Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten kegyelme felszabadít a szolgálatra

2022. március 25. 03:00 - Besther

freedom-4503959_1920.jpg

„Mivel Isten az ő irgalmából nekünk adta ezt a szolgálatot, nem csüggedünk.” (2Kor 4,1 BSB)

Arra teremtettek, hogy adakozz az életeddel, nem pedig arra, hogy csak létezz és csak magadnak élj. Isten arra formált téged, hogy őt szolgáld, és mindezt az ő irgalmassága miatt.

Pál azt mondta a 2Korinthus 4,1-ben: „Mivel Isten az ő irgalmából nekünk adta ezt a szolgálatot, nem csüggedünk.” (BSB)

Néhány ember szerint a „szolgálat” egyházi szó. Ez olyasmi, amit csak a lelkészek tesznek. De bármikor, amikor az Istentől kapott tehetségeidet, ajándékaidat és képességeidet arra használod, hogy másnak segíts, akkor szolgálatot végzel. Még a munkád is lehet szolgálatod – akár könyvelő, tanár vagy kamionsofőr vagy!

Amikor megérted, hogy minden, amit Isten tesz rajtad keresztül, az az ő kegyelméből fakad, két dolog történik:

Nem kell bizonyítanod az értékedet. Próbáltad már valaha is a munkádon keresztül bizonyítani az értékedet? Talán azt gondolod, hogy minél sikeresebb vagy, annál értékesebb vagy. Az értékednek azonban semmi köze a munkádhoz. Ehelyett a te értéked abban a tényben van, hogy Isten teremtett téged, szeret téged, és elküldte Jézust, hogy meghaljon érted. Isten kegyelmének megérése levesz téged a teljesítménykényszer útjáról.

Nem kell a hibáidban vergődnöd. Mindannyian követtünk el hibákat. Mindannyian vétkeztünk. Isten irgalmassága miatt azonban nem kell a múltadon rágódnod. Megbánhatod és elfordulhatsz a bűneidtől. A múltadnak nem kell visszatartania téged attól, hogy végezd azt a munkát, amit Isten adott neked, hogy tedd.

Valójában Isten sosem használt tökéletes embert – mert nincs is ilyen, kivéve Jézus Krisztust. Ha végignézed a Bibliát, akkor mindenféle olyan embert fogsz találni, akiket Isten a hibáik ellenére használt. Jákób krónikus hazudozó volt, Ráháb prostituált, Jónás félénk és vonakodó volt; Márta sokat aggódott; a samáriai asszonynak számos házassága kudarcot vallott; Péter impulzív volt; Mózes, Dávid és Pál mind gyilkosságban volt vétkes. Isten mégis hihetetlen módon használta mindannyiukat.

Tehát semmi sem akadályozza meg Istent abban, hogy használjon téged. Mert Isten nagy irgalmassága miatt megélheted Isten életedre vonatkozó célját.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogy nézne ki, ha úgy közelítenél a munkádhoz, mintha az egy szolgálat lenne?
  • Minek engeded, hogy meghatározza az értékedet és fontosságodat?
  • Van olyan múltbéli bűn vagy hiba, ami visszatart attól, hogy megéld Isten céljait? Szánj időt arra, hogy beszélgess erről Istennel!

*(Daily Hope by Rick Warren, 2022.03.18.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása