Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ki vigyáz rád?

2022. március 14. 03:00 - gerbeaud

„Az egyedül álló személyt megtámadhatják és legyőzhetik, de ketten egymásnak háttal állva hódíthatnak. Hárman még jobbak, mert egy háromszorosan összefűzött kötél nem törik el egykönnyen.” (Préd 4,12 NLT)

Amikor nyaralni mész, valószínűleg megkéred a szomszédodat, hogy vigyázzon a házadra, amíg távol vagy. Sőt, egyes lakóközösségekben még szomszédsági felügyeleti csoportok is működnek. De míg a szomszédok figyelik a dolgaidat, ki vigyáz a lelkedre?

Az életben ki védelmez, véd meg és segít a pályán maradni?

Nem számít, ki vagy, szükséged van olyan emberekre, akik vigyáznak rád, és figyelmeztetnek a lelki csapdákra. Ezeket az embereket a gyülekezeti családodban fogod megtalálni. Valójában Isten családja erről szól. 

A Filippi levél 2,4 azt mondja: „Figyeljetek egymás érdekeire, ne csak a sajátotokra!” (GNT)

Mindannyiunknak vannak vakfoltjai: küzdelmeink és kísértéseink területei az életünkben, amelyeket nem látunk. Itt jön a képbe a gyülekezeti család. Ők éberek maradnak, és az ellenséget figyelik.

Van egy ellenséged, aki tönkre akarja tenni az életedet. Valójában még mielőtt felébrednél, a Sátán azon gondolkodik, hogyan győzhet le téged nap mint nap kísértésekkel és megpróbáltatásokkal, zsákutcákkal és kerülőutakkal. Sérülések, szokások és függőségek egész arzenáljával küzd ellened. És ha magadtól próbálsz megküzdeni vele, ez az arzenál vereséget okozhat. Ezért találnod kell egy hívő közösséget, akik segítenek neked. 

A prédikátor könyve 4,12 ezt mondja: „Az egyedül álló személyt megtámadhatják és legyőzhetik, de ketten egymásnak háttal állva hódíthatnak. Hárman még jobbak, mert egy háromszorosan összefűzött kötél nem törik el egykönnyen.” (NLT)

A közösség – a gyülekezeti családod – Isten válasza a spirituális vereségre. Együtt mindig jobbak vagyunk!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Kik azok az emberek az életedben, akik vigyáznak rád, és figyelmeztetnek a csapdákra? Te kinek vagy ilyen  vigyázó személy?
  • Hogyan segítettek keresztény társaid felismerni a vakfoltjaidat?
  • Milyen lépést tehetsz ma, hogy megvédd magadat az ellenség támadásaitól?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2022.03.07.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása