Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Nem vagy egyedül; egy család része vagy

2021. december 16. 03:00 - Tomes Lívia

gyulekezet.jpg

„Sokan egy test vagyunk a Krisztusban, egyenként pedig egymásnak tagjai.” (Róm 12,5 GW fordítás)

A gyülekezet nemcsak abban segít, hogy Isten legyen életed középpontja, hanem segít kapcsolatot találni más hívőkkel is.

Isten nem azért helyezett a földre, hogy elszigetelt életet élj. Isten azt akarja, hogy amíg ezen a földön élsz, tanuld meg szeretni az embereket. És azt is akarja, hogy szeresd azokat, akik az ő családjába tartoznak. A Biblia azt mondja: „Sokan egy test vagyunk a Krisztusban, egyenként pedig egymásnak tagjai” (Róm 12,5 GW).

Amikor Isten gyermeke leszel, akkor testvérként, fivérként vagy nővérként kapcsolódsz a többi hívőhöz. A Biblia azt mondja, hogy egyetlen test részei vagytok. Mi is ez a test?

Pál levele a rómaiakhoz 12. fejezetének 5. verse ezt írja: „A test, amelyről beszélünk, Krisztus teste választott népe számára. Mindannyian az ő testének részeként találjuk meg életünk értelmét és elhívatásunkat. De levágott ujjként vagy levágott lábujjként nem érnénk túl sokat” (The Message).

A lelki életed nem ér semmit, ha nincs kapcsolatban Isten családjával. Ha levágom az ujjam, nem csak a növekedése áll le, hanem el is fog halni. Ahhoz, hogy az ujjam éljen, a testemhez kell tartoznia. Ugyanígy Krisztus testéhez kell tartoznod, ha lélekben fejlődni, növekedni szeretnél, és teljesíteni akarod Isten életedre vonatkozó célját.

Egy mentális egészséggel foglalkozó tanulmány feltárta, hogy ha elszigeteled magad másoktól, és nem alakítasz ki szoros barátságokat, például egy kis csoportban, akkor háromszor nagyobb valószínűséggel halsz meg korai halállal. Négyszer nagyobb valószínűséggel szenvedsz érzelmi kiégéstől. Ötször nagyobb valószínűséggel leszel depressziós. És 10-szer nagyobb valószínűséggel kerülsz kórházba érzelmi vagy mentális rendellenesség miatt.

Az elmúlt néhány évben, amikor néha szükséges volt fizikailag elkülönülni, az embereknek meg kellett tanulniuk kapcsolatot tartani mindenféle kreatív módon.

Bármilyen helyzetben is vagy ma, találd meg a módját, hogy kapcsolatban légy más hívőkkel! Légy része Isten családjának! Csatlakozz egy kis csoporthoz! Csatlakozz! Ahogy Pál levele az efezusiakhoz 2. fejezetének 19. verse mondja: „Te Isten családjának tagja vagy... és minden keresztyénnel együtt Isten házához tartozol” (TLB).

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mit gondolsz, miért szeretné Isten, hogy szeresd a többi hívőt itt a földön? Mire jó ez?
  • Hogyan változik meg életed értelme, ha megérted, hogy része vagy Krisztus testének?
  • Hogyan fejlődtél lelkileg, amióta csatlakoztál Krisztus testéhez?

Isten azt akarja, hogy a családjába tartozz.

Isten azért teremtett, hogy szeressen, és az egyik hely, ahol ezt a legegyértelműbben megláthatod, a kereszt. Jézus halálával és feltámadásával Isten lehetővé tette számodra, hogy az ő családjához tartozz – örökké. Nem számít, mit tettél vagy hol voltál eddig, helyed van Isten örökkévaló családjában, amely készen áll, és vár rád. A meghívó érvényes számodra. Csak higgy, és fogadd el!

Kész vagy? Ezzel az imával el is kezdheted: „Kedves Istenem, tudom, ha meghalok, számot fogok adni neked az életemről. Tudom, hogy vétkeztem ellened, és a saját tervem szerint éltem, nem a tiéd szerint. Azt akarom, hogy ez megváltozzon, most azonnal. El akarok fordulni a bűneimtől és hozzád tartozni.

Köszönöm, hogy elküldted Jézust, aki meghalt mindazért, amit rosszul tettem, hogy ne nekem kelljen kifizetnem a büntetést. Tudom, hogy nem érdemlem meg megbocsátásodat. Tudom, hogy csak a te kegyelmed menthet meg, Uram. Soha nem lennék elég jó ahhoz, hogy bekerüljek a te tökéletes otthonodba.

Jézusom, köszönöm, hogy annyira szeretsz, hogy minden bűnömet magadra vetted. Elfogadhatóvá tettél a menny számára, és alázatosan kérlek, ments meg. Hiszek benned, Jézus. És hiszem, hogy megtartod ígéretedet, hogy azonnal, biztosan, teljesen és örökre megmentesz. Jézus nevében imádkozom. Ámen.”

*(Daily Hope by Rick Warren – 2021.12.09.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása