Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Az egyetlen módja az újrakezdésnek

2021. december 27. 03:00 - ReveSz

„A múltban tele voltatok sötétséggel, de most tele vagytok világossággal az Úrban. Úgy éljetek tehát, mint a világossághoz tartozó gyermekek! A világosság mindenféle jóságot, helyes életet és igazságot hoz.” (Ef 5,8–9 NCV)

Néhány évvel ezelőtt New York város tisztviselői ultraibolya fényt használó vízfertőtlenítő létesítményt építettek, hogy elpusztítsák a baktériumokat és fertőtlenítsék a város ivóvizét, amelyet mintegy 160 km-ről vezetnek be. A klór helyett a rendszer a nap erejét és fénysugarait használja fel a víz fertőtlenítésére és higiénikussá tételére. Naponta több mint 4 millió köbméter vizet fertőtlenítenek.

A fény nagyszerű fertőtlenítőszer. Tisztít, fertőtlenít és átszűr.

Isten fénye hasonló módon működik a te életedben is. A káros szavak, gondolatok és cselekedetek lelkileg, érzelmileg és néha fizikailag is megbetegítenek. Amikor megvallod bűneidet Istennek, az ő megbocsátása betölt, átmos és megtisztít téged.

A Biblia ekképpen mondja: „Ha azt állítjuk, hogy közösségben vagyunk vele, és mégis a sötétségben járunk, akkor hazudunk, és nem élünk az igazság szerint. Ha azonban a világosságban járunk, ahogy ő a világosságban van, akkor közösségünk van egymással, és Jézusnak, az ő Fiának vére megtisztít minket minden bűntől.” (1Jn 1,6–7 NIV)

Manapság nagyon sok ember azért él át sötét napokat, mert bűntudat, szégyen és megbánás terhét cipelik. Lehet, hogy kívülről sikeresnek tűnnek, de belülről a titkaik gyötrik őket.

Van rá mód, hogy tiszta vizet öntsünk a pohárba? Van-e mód az újrakezdésre? Igen, ezt úgy hívják, hogy újjászületés. Ez nem azt jelenti, hogy új életet kezdesz, és keményebben próbálkozol. Azt jelenti, hogy egy vadonatúj életet kapsz, ahol minden meg van bocsátva. Mindent megtisztít Krisztus fénye, a megbánás és a szégyen sötétsége pedig megszűnik.

„A múltban tele voltatok sötétséggel, de most tele vagytok világossággal az Úrban. Úgy éljetek tehát, mint a világossághoz tartozó gyermekek! A világosság mindenféle jóságot, helyes életet és igazságot hoz.” (Ef 5,8–9 NCV)

Milyen titkolt megbánást, bűntudatot vagy szégyent kell megtisztítani és fertőtleníteni az életedben? Csak tedd ki Krisztus fényének! Ezután tovább léphetsz, tele reménnyel Jézusban, a világ világosságában.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan tudja néha a karácsonyi időszak a felszínre hozni azt a bűntudatot vagy megbánást, amit az év többi részében sikerült elfojtanod?
  • Milyen módon tudsz úgy élni, „mint a világossághoz tartozó gyermekek”? (Ef 5,8 NCV)
  • Ha belegondolsz, hogy milyen sok ember hordozza a bűntudat és a szégyen titkos terhét, hogyan változtatja meg ez azt, ahogyan viselkedsz vagy reagálsz az emberekkel szemben?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.12.20.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!
Címkék: újrakezdés

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása