Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Amikor elrontod, Isten irgalmas lesz veled

2022. április 14. 03:00 - Mapetso

rj_1.jpg

„Menjünk bátran kegyelmes Istenünk trónjához! Ott elnyerjük irgalmát, és kegyelmet találunk, mely segít rajtunk, amikor a legnagyobb szükségünk van rá.” (Zsid 4,16 NLT)

Jézus szolgálata az irgalomról szólt. Valójában nem is volt olyan személy, aki felé ne gyakorolt volna irgalmat. 

Az irgalmasság meghatározása a „meg nem érdemelt megbocsátás és ki nem érdemelt kedvesség”. Ha valaki megbocsát neked, és te nem érdemled meg, az irgalmasság. És ha valaki úgy kedves veled, hogy nem érdemled meg, az is irgalmasság. A Biblia pedig azt mondja, hogy Isten irgalmasságot akar mutatni feléd.

Az igazság az, hogy életed minden egyes másodpercében irgalmasságra van szükséged. A levegő, amit belélegzel, és a víz, amit iszol, mind Isten irgalmassága miatt van. Nem élnél, ha Isten nem lenne irgalmas. Isten azért alkotott téged, mert szeretni akart és meg akarta mutatni neked az ő irgalmasságát.

Számos okból van szükséged az életedben Isten irgalmára. Például:

Szükséged van Isten irgalmasságára, ha elrontottad a dolgokat.

Mindannyian elrontunk dolgokat. Egyikünk sem tökéletes. Nem felelünk meg a saját mércéinknek, még kevésbé Isten mércéinek. A prédikátor könyve 7,20 ezt mondja: „Nincs olyan ember a földön, aki csak jót cselekedne, és ne vétkezne.” (NLT) Más szóval, senkinek sem sikerül mindig jól minden.

A Biblia azt is mondja: „Mindannyian sokféleképpen vétkezünk.” (Jak 3,2 NIV)

Vétkeztél valaha a szavaiddal, a magatartásoddal, a tetteiddel vagy az érzelmeiddel? Lehet, hogy rossz érzelmi reakciót mutattál egy kapcsolatban, és végül megbántottál valakit. És amikor folyamatosan elesel, és bűnt, hibát követsz el, hogyan reagál minderre Isten? Irgalmassággal!

„Menjünk bátran kegyelmes Istenünk trónjához! Ott elnyerjük irgalmát, és kegyelmet találunk, mely segít rajtunk, amikor a legnagyobb szükségünk van rá.” (Zsid 4,16 NLT)

Isten azt akarja, hogy hozzá fordulj a rossz szokásaiddal, a sérelmeiddel és a kétségeiddel – és hittel, bátran menj őhozzá! Nem fog megszidni vagy elítélni, hanem irgalmas lesz veled!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez: 

  • Mondj három példát arra, ahogyan Isten irgalmasságot mutat a mindennapi életedben!
  • Milyen szempontból nehéz elfogadnod Isten irgalmasságát, amikor elrontod a dolgokat? És milyen szempontból könnyű?
  • Milyen bűnt kell ma megvallanod Istennek, és milyen bűnöddel kapcsolatban van ma szükséged Isten irgalmasságára?

Nem számít, mit tettél, vagy honnan jössz, helyed van Isten örökkévaló családjában, amely rád vár. A meghívás él, az ajtó tárva nyitva van. Csak higgy, és fogadd el!

Kész vagy erre? Ezzel az imával kezdheted is: „Drága Istenem, tudom, ha meghalok, számot fogok adni neked az életemről. Tudom, hogy vétkeztem ellened, és a magam terve szerint éltem, nem a tiéd szerint. Azt akarom, hogy ez mostantól kezdve megváltozzon. El akarok fordulni a bűneimtől, és feléd fordulni.

Köszönöm, hogy elküldted Jézust meghalni mindazért, amit rosszul tettem, hogy ne nekem kelljen kifizetnem a büntetést. Tudom, hogy nem érdemlem meg a megbocsátásodat. Tudom, hogy csak a te kegyelmed menthet meg, Uram. Soha nem lehetnék elég jó ahhoz, hogy egy tökéletes helyre kerüljek.

Jézus, köszönöm, hogy annyira szeretsz, hogy minden bűnömet magadra vállaltad. Elfogadhatóvá tettél a menny számára, és arra kérlek, ments meg! Hiszek benned, Jézus. És hiszem, hogy be fogod tartani az ígéreted, hogy most azonnal, teljesen és örökre megmentesz. Jézus nevében imádkozom. Ámen.”

Ha most imádkoztál azért, hogy elfogadd Jézust, kérlek, írj nekem egy e-mailt a Rick@PastorRick.com címre, és tudasd velem! Szeretnék küldeni neked néhány ingyenes anyagot, hogy segítsek elindulni a Jézussal való utazásodon.

*(Daily Hope by Rick Warren, 2022.04.07.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása