárminemű segítséget, élelmiszert is szívesen elfogadunk! Én jelenleg közmunkán vagyok, beteg feleségemeLL(vizes láb, lábszárfekély), de jómagam is szívbeteg vagyok, amely mellé még cukorbetegség is társul Csillának kevés vörösvérsejtje, ill hemoglobinja van, dolgozni nem bír, fárad! Én inzulinos cukorbeteg vagyok (napi 2x)! Ezért kérnem a segítségeteket! Bővebb információ privát üzenetben! Köszönöm!//varga zoltan vadna szabadsag tér 15 diabetese neuropathya allapitottak meg ill... gerinc csipö kopas ill szükület //ha valaki tud segiteni feleségem számla száma 116 00006 00000000 2576 6862!!tavaly majusban volt egy mütétem bocsanat leirom ,herezacskon folyamatos magas cukor miatt ,lett egy tályog ill. a lágyrészen megmütöttek ,, és a mütét után kialakult egy sipoly ,, a sipolybol 9 honapig lógott belöllem egy mütét közben bennem hagyott géz darab ... a sipoly ami a lágyrészen van nem lehet emelni hajolni váladékozik még dolgozom közmunkán mindkettönk fizetéséböl von végrehajto
süti beállítások módosítása