Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Nálad megvan az igazság, amely szabaddá teszi az embereket

2022. március 21. 03:00 - Anika Enikő

„Isten nem a zűrzavar, hanem a béke Istene.” (1Kor 14,33 ESV)

Isten elhívott, hogy képviseld őt mindenhol, ahova csak mész. Hasonlóan ahhoz, ahogy az országok nagyköveteket küldenek ki, Isten is elküld téged, hogy beszélj másoknak szeretetéről és megbocsátásáról.

De talán hiányzik belőled a hited megosztásához szükséges önbizalom. Talán úgy gondolod, hogy ehhez egy „értékesítői" mentalitás szükséges. De ez egyszerűen nem igaz! Nem kell az „üzletkötésben”  jónak lenned ahhoz, hogy meghívj embereket Isten családjába.

Korábban már beszéltem arról, hogy minden ember ugyanarra vágyik mélyen legbelül. Tehát amikor másoknak mesélsz Jézusról, olyasmit kínálsz nekik, amit már keresnek. Micsoda önbizalom-növelő ez!

Egy másik önbizalom-növelő a hit megosztásában a következő: a legtöbb ember nem igazán tudja, miben hisz. Egyesek ateistának, mások kereszténynek vagy muszlimnak vallják magukat, de amikor megkaparod a felszínt, néha azt sem tudják, miben vagy mit hisz az a rendszer.

Sokan azt állítják, hogy ők egy bizonyos módon gondolkodnak, de végül ellentmondanak önmaguknak. Például azt mondják, „Az életben nincsenek abszolútumok.” De ez nonszensz, mert ez az állítás ellentmond önmagának. Valójában azok az emberek, akik ezt állítják, mindig abszolútumokon alapuló szabályok szerint élnek. Ez azt mutatja, hogy a hitük ellentmondásos, és össze vannak zavarodva.

A Krisztusban való reménység megosztása azonban segít világosságot hozni életükbe, és megadja nekik azt a megértést, amire szükségük van. A Biblia ezt mondja az 1Korinthus 14,33-ban: „Isten nem a zűrzavar, hanem a béke Istene.” (ESV). Isten Igéjének igazsága megszabadítja az embereket az ellentmondásoktól, a zűrzavartól és minden mástól, ami bilincsbe veri az életüket.

„Meg fogjátok ismerni az igazságot, és az igazság szabaddá fog tenni titeket.” (Jn 8,32 NIV)

Az emberi viselkedés érdekes módon ilyen: az emberek szinte minden döntésüket érzelmeik alapján hozzák. Ezután racionális okokat keresnek érzelmi döntéseik alátámasztására. Tehát, ha megosztod a hitedet, akkor nem kell attól félned, hogy racionális érvekkel kell vitába szállnod, hiszen a legtöbben úgyis az érzéseik alapján hozzák meg a döntéseiket.

Legközelebb, amikor nincs elég önbizalmad megosztani a hitedet, légy nyugodt, mert a Jézusról szóló üzenet  elhozza majd az emberek életébe azt a világosságot, amire oly nagy szükségük van.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Neked korábban miben volt zűrzavaros vagy ellentmondásos hited? Hogyan tette ezt világossá Isten szava?
  • Milyen döntéseket hoznak az emberek gyakran érzelemből, és nem pedig Isten szavának igazsága alapján?
  • Ki kérheti számon tőled, hogy megosztod-e a hitedet, illetve ki az, akitől ezt te is számon tudod kérni?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2022.03.14.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása