Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Senkinek sem kellene egyedül sírnia

2022. március 15. 03:00 - Mapetso

community.jpg

„Örüljetek együtt azokkal, akik örülnek, és sírjatok azokkal, akik sírnak!” (Róm 12,15 NLT)

Ha valaha is mentél már keresztül nagyon nehéz időszakon, tudod, milyen fontos, hogy valaki melletted legyen és veled sírjon. Ezért akarja Isten, hogy egy gyülekezeti család támogasson – így nem leszel egyedül az elkerülhetetlen válságos időkben.

Soha senkinek nem lenne szabad egyedül várnia a kórházban egy szeretett személy kockázatos műtétjének a végére. Senkinek sem lenne szabad egyedül megvárnia egy laborjelentést. Senkinek sem lenne szabad egyedül hírekre várnia arról a csatatérről, ahol fia, lánya vagy házastársa szolgál. Senkinek sem lenne szabad egyedül állnia egy új sír előtt. Képzeld el azt a mélységes kétségbeesést, amikor egyedül nézel szembe ilyesmivel!

Fognak tragikus helyzetek történni az életedben, és bölcs dolog, ha már most biztonsági hálót feszítesz ki.

Hogy mi Isten biztonsági hálója számodra? A hívők egy csoportja, akik elkötelezettek irántad, te pedig irántuk.

Ki elkötelezett most irántad? Ki lenne melletted egy pillanat alatt, ha szükséged lenne rá, megóvva a kétségbeeséstől? Vagy ki számíthat terád, hogy egy pillanat alatt ott leszel mellette?

A Biblia azt mondja: „Olyannak kellene lennetek, mint egy nagy, boldog család: tele együttérzéssel egymás iránt” (1Pt 3,8 TLB).

Engem a kis csoportom nagyon nehéz időkön segített már át, és mindenféle traumával is szembesültünk már együtt. Imádkoztak értem, vártak velem együtt, és sírtak velem együtt, amikor halálra rémültem. Megélték a Róma 12,15-öt: „Örüljetek együtt azokkal, akik örülnek, és sírjatok azokkal, akik sírnak!” (NLT).

Tartozol már egy kis csoporthoz? Elkötelezett embereknek egy olyan csoportjához, akik együtt fognak veled várni és sírni? Ne éld végig az életet egy ilyen csoport nélkül, mert Isten válasza a kétségbeesésre maga a közösség!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mikor volt utoljára, hogy valaki veled együtt várt és együtt sírt? Hogyan hatott a jelenléti szolgálatuk a hitedre?
  • Kik alkotják a biztonsági hálódat?
  • Hogyan mutatkoztál meg valakinek a válság idején?

 Csatlakoztál Isten családjához?

Ha készen állsz bízni Isten üdvösségének ígéretében és csatlakozni az ő lelki családjához, akkor mondd el ezt az imát:

„Kedves Jézusom, megígérted, hogy ha hiszek benned, minden rosszat, amit valaha tettem, megbocsátod, megtanulom életem célját, és egy napon örökkévaló mennyei otthonodba fogadsz.

Megvallom bűnömet, és Uramként és Megváltómként fogadlak életembe. Ma átadom Neked életem minden részét. Követni akarlak és azt tenni, amit mondasz.

Jézusom, hálás vagyok a szeretetedért és az áldozatodért, amely lehetővé tette, hogy csatlakozzak hozzád a mennyben. Tudom, hogy nem érdemlem meg. És köszönöm, hogy nem kell keresnem vagy dolgoznom az üdvösségemért, mert tudom, hogy ez lehetetlen. Életem hátralévő részét arra akarom fordítani, hogy Téged szolgáljak, ahelyett, hogy magamat szolgálnám. Alázatosan Neked ajánlom az életem, és arra kérlek, ments meg és fogadj be a családodba. Jézus nevében imádkozom. Ámen."

Ha most ezt elimádkoztad azért, hogy elfogadd Jézust, kérlek, írj nekem a Rick@PastorRick.com címre, és tudasd velem! Szeretnék neked néhány ingyenes anyagot küldeni, amelyek segítenek elindulni Jézussal.

*(Daily Hope by Rick Warren, 2022.03.08.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása