Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Nevezd meg az értékeidet, majd élj azok szerint!

2021. december 03. 03:00 - Tomes Lívia

alazat.jpeg

„Mózes nagyobb gazdagságnak tartotta Egyiptom kincseinél a Krisztusért való gyalázatot, mert a megjutalmazásra tekintett.” (Zsid 11,26 NIV)

Mi a legfontosabb számodra? Mi az a három-négy legfontosabb érték az életedben?

Most egy határozott döntést kell meghoznod: válaszd Isten értékeit és ne a világét. Mózes meghozta ezt az elhatározást, ami megváltoztatta az életét. És Isten ezért használta őt.

A zsidókhoz írt levél 11,26 ezt mondja: „Mózes nagyobb gazdagságnak tartotta Egyiptom kincseinél a Krisztusért való gyalázatot, mert a megjutalmazásra tekintett.” (NIV). Mózes megítélte az értékeit. Tisztázta, mi a legfontosabb számára. Tudta, hogy mik a legfőbb értékei.

Én könnyen meg tudom nevezni a legfőbb értékeimet: tisztesség, alázat és nagylelkűség. Már régen eldöntöttem, hogy erre a három dologra akarom építeni az életemet, mert ezek a vezetés három csapdájának az ellenszerei.

Te meg tudnád nevezni a három legfontosabb értéket az életedben? Ha nem, akkor biztos, hogy nem tudsz azok szerint élni.

Mielőtt elmúlik egy újabb nap, ülj le, és tedd fel magadnak a kérdést: „Mi a legfontosabb számomra? Mik a legfőbb értékek az életemben?” Írd is le őket, mert amíg nem tisztázod az értékeidet, nem tudsz azok szerint élni.

Miért olyan fontos ez? Ha nem te döntöd el, mi a fontos az életedben, akkor mások döntenek helyetted. Bele helyeznek az ő formájukba, és az ő értékeik szerint fogod élni az életed, nem a sajátod szerint.

Ha tudod, mi a legfontosabb számodra, és az értékeid szerint élsz, Isten használni fog téged, és megáldja az életedet is.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mi a három legfontosabb érték az életedben?
  • Hogyan tudod kideríteni, hogy melyek azok?
  • Mi az első lépés, amit megtehetsz, hogy ezeket alkalmazd is az életedben?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.11.26.)

(NIV: Az angol New International Version bibliafordítás rövidítése.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása