Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Adakozz, hogy támogasd Isten közösségét!

2021. december 20. 03:00 - Ivanyina Krisztina

Ez az igazi nemzeti együttműködés rendszere: rengeteg felajánlást kapott a  nélkülöző mezőhegyesi idős asszony | Alfahír

„Szeressétek egymást kölcsönös szeretettel!” (Róm 12,10 NRSV)

Isten azt akarja, hogy megtanuld szeretni őt, és fektess be más emberek életébe. Ha odaadod a pénzedet Istennek, az közelebb hoz hozzá. Aztán azt akarja, hogy tanulj meg szeretni, és fektess be a közösségébe. Ezt nevezem „növekedési alapnak”.
 
A Biblia azt mondja Pál levele a rómaiakhoz 12. fejezetének 10. versében: „Szeressétek egymást kölcsönös szeretettel!” (NRSV)

Hogyan fektethetsz be a növekedési alapba? Ha pénzed egy részét arra fordítod, hogy közösséget teremts, kapcsolatokat építs ki és szeretetet adj.

Miért érdemes adakozni és ezáltal támogatni a közösséget? A Biblia azt mondja: „Ez a szolgálat, amelyet végzel, nemcsak Isten népének szükségleteit segíti, hanem sokkal több hálát kap Isten is. Ez a hited bizonyítéka. Sokan dicsérni fogják Istent, mert engedelmeskedsz Krisztus örömhírének – az evangéliumnak, amelyről azt mondod, hogy hiszel –, és mert szabadon megosztod velük és mindenki mással.” (2Kor 9,12–13 NCV)

Hogyan építhet kapcsolatokat a pénzed Isten közösségében? Bármikor, amikor odaadod valakinek a pénzedet, ez közelebb hoz az adott személyhez. Tehát ha pénzügyileg befektetsz hittestvérekbe, közelebb kerülsz hozzájuk. Bármikor, amikor ételt viszel egy beteghez, akkor éppen a növekedési alapba fektetsz be. Amikor hozzájárulsz ahhoz, hogy egy tinédzser iskolai kirándulásra pénzt gyűjtsön, akkor a növekedési alapba fektetsz be. Amikor elviszel egy csüggedt hívőt ebédelni, és hallgató fület ajánlasz, akkor ismét befektetsz a növekedési alapba. A pénzeddel is kimutathatod a szeretetedet. Szeretetet mutatsz Isten iránt, amikor tizedet fizetsz a gyülekezetednek. De másokat is támogathatsz anyagilag. Ha megteszed, az a szeretet cselekedete – olyan, mintha a mennybe helyeznéd a pénzedet. Bármikor, amikor a pénzedet eszközként arra használod, hogy szeretetet mutass valaki felé Isten közösségében, a Növekedési Alapba fektetsz be.

Ne feledd, tudsz adni szeretet nélkül, de nem tudsz szeretni anélkül, hogy adnál.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan fektettek be az Isten közösségéhez tartozó emberek az életedbe adakozásukkal? Milyen hatással volt az életedre?
  • Mit akar Isten tőled, ha nem engedheted meg magadnak, hogy pénzt adj más hívőknek, hogy bátorítsd őket?
  • Szerinted hogyan reagál Isten arra, ha szeretet nélkül adunk?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.12.13.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása