Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten látja a lehetőségeidet

2022. április 07. 03:00 - Besther

faith-gde57a655d_1920.jpg

„Szem nem látta, fül nem hallotta, és elme el sem tudja képzelni azt, amit Isten készített azoknak, akik szeretik őt.” (1Kor 2,9 NLT)

Istennek csodálatos tervei vannak veled! Viszont, ha nem vagy vele kapcsolatban, akkor elveszíted mindazt, amit tenni akar életedben.

Tegnap azt a két dolgot vizsgáltuk, amiket elveszítenek az emberek, amikor szellemileg elvesznek: az irányt és a védelmet. Ma egy harmadik dolgot vizsgálunk meg, amit elveszítenek: a lehetőségeiket.

A lehetőség, hogy jó dolgokat tegyél a világban, drámaian lecsökken, ha nem vagy kapcsolatban Istennel.

Hasonlóan az aprópénzhez. Ha elegendőt raksz össze, akkor nagy lehetőségük van a jóra. Táplálhatsz egy családot, elindíthatsz egy vállalkozást, vagy akár még életet is menthetsz. Ha viszont ezek az érmék elvesznek, akkor semmit sem tehetsz meg ezekből a jókból.

Az elveszett érme története a Lukács 15,8–10-ben jó példa erre. Egy nőről szól, akinek van tíz értékes érméje. Valahogy viszont egy elveszett. Nem azt mondja, hogy „Van kilenc érmém, így nem aggódom az elveszett egy miatt.” Ellenkezőleg, feje tetejére állítja a házát, hogy megkeresse, és ünnepel, amikor végül megtalálja.

Csak azért, mert az érméje elveszett, még nem jelenti azt, hogy az érme értéke is elveszett. Annak még mindig nagy értéke van! Ami viszont elveszett, az a lehetősége annak, hogy bármi jót tegyen.

Isten arra teremtett, hogy nagyszerű dolgokat tegyél, sokkal nagyobbakat, mint amiket el tudsz képzelni. Valójában, ha Isten megmutatná neked, hogy mit szeretne tenni az életeddel, ha te azt teljesen a kezébe adnád, akkor megdöbbennél!

A Biblia azt mondja: „Szem nem látta, fül nem hallotta, és elme el sem tudja képzelni azt, amit Isten készített azoknak, akik szeretik őt.” (1Kor 2,9 NLT)

Talán már több éve elszakadtál Istentől, és azt hiszed, hogy már túl késő, hogy használjon téged. Nincs túl későn! Ő a te Teremtőd. Ő értékesnek lát téged, és ismeri a lehetőségeidet.

Ha életed minden részét átadod ma neki, akkor látni fogod, hogy minden, amit számodra előkészített, életre kel.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mikor vesztettél el valamit, ami számodra értékes volt? Milyen messzire mentél el, hogy megtaláld?
  • Milyen hatással van az másokra, ha valaki elvesztegeti a lehetőségeit?
  • Isten csodálatos dolgokat „készített azoknak, akik szeretik őt”. Ez az ismeret miként befolyásolja azt a vágyadat, hogy a teljes életedet neki szánd? 

*(Daily Hope by Rick Warren, 2022.03.31.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása