Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Kövesd Isten hívását a negatív emberek befolyása ellenére!

2021. november 28. 03:00 - gabormel

pexels-jens-johnsson-66100-1_article_image.jpg

„Miért visz el minket az ÚR abba az országba? Csak azért, hogy meghaljunk a csatában? Asszonyaink és kisgyermekeink rablók prédájává válnak! Nem lenne jobb visszatérni Egyiptomba?” (4Móz 14,3 NLT)

1979-ben a texasi Fort Worth-ben fejeztem be a tanulmányaimat, amikor úgy éreztem, hogy Isten elhív Dél-Kaliforniába, hogy elindítsam a Saddleback gyülekezetet. Elmondtam egy barátomnak, akit tiszteltem, hogy szerintem Isten mit akar tőlem.

Ő azt mondta: „Rick, ez a legostobább ötlet, amit valaha hallottam. Elmész Kaliforniába, és soha többet nem hallunk majd felőled. Ez nem fog megvalósulni.” Hideg vízzel öntötte le minden álmomat.

Valahányszor, amikor komolyan úgy kezded el használni az életedet, ahogy Isten akarja, néhány ember ellenezni fogja. A Sátán minden tőle telhetőt meg fog tenni, hogy ne teljesítsd az elhívásod.

Az egyik oka annak, hogy olyan kevesen engedelmeskednek ténylegesen Isten elhívásának az az, hogy nem hajlandók szembe menni a közvéleménnyel. Ha követni szeretnéd Isten hívását az életedben, hajlandónak kell lenned arra, hogy elutasítsd a negatív tanácsokat – függetlenül attól, hogy kiktől kapod.

A Biblia azt mondja Mózes negyedik könyve 14. fejezetének 2–3. verseiben: „A hangjuk nagy kórusban felemelkedett Mózes és Áron ellen. »Bárcsak meghaltunk volna Egyiptomban, vagy akár itt a pusztában! – így siránkoztak. Miért visz el minket az ÚR abba az országba? Csak azért, hogy meghaljunk a csatában? Asszonyaink és kisgyermekeink rablók prédájává válnak! Nem lenne jobb visszatérni Egyiptomba?«” (NLT)

Amikor nehéz körülményekkel találták szembe magukat, az izraeliták úgy döntöttek, hogy jobban szeretnék az egyiptomi fogságot, mint a szabadságot az ígéret földjén. Ahelyett, hogy azt tették volna, amire Isten hívta őket, inkább vissza akartak térni régi életmódjukhoz.

Azonban az egyik vezetőjük, Káléb szokatlanul bátor volt. Úgy döntött, hogy Isten segítségével szembenéz a zúgolódókkal, még ha félt is. Hajlandó volt elutasítani a negatív tanácsokat, hogy kövesse Isten hívását.

Valójában Káléb nem csak negatív tanácsokat kapott, fizikailag is megfenyegették. Mózes negyedik könyve 14. fejezetének 10. versében ezt olvashatjuk: „Az egész közösség Józsué és Káléb megkövezéséről kezdett el beszélni. Ekkor megjelent az ÚR dicsőséges jelenléte minden izraelitának a sátornál.” (NLT)

Isten jelenléte megmentette Kálébet és Józsuét. Ez a te életedben is meg fog történni.

Amikor Isten hívását követed az életedben, mindig találkozni fogsz olyanokkal, akik ezt ellenzik. Tehát dönts most úgy, hogy elutasítod a negatív tanácsokat, és számíts Isten jelenlétére, hogy tisztán láss!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Milyen régi életmódhoz vagy hajlandó visszatérni, ahelyett hogy előrelépnél és kockáztatnál?
  • Ha értékeled azokat a tanácsokat, amiket mostanában kaptál olyan emberektől, akiket szeretsz és akikben megbízol, azok mennyiben segítenek elmozdulni az elhívásod irányába? Mennyi negatív tanács van köztük?
  • Miért olyan nehéz néha szembe menni a közvéleménnyel vagy a barátaid tanácsaival?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.11.21.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása