Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten látása: rendelkezel azzal, ami kell hozzá

2022. február 12. 03:00 - gerbeaud

„Az ÚR azt mondja: »Ne ragaszkodjatok a múlt eseményeihez, és ne rágódjatok azon, ami régen történt! Figyeljetek arra az új dologra, amit tenni fogok! Ez már történik – most láthatjátok!«” (Ézs 43,18–19 GNT).

Amikor az emberek többé nem követik Istennek az életükre vonatkozó vízióját, általában két dologra gondolnak: „Nem rendelkezem azzal, ami kell hozzá” vagy „A múltban kudarcot vallottam”. Ha újra akarod kezdeni Isten víziójának követését, az első lépés az, hogy abbahagyod a kifogások keresését.

Igenis rendelkezel azzal, ami kell hozzá
Hallottál már valakit, aki azt mondta, vagy magad is mondtad magadnak: „Nem rendelkezem azzal, ami kell ahhoz, hogy elérjem az álmomat.” A Bibliában sokan – köztük Mózes és Jeremiás – próbáltak kifogást találni, amikor Isten feladattal bízta meg őket. De a kedvenc példám a „nem rendelkezem azzal, ami kell hozzá”-ra Gedeon.

Isten azt mondta Gedeonnak, hogy őt akarja felhasználni az izraeliták felszabadítására. Gedeon így válaszolt: „»De Uram..., hogyan menthetném meg Izráelt? Az én nemzetségem a leggyengébb az egész Manassé törzsében, és én vagyok a legkisebb az egész családomban!« Az ÚR így szólt hozzá: »Én veled leszek.«'” (Bír 6,15–16 NLT)

Amikor azt gondolod, hogy nincs meg benned az, ami kell hozzá, emlékezz arra, amit Gedeon élete tanít: soha nem vagy egyedül, Isten mindig veled és érted van. Bízhatsz az erejében, jelenlétében, ígéreteiben és védelmében. Nem kell aggódnod semmiért!

A múltad elmúlt
Ez egy másik gyakori kifogás arra, hogy ne kezdd újra: „A múltban kudarcot vallottam.”

Az igazság az, hogy mindenki kudarcot vallott. És bár a múltad terméke vagy, nem kell, hogy a múltad foglya legyél. A veled megtörtént dolgok alakítanak téged, és azok, amelyeket magaddal tettél. De ma van választásod: nem vagy áldozat, hacsak nem döntesz úgy.

Istent sokkal jobban érdekli a jövőd, mint a múltad. Ézsaiás próféta könyve 43. fejezetnének 18–19. verse ezt mondja: „Az ÚR azt mondja: »Ne ragaszkodjatok a múlt eseményeihez, és ne rágódjatok azon, ami régen történt! Figyeljetek arra az új dologra, amit tenni fogok! Ez már történik – most láthatjátok!«” (GNT)

A sikered legnagyobb akadálya a saját kifogásaid lehetnek. Isten azt akarja, hogy engedd el a múlt kudarcait, és gyónd meg bűneidet. Akkor továbbléphetsz annak tudatában, hogy bűneid megbocsáttattak.

„Az az ember, aki nem hajlandó beismerni a hibáit, soha nem lehet sikeres. De ha bevallja és elhagyja azokat, akkor másik esélyt kap.” (Péld 28,13 TLB)

Ez egy igazi újrakezdés!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Teljes mértékben támaszkodsz-e Isten erejére, jelenlétére, ígéreteire és védelmére, hogy megtedd, amire elhívott? Miért igen, vagy miért nem?
  • A múltban milyen kudarcot használtál fel ürügyül arra, hogy ne kezdj bele valami újba?
  • Ha valóban megpihennél Isten megbocsátásának ismeretében, milyen új dolog adna önbizalmat a kezdéshez?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2022.02.05.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása