Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Bízd Istenre a védelmedet!

2022. január 11. 03:00 - Erika1832

pohar.jpg

„Asztalt készítesz nekem ellenségeim jelenlétében. A fejemet olajjal kened meg; poharam túlcsordul.” (Zsolt 23,5 NIV)

Hogyan kezeled a durva embereket? Erre nincs is szükséged. Hagyd, hogy Isten kezelje őket! Hagyd, hogy ő legyen a védelmeződ!

Valószínűleg észrevetted, hogy a civilizáció egyre inkább elveszíti udvariasságát. A világ egyre durvább.

Ebben az internet is jelentős szerepet játszik. Lehetőséget ad rá, hogy az emberek elbújjanak a képernyő mögé, és olyan dolgokat mondjanak az interneten, amiket szemtől-szembe soha nem mondanának el másoknak.

Azok az emberek, akik ezt teszik, a szívük kicsinységéről árulkodnak. Az ilyen emberek lekicsinyelnek másokat gondolva, hogy ettől jobban érzik magukat.

De a nagyszerű emberek arra törekszenek, hogy a többi ember jól érezze magát. Dávid király profi volt ebben. Ő maga is megtapasztalta, mit jelent érzelmileg, verbálisan és fizikailag is támadás alatt állni. Fiatalemberként Sámuel próféta felkente, hogy Izrael következő királya legyen, de Dávid két évig menekült elődje, Saul király elől, aki meg akarta ölni. Barlangokban bujkált, miközben folyamatosan kritizálták a háta mögött.

Dávid mégsem szólt soha egy rossz szót sem Saul ellen; soha nem állt bosszút. Isten arra készítette fel Dávidot, hogy a saját szíve szerinti király legyen.

Dávid ezt mondja a 23. zsoltár 5. versében: „Asztalt készítesz nekem ellenségeim jelenlétében. A fejemet olajjal kened meg; poharam túlcsordul.” (NIV)

Dávid felismerte Isten feléje tanúsított jóságát. Isten olajjal kente meg a fejét, ami azt üzeni a világnak: „Ez az én emberem! Vissza! Ő lesz a következő vezető.” Dávid pohara túlcsordult, ami azt jelentette, hogy Isten folyamatosan megáldotta őt még akkor is, amikor mások támadták őt.

Úgy hangzik, mintha Dávid kimerült lett volna a feszültségtől? Nem. Nem kellet minden energiáját a védelmére fordítania, mert bízott Istenben, hogy ő lesz a védelmezője.

Sok hitre és alázatra van szükség ahhoz, hogy megpihenj, és bízz Istenben, amikor támadások érnek, amikor félreértenek, és amikor pletykákat terjednek rólad. Amikor ez történik, csábító, hogy tenni akarsz valamit ezek ellen.

De akkor hasonlítasz leginkább Krisztusra, amikor támadás esetén csendben maradsz. Jézust állandóan támadták, mégsem vágott vissza soha – még a kereszthez vezető úton sem. Csendben maradt a vádlói előtt, mert az Atya gondjaira bízta magát.

A Biblia azt mondja: „Ha úgy szenvedsz, hogy Istennek tetszik, folytasd a helyes dolgot, és bízd életed Istenre, aki teremtett téged, mert ő soha hagy el téged.” (1Pt 4,19 NLT)

Isten nem fog cserben hagyni téged. Bízz ma benne, hogy ő lesz a védelmeződ!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Miért érzed gyakran fontosnak, hogy egy vitában tiéd legyen az utolsó szó?
  • Milyen fizikai haszna van annak, ha Istenre bízod a védelmedet? Hogyan befolyásolja ez a döntés az egészségedet?
  • Ha beszélned kell a támadóiddal, mit gondolsz, mit akar Isten, mit mondj, és hogyan mond azt?

Bízol Isten üdvösségre vonatkozó ígéretében?

Ha készen állsz arra, hogy elkötelezd magad Jézusnak, akkor imádkozd el ezt az imát!

„Drága Jézus, megígérted, hogy ha hiszek benned, minden rosszat, amit valaha is elkövettem, megbocsátasz, megtanulom életem célját, és egy napon befogadsz a mennyei örök otthonodba.

Megvallom bűneimet, és befogadlak az életembe, mint Uramat és Megváltómat. Ma életem minden részét átadom neked. Követni akarlak téged, és azt akarom tenni, amit te mondasz nekem.

Jézus, hálás vagyok a te szeretetedért és áldozatodért, amely lehetővé teszi, hogy csatlakozhassak hozzád a mennyben. Tudom, hogy nem érdemlem meg ezt. És köszönöm neked, hogy nem kell kiérdemelnem vagy megdolgoznom az üdvösségemért, mert tudom, hogy ez lehetetlen. Életem hátralévő részét arra akarom használni, hogy téged szolgáljalak, ahelyett, hogy magamat szolgálnám. Alázatosan átadom neked az életemet, és arra kérlek, hogy ments meg engem, és fogadj be a családodba. Jézus nevében imádkozom. Ámen.”

Ha most imádkoztál azért, hogy elfogadd Jézust, kérlek, írj nekem egy e-mailt a Rick@PastorRick.com címre, és tudasd velem! Szeretnék küldeni neked néhány ingyenes anyagot, hogy segítsek elindulni a Jézussal való utadon.

*(Daily Hope by Rick Warren, 2022.01.04.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!
Címkék: védelem

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása