Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Mi a stressz gyógymódja?

2022. január 10. 03:00 - Anita.B

morgan-winston-oh_tlwormdw-unsplash.jpg

„Mivel még a saját Fiát sem kímélte értünk, hanem mindnyájunkért lemondott róla, nem fog megadni nekünk minden mást is?” (Róm 8,32 TLB)

Ha gyógymódot akarsz a stresszre, nézz Istenre, hogy kielégítse szükségleteidet!

A stressz legfőbb oka az életedben az aggódás. Aggódsz, mert azon tűnődsz, hogy meglesz-e amire szükséged van, amikor szükséged lesz rá. De bármikor, amikor Isten helyett emberektől vagy dolgoktól várod, hogy betöltsék szükségleteidet, frusztrált és csalódott leszel, mert a világon senki sem tudja kielégíteni minden szükségletedet. Csak Isten képes erre.

Vannak emberek a munkájukban találják meg a biztonságot, és amikor elvesztik azt, elvesztik a lelki békéjüket.

Mások a házasságukba helyezik a biztonságot. Aztán amikor a házastársuk meghal vagy egy váláson mennek keresztül, azt kérdezik: „Ki vagyok én? Mi az identitásom?”

Vagy talán a pénzedbe helyezed a biztonságot. De sokféleképpen elveszítheted a pénzedet.

Javaslom, hogy soha ne helyezd a biztonságodat semmibe, amit elvehetnek tőled. Elveszítheted a munkádat, az egészségedet, a hírnevedet, a házastársadat és még sok más dolgot is. De nem veszítheted el a kapcsolatodat Krisztussal.

Amikor ebbe az ígéretbe helyezed a biztonságodat, bízhatsz Istenben, hogy betölti minden szükségedet.

Pál levele a rómaiakhoz 8. fejezetének 32. verse azt mondja: „Mivel még a saját Fiát sem kímélte értünk, hanem mindnyájunkért lemondott róla, nem fog megadni nekünk minden mást is?” (TLB)

Ha Isten eléggé szeretett téged ahhoz, hogy elküldje Jézus Krisztust meghalni a kereszten, nem gondolod, hogy eléggé szeret ahhoz, hogy gondoskodjon minden más szükségletedről az életedben? De! Persze, hogy megteszi.

Minden alkalommal, amikor stresszelni kezdesz, állj meg, és mondd: „Az Úr az én pásztorom; nem szűkölködöm” (Zsolt 23,1 ESV).

Isten el fog látni. Gondoskodni fog rólad. Ahelyett, hogy feszült lennél, inkább tekints rá, hogy betölti minden szükségedet!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Amikor szükséged van valamire az életedben, általában mi az első reakciód?
  • Mire van szükséged ma az életedben? Hogyan tudod megmutatni másoknak, hogy bízol Istenben, hogy gondoskodni fog róla?
  • Miért bízhatsz Isten ígéreteiben az ő Igéjében?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2022.01.03.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása