Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A gyülekezeti családhoz tartozás előnyei, 2. rész

2022. március 02. 03:00 - Mapetso

erdofanap.jpg

„[Isten] teremtett minket, és mi hozzá tartozunk; mi vagyunk az ő népe, mi vagyunk az ő nyája.” (Zsolt 100,3 GNT)

A gyülekezeti családhoz való tartozás számos előnnyel jár. Tegnap megvizsgáltunk kettőt ezek közül:  a gyülekezeten keresztül 1.) megtudod az igazi identitásod, és 2.) megkapod mások támogatását. Ma további három előnnyel fogunk foglalkozni.

Felfedezed egyediséged értékességét. Mindenki egyedi. Sehol máshol a földön nincs hozzád hasonló ember. Ez az, amiért az egyháznak szüksége van rád – azért, hogy teljessé legyen a teste. Pál levele a rómaiakhoz 12. fejezetének 4–5. verse ezt mondja: „Ahogyan a mi testünknek sok része van, úgy van ez Krisztus testével is. Mindannyian részei vagyunk ennek, és mindannyiunkra szükség van, hogy teljessé tegyük, mert mindannyiunknak más-más munkája van. Tehát egymáshoz tartozunk, és mindegyikünknek szüksége van a többire.” (TLB) Szükséged van másokra, és nekik is szükségük van rád.

Védelmet kapsz. A 100. zsoltár 3. verse ezt mondja: „[Isten] teremtett minket, és mi az övéi vagyunk; mi vagyunk az ő népe, mi vagyunk az ő nyája.” (GNT) Milyen előnyökkel jár, ha Isten nyájához tartozunk? Védelmeznek és törődnek veled. Vannak olyan emberek, akik figyelnek rád. És élvezheted azt a biztonságot, ami Jézusban, a Jó Pásztorban bízó családhoz tartozásból fakad.

Amikor csatlakozol Isten védelmező gyülekezetéhez – Isten nyájához –, magabiztosabb és kevésbé aggódó lehetsz életed más területein. Amikor az üzleti világban küzdesz, mondhatod azt: „Nem vagyok egyedül.” Amikor feszültek a kapcsolataid, mondhatod azt: „Nem vagyok egyedül.” Vagy amikor egészségügyi problémákkal szembesülsz, mondhatod azt: „Nem vagyok egyedül.” Miért? Nem vagy egyedül, mert egy gyülekezeti családhoz tartozol, ahol szeretnek téged.

Eredményes leszel. A legtöbb ember azt akarja, hogy az élete eredményes legyen. El akarnak érni valamit. Hogyan érheted el ezt a legjobban? Úgy, hogy kapcsolódsz egy gyülekezeti családhoz. És ez a kulcs – maradj benne ebben a kapcsolatban!

Jézus ezt mondta: „Én vagyok az igazi szőlőtő, és az én Atyám a szőlősgazda..., ti a szőlővesszők: aki énbennem marad, és én őbenne, az sok gyümölcsöt terem, mert nélkülem semmit sem tudtok cselekedni.” (Jn 15,1.5)

A lényeg a következő: soha nem leszel olyan eredményes, amilyennek Isten szánt, ha nem kötődsz egy gyülekezeti családhoz. A gyülekezet megtanít a helyes kérdések feltevésére és a megfelelő prioritásokra. A levágott ág nem teremhet gyümölcsöt. De amikor az igazi szőlőtőhöz, Jézushoz kapcsolódsz, éltető energia áramlik rajtad keresztül másokhoz.

A világon semmi sem adhatja meg azt, amit a gyülekezet ad. Csak a gyülekezet tudja kielégíteni a jelentőségre, a stabilitásra, a védelemre, az eredményességre és értékeid megbecsülésére vonatkozó alapvető igényedet.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan használja Isten mások tehetségét és ajándékait a te életed javára?
  • Mindazzal, ami a mai világunkban történik, miért fontos egy gyülekezeti család védelmét keresni?
  • Gondolj valakire, aki hatalmas változást hoz a világban a gyülekezetén keresztül! Hogyan motiválnak téged az ő erőfeszítései?

Bíztál-e eddig Isten üdvösségi ígéretében?

Ha készen állsz arra, hogy elkötelezd magad Jézus mellett, akkor imádkozd el ezt az imát:

„Kedves Jézus, megígérted, hogy ha hiszek benned, minden rossz, amit valaha tettem, bocsánatot nyer, hogy megismerem életem célját, és hogy egy napon befogadsz örökkévaló otthonodba, a mennybe.

Megvallom, bűnös vagyok, Uramként és Megváltómként befogadlak életembe. Ma életem minden részét átadom neked. Követni akarlak és azt tenni, amit mondasz.

Jézusom, hálás vagyok szeretetedért és áldozatodért, amely lehetővé tette, hogy csatlakozzak hozzád a mennyben. Tudom, hogy nem érdemlem meg. És köszönöm, hogy nem kell kiérdemelnem vagy megdolgoznom az üdvösségemért, mert tudom, hogy ez lehetetlen. Életem hátralévő részét arra akarom fordítani, hogy téged szolgáljalak, ahelyett, hogy magamat szolgálnám. Alázatosan neked ajánlom az életem, arra kérlek, ments meg és fogadj be a családodba. Jézus nevében imádkozom. Ámen.”

Ha most ezt azért imádkoztad, hogy elfogadd Jézust, kérlek, írj nekem a Rick@PastorRick.com címre, és tudasd velem. Szeretnék neked néhány ingyenes anyagot küldeni, amelyek segítenek elindulni a Jézussal való járásban.

*(Daily Hope by Rick Warren, 2022.02.23.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása