Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Szánj időt arra, ami igazán számít Karácsonykor!

2021. december 30. 03:00 - gabormel

matha_es_maria.jpg

„Márta, Márta – válaszolt az Úr –, sok mindenre gondod van, és sok minden nyugtalanít, pedig kevés dologra van szükség – vagy valójában csak egyre. Mária a jobbat választotta, és azt nem is veszik el tőle soha.” (Lk 10,41–42 NIV)

Idén karácsonykor kevesebbet kell tenned, nem többet. Életed leegyszerűsítésével több élvezetet, nagyobb kiteljesedést és kevesebb stresszt érhetsz el.

Az év egyik legelfoglaltabb időszakában meg kell bizonyosodnod arról, hogy a naptárad, az elméd és a szíved fontos dolgokkal töltöd meg, nem pedig olyan jelentéktelenekkel, amelyek még öt év múlva sem fognak számítani, még kevésbé az örökkévalóságban.

Az általam említett jelentéktelen dolgok nem gonosz dolgok. Megtöltheted az életed jó dolgokkal, amelyek megakadályozzák, hogy időt tölts Istennel. Folyamatosan részt vehetsz a szolgálatban, és annyira elfoglalt lehetsz az Istenért végzett munkával, hogy nem hagysz időt Istennek, hogy benned munkálkodjon.

Példa erre Mária és Márta esete, akik nővérek voltak és Jézus barátai is egyben. Egy nap meghívták őt az otthonukba vacsorázni. Mária Jézus lábánál ült, és hallgatta tanítását. Márta pedig azzal volt elfoglalva, hogy aggódott az étel miatt, és arra ügyelt, hogy minden a helyén legyen.

Nem úgy hangzik, mint a karácsony? Hónapokat töltesz el azzal, hogy ajándékokat vásárolsz és csomagolsz, feldíszíted a házat, égősorokat raksz, fát állítasz, képeslapokat küldesz, ételeket készítesz és bulikat szervezel. Aztán, amikor elérkezik a karácsony, rájössz, hogy annyira el voltál foglalva a készülődéssel, hogy nem szántál időt Jézusra.

„Márta minden figyelmét elvonták az előkészületek, amelyeket el kellett végezni. Odament hozzá, és megkérdezte: »Uram! Nem törődsz azzal, hogy húgom elnézi, hogy egyedül végzem a munkát? Szólj neki, hogy segítsen nekem!« »Márta, Márta – válaszolt az Úr –, sok mindenre gondod van, és sok minden nyugtalanít, pedig kevés dologra van szükség – vagy valójában csak egyre. Mária a jobbat választotta, és azt nem is veszik el tőle soha.«” (Lk 10,41–42 NIV)

Mária tudta, hogy egy dologra érdemes rászánni az időt: megismerni Isten Fiát.

Semmi más nem fog számítani az örökkévalóságban. Isten nem azért hozott a földre, hogy csak dolgozz, és aztán nyugdíjba vonulj. Azért hozott ide, hogy megismerd őt.

Azt kívánom neked ezen a karácsonyon, hogy állj meg, vegyél levegőt, és összpontosíts arra az egyetlen dologra, ami a legfontosabb ebben az életben: Jézusra.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mik azok a jó dolgok, amelyek megragadják a figyelmedet, és visszatartanak attól, hogy az Istennel való kapcsolatod elmélyítésére összpontosíts?
  • A társadalom azt mondja, hogy minden nap egy hosszú feladatlistát kell teljesítened ahhoz, hogy sikeres legyél. Mit mond erről a Biblia?
  • Milyen új karácsonyi hagyományt kezdhetsz el ebben az évben, ami segít abban, hogy ebben az időszakban jobban összpontosíts Jézusra?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.12.23.)

(NIV: Az angol New International Version bibliafordítás rövidítése.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása