Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Növekedj Isten igéjének fényében!

2021. december 28. 03:00 - Anita.B

timothy-eberly-pryaezvpymw-unsplash.jpg

„Én vagyok a világ világossága. Ha engem, követsz, nem kell majd a sötétben járnod, mert tiéd lesz a világosság, ami az élethez vezet.” (Jn 8,12 NLT)

Zöldségkertészként elmondhatom, hogy minél több a napos óra, annál nagyobbra nő a palánta. Több, mint 30 éve egy speciális izzót használok a kertészkedéshez, az úgynevezett növesztő lámpát. Egy bizonyos típusú fényt bocsát ki, amely a növények és fák növekedését serkenti. Olyan területeken használják, ahol nincs elég fény a növények túléléséhez. Fiatal vörösfenyőfákat ültettem a házam árnyékos oldalára, és addig használtam rajtuk a növesztő lámpát, amíg elég magasak nem lettek ahhoz, hogy maguktól napfényhez jussanak. Ma ezek a fák körülbelül 12 méter magasak.

A fény kulcs az élethez. Minden növény fotoszintézissel növekszik, ami a fénytől függ. Az ember látása és teste rendszereinek normális működése a fénytől függ. Ha nincs fény, nincs energia. Ha nincs fény, nincs növekedés. Fény nélkül nem lehet élni.

Ami igaz a fényre fizikai értelemben, az igaz spirituális értelemben is. A sötét napjaidon, amikor a nap elbújik, és nem látod a fényt, szükséged van Jézus fényére, hogy jó irányba változhass.

Két módja van annak, hogy változz: amikor látod a fényt, és amikor érzed a melegét. Az egyik módja sokkal kevésbé fájdalmas, mint a másik. Ha csak akkor változnál, amikor látod a fényt, akkor nem kellene változtatnod, amikor érzed a meleget.

Akarod tudni, mi a növekedési fényed? Isten igéje. Isten igéjének tanulmányozása segít majd, hogy növekedj Isten megismerésében és az iránta való szeretetben.

Az Efezus 1,16–17 ezt mondja: „Szüntelenül imádkozom értetek, kérem Istent, hogy… adjon nektek bölcsességet és éleslátást, hogy növekedhessetek” (NLT). Ha ismered Isten igéjét, a világossága elárasztja majd szívedet. Akkor megérted majd, milyen csodálatos jövőt ígért neked Isten.

A Bibliában a világosság és az élet kéz a kézben járnak: „Te vagy az életadó. A te világosságod által élvezzük az életet” (Zsolt 36,9 NCV).

Az életet élvezni kell, nem csak elviselni, nem pusztán karácsonykor, hanem egész évben. A kulcs az, hogy Isten világosságában éljünk.

Ezért mondta Jézus: „Én vagyok a világ világossága. Ha engem, követsz, nem kell majd a sötétben járnod, mert tiéd lesz a világosság, ami az élethez vezet.” (Jn 8,12 NLT)

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mi az egyik módja annak, ahogy az élet “melege” megváltoztatott téged? Végeredményben lelkileg vagy más módon fejlődtél?
  • Miért kell ismerned az ígéreteket, amiket Isten neked tett?
  • Isten világosságában élni megköveteli, hogy igéjében maradjunk. Milyen változásokat kell végrehajtanod ahhoz, hogy következesen tanulmányozd a Bibliát?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.12.21.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása