Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Három ok, amiért szükséged van egy gyülekezeti családra

2022. március 10. 03:00 - ReveSz

Getting it done through teamwork stock photo

„Mert ahogyan egy testnek sok tagja van, de nem minden tagnak ugyanaz a feladata, úgy sokan egy test vagyunk a Krisztusban, egyenként pedig egymásnak tagjai.” (Róm 12,4–5)

Amikor a templomba járásról van szó, Isten nem csak azt akarja, hogy templomba járj - azt akarja, hogy egy gyülekezeti családhoz tartozz.

A Biblia azt mondja: „Mert ahogyan egy testnek sok tagja van, de nem minden tagnak ugyanaz a feladata, úgy sokan egy test vagyunk a Krisztusban, egyenként pedig egymásnak tagjai.” (Róm 12,4–5)

Mindig meg tudom különböztetni a Saddleback gyülekezet látogatóit a gyülekezeti tagoktól. A látogató odajön hozzám az élelmiszerboltban, és azt mondja: „Rick lelkész, szeretem a gyülekezetét.” Azt mondják, hogy a te gyülekezeted. De egy tag azt mondja: „Rick lelkész, szeretem a mi gyülekezetünket.”

Megcsináltad ezt az ugrást? Átváltottál-e már fogyasztóból közreműködővé, látogatóból taggá, vágyakozásból hovatartozássá? Íme három ok, amiért érdemes egy gyülekezeti családhoz tartozni:

A gyülekezeti család segít Istenre összpontosítani. Manapság könnyen elvonják a figyelmünket a részletek, zavaró tényezők, zsákutcák, elmaradások és nehézségek. De a gyülekezeti családdal való együttlét segít abban, hogy Istenre összpontosíts. Minél inkább úgy döntesz, hogy Istenre összpontosítasz, annál nagyobb lesz ő a gondolataidban, és annál kisebbek lesznek a problémáid.

A gyülekezeti család segít szembenézned az élet problémáival. Jelenleg a következő három helyzet egyikében vagy. Vagy épp most jöttél ki egy problémából, vagy épp egy probléma közepén vagy, vagy épp a következő probléma felé tartasz. Az élet problémák sorozata, amelyeket Isten sohasem arra szánt, hogy egyedül kezelj. Ezért épített köréd egy támogató csoportot – a gyülekezetet –, akik ott vannak veled a harcban. Nem vagy egyedül.

A gyülekezeti család segít megszilárdítani a hitet. Megszilárdítani azt jelenti, hogy erősíteni, támogatni és fejleszteni. Amikor más emberekkel vagy kapcsolatban Isten családjában, akkor megkapod a megfelelő támogatást. Bátorítanak a helyes prioritások kialakítására, segítenek eldönteni, hogy mi a legfontosabb és mi a lényegtelen. Ez tisztázza az értékeidet és megerősíti a hitedet.

Sok olyan eszme van a mai világban, ami egyszerűen nem igaz, és megkönnyíti, hogy szem elől téveszthetjük Isten célját az életünkkel kapcsolatban. A gyülekezeti családhoz való tartozás segít Istenre összpontosítani, szembenézni az élet problémáival, és megerősíteni a hitedet. És ez mindent megváltoztat az életedben.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Melyik egyházi családhoz tartozol? Ha nem tartozol gyülekezethez, mi tart vissza attól, hogy csatlakozz egyhez?
  • Hogyan segített a gyülekezeti családod abban, hogy jobban Istenre koncentrálj?
  • Milyen problémával kell most szembenézned? Hogyan támaszkodhatsz a gyülekezeti családodra, hogy átsegítsen rajta?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2022.03.03.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása