Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten családja segít a növekedésben

2021. december 17. 03:00 - rigoi

„Ő tökéletesen összeilleszti az egész testet. Miközben minden egyes rész a maga különleges munkáját végzi, segíti a többi rész növekedését, így az egész test egészséges, növekvő és szeretettel teli.” (Ef 4,16 NLT fordítás)

Isten nem akarja, hogy szellemi értelemben újszülött maradj. Azt akarja, hogy olyanná válj, mint Krisztus. Azt akarja, hogy felnőj.

Ám van itt egy csapda: ezt nem tudod egyedül megtenni. A babák sem csak úgy maguktól nőnek. Szükségük van  családra. És neked is szükséged van egy lelki családra, mint ahogy szükséged volt valakire, aki segített felnőni, amikor testileg kisgyerek voltál.

A Biblia azt mondja: „Ő tökéletesen összeilleszti az egész testet. Miközben minden egyes rész a maga különleges munkáját végzi, segíti a többi rész növekedését, így az egész test egészséges, növekvő és szeretettel teli.” (Ef 4,16 NLT).

Lelkipásztorként az a dolgom, hogy biztosítsam az emberek fejlődését gyülekezetemben. Ez minden pásztorunk, vezetőnk, bibliatanítónk és kiscsoport-vezetőnk feladata. A Biblia ezt mondja az ilyen emberekről: „Az a céljuk, hogy felkészítsék Isten népét a szolgálatra, és felépítsék Krisztus testét..., amíg éretté nem válunk, amíg fel nem növünk Krisztushoz, aki a mérce.”  (Ef 4,12–13 GW)

A Saddleback Gyülekezetben mindig ezt kérdezzük: „Hogyan tudjuk segíteni lelki növekedésüket, Urunk?”

A Bibliának van egy szava az ilyen jellegű növekedésre: a tanítványság. A tanítványság a növekedés folyamata a lelki értelemben vett újszülöttől a lelki felnőttig. Ez azt jelenti, hogy éretté válsz a hitedben. Egyre erősebb leszel. Lelki izomzatot fejlesztesz.

Tehát hogyan növekedhetsz tanítványként?

A Biblia Az apostolok cselekedetei 2. fejezetében elmondja, hogy hogyan nőttek lelkiekben az emberek az első gyülekezetben: „Azok, akik hittek..., megkeresztelkedtek, és aznap bekerültek a gyülekezetbe – összesen körülbelül háromezren. Minden hívő odaadta magát az apostolok tanításainak és a közösségnek, az ételen való osztozásra (beleértve az úrvacsorát) és az imára” (ApCsel 2,41–42 NLT).

A fejezet később így folytatódik: „Minden nap rendszeresen dicsőítettek a templomban, az otthonokban kis csoportokban találkoztak, úrvacsoráztak, nagy örömmel és hálaadással osztották meg ételeiket” (ApCsel 2,46 TLB).

Először hiszel. Azután megkeresztelkedsz. És fontos, hogy válassz egy gyülekezeti családot, majd végy részt istentiszteleten a nagy közösségben, valamint egy kiscsoportos közösségben!

Tanulj gyülekezeted vezetőitől! Tanulj a társaidtól! Tanítványként és Krisztus testének tagjaként kötelezd el magadat a lelki felnövekedésre!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • A múltban vagy a jelenben milyen dolgok akadályozták meg, hogy kapcsolatba kerülj egy gyülekezeti családdal?
  • Hogyan nőttél fel tanítványként, amikor csatlakoztál Krisztus testéhez?
  • Mit gondolsz, miért akarja Isten, hogy mások szerepet játsszanak a lelki növekedésedben?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.12.10.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása