Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A dicsőítés az aggodalom ellenszere

2021. december 15. 03:00 - csmsdvd

ezgif_com-gif-maker_1_1.jpg

„[Krisztus] szeretete az első és utolsó szó mindenben, amit teszünk. Határozott döntésünk, hogy ebből a koncentrált középpontból dolgozunk” (2Kor 5,14 The Message)

Isten öt célra teremtett téged: dicsőítésre, közösségre, tanítványságra, szolgálatra és evangelizációra. Ezeket a célokat azonban nem tudod egyedül betölteni. Az élet nem egyéni fellépés. Közösségre teremtettek.

Isten öt célját csak úgy tudod betölteni az életedben, ha az emberek szellemi hozzájárulást adnak neked. Szükséged van egy gyülekezeti családra. Miért? Mert a gyülekezet segít abban, hogy az életedet Isten köré összpontosítsd.

Isten nem azért tett a Földre, hogy énközpontú életet élj. Ő akar az életed középpontjában lenni. Azért teremtett téged, hogy szeressen téged, és azt akarja, hogy viszont szeresd őt. Bizonyos értelemben Isten azt mondja: „Én akarok a szíved középpontja lenni. Én akarok a figyelmed fókusza lenni. Én akarok az életed középpontja lenni. Én akarok lenni a létezésed tengelye.”

A Biblia azt mondja: „[Krisztus] szeretete az első és utolsó szó mindenben, amit teszünk. Határozott döntésünk, hogy ebből a koncentrált középpontból dolgozunk” (2Kor 5,14 The Message)

Hogyan tudhatod meg, hogy Krisztus az életed középpontja? Abbahagyod az aggódást. Pál levele a filippiekhez 4. fejezetének 6–7. verse szerint: „Csodálatos, ami történik, amikor Krisztus kiszorítja az aggodalmat az életed középpontjából” (The Message).

Van egy szó erre: dicsőítés. Amikor az életedet Istenre összpontosítod, akkor dicsőíted. A dicsőítés pedig az aggodalom ellenszere. Ha kevesebbet akarsz aggódni, dicsőíts többet!

Mikor kellene dicsőítened? A Biblia azt mondja: „Hat napotok van, amikor elvégezhetitek a munkátokat, de minden hét hetedik napja szent, mert hozzám tartozik. Nem számít, hol éltek, pihennetek kell Sabbátkor, és összejönnötök dicsőíteni” (3Móz 23,3 CEV). Egyszer egy héten, Isten azt akarja, hogy gyere össze más hívőkkel, hogy újra fókuszáld, újra hitelesítsd és újra rá összpontosítsd az életedet.

Hol kellene ezt megtenned? Az apostolok cselekedetei 2. fejezetének 46. verse szerint: „Rendszeresen együtt dicsőítettek a templomban” (TLB).

Látod, mit értett Isten azon, hogy legyél a gyülekezeti család tagja? A gyülekezeti család segít abban, hogy Isten köré összpontosítsd az életedet, és őt helyezd életed középpontjába, hogy így betölthesd az ő veled kapcsolatos célját.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mi az a dolog, ami miatt aggódsz? Hogyan tudod ma ezt az aggodalmat dicsőítéssé fordítani?
  • Mit gondolsz, hogyan változna meg az életed, ha minden aggodalmadat átadnád Jézusnak, és megengednéd neki, hogy ő legyen az életed középpontjában?
  • Gyakorlatilag mit tehet a gyülekezeti család, hogy segítsen neked újra Istenre összpontosítani az életedet?

Isten azért teremtett, hogy szeressen téged, és az egyik hely, ahol ezt a legvilágosabban láthatod, az a kereszt.

Jézus halála és feltámadása által Isten lehetővé tette számodra, hogy örökre az ő családjának részévé válj. Nem számít, mit tettél, vagy hol voltál, Isten örökkévaló családjában már készen áll és vár rád egy hely. A meghívás szélesre tárva-nyitva áll. Csak higgy, és fogadd el!

Készen állsz? Itt egy ima, amivel kezdheted: „Drága Istenem, tudom, hogy amikor meghalok, számot fogok adni neked az életemről. Tudom, hogy vétkeztem ellened, és az én tervem szerint éltem, nem a te terved szerint. Azt akarom, hogy ez mostantól kezdve megváltozzon. El akarok fordulni a bűneimtől, és feléd akarok fordulni.

Köszönöm, hogy elküldted Jézust, hogy meghaljon mindazért, amit rosszul tettem, hogy ne kelljen megfizetnem a büntetést. Tudom, hogy nem érdemlem meg a bocsánatodat. Tudom, hogy csak a te kegyelmed menthet meg engem, Uram. Soha nem tudnék elég jó lenni ahhoz, hogy tökéletes helyre kerüljek.

Jézus, köszönöm, hogy annyira szeretsz engem, hogy minden bűnömet magadra vetted. Elfogadhatóvá tettél a menny számára, és alázatosan kérlek, ments meg engem. Hiszek benned, Jézus. És hiszem, hogy megtartod az ígéretedet, hogy azonnal, biztosan, teljesen és örökre megmentesz engem. Jézus nevében imádkozom. Ámen.”

Ha most imádkoztál azért, hogy elfogadd Jézust, kérlek, írj nekem egy e-mailt a Rick@PastorRick.com címre, és tudasd velem. Szeretnék küldeni neked néhány ingyenes anyagot, hogy segítsek elindulni a Jézussal való utazásodon.

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.12.08.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása