Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten a zűrzavarokat mesterművekké változtatja

2022. február 17. 03:00 - Ivanyina Krisztina

„Istenem, tégy bennem egy új kezdetet, formálj egy Teremtés hetét az életem káoszából!” (Zsolt 51,10 The Message)

Egy napon Isten üzenetet küldött egy Jeremiás nevű prófétának. Azt mondta neki, hogy menjen el egy fazekas házába, és nézze meg, amint a fazekas agyagedényeket készít. Miközben Jeremiás nézte, ahogy a fazekas formálja és rögzíti az agyagot, észrevett valamit: „Amikor az edény, amelyen a fazekas dolgozott, rosszul alakult, ahogyan az agyaggal való munkánál néha megtörténik, a fazekas egyszerűen újrakezdte, és ugyanazt az agyagot használta.” (Jer 18,4 The Message) Miután Jeremiás látta ezt a tárgyi leckét, Isten üzenetet adott neki Izraellel kapcsolatban: „Vizsgáld meg ezt a fazekast! Ahogyan ez a fazekas megmunkálja agyagát, én is úgy munkálkodom rajtad.” (Jer 18,6 The Message)

Lehet, hogy tényleg összezavartad az életedet. Az „edényed” sebhelyes a rossz döntéseidtől, amelyeket meghoztál, és a dolgoktól, amiket tettek veled. Ennek eredményeként az életed nem úgy alakult, ahogy szeretted volna.

De te az agyag vagy; nem a fazekas. Isten a fazekas, és nem dobja el a körülmények által rosszul formált agyagot. Nem pazarolja el a fájdalmat, amin keresztülmentél.

Isten nem dobja ki a személyiséget és a lényegét annak, akivé teremtett. Ehelyett minden részedet elveszi – a jót, a rosszat és a csúnyát. Mindezt gyengéd, de erős kezébe teszi. Aztán elölről kezdi az életed újjáalakításával, és a megfelelő helyeken gyakorol nyomást, hogy formáljon, és gyönyörű, felbecsülhetetlen értékű műalkotást készítsen.

Ez történik, ha teljesen átadod magad Isten szerető kezének.

Isten az újrakezdésre specializálódott. Ma újra kezdheted, egyszerűen azzal, hogy Dávid király imájával indítasz az 51. zsoltárok 10. versével: „Istenem, tégy bennem egy új kezdetet, formálj egy Teremtés hetét az életem káoszából!” (The Message)

Soha nem késő újrakezdeni. Bármilyen káosz is van az életedben, vidd Istenhez, a Nagy Fazekashoz. Bízd rá, hogy új munkát végezzen az életedben!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mit gondolsz, az életedben lévő milyen hibákat és zűrzavarokat nem tud Isten megváltani és jóra fordítani? Szerinted mit mondana róluk?
  • Mit láttál, hogyan teremtett Isten jót a zűrzavarból, akár a saját életedben, akár valaki máséban?
  • Mit jelent az, hogy Isten a káoszodból egy Teremtés hetét formál, ahogy az 51. zsoltár 10. versében (The Message) olvashatjuk?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2022.02.10.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása