Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Miért nem kell a megbocsátottaknak félniük?

2022. április 20. 03:00 - Anika Enikő

„Mivel Jézus feltámadt a halálból, vadonatúj életet kaptunk, és mindenünk megvan, amiért élhetünk, beleértve a mennyei jövőt is – és a jövő most kezdődik!” (1Pt 1,3–4 The Message)

A félelem nem újdonság. A kezdetektől velünk van.

Az édenkertben Ádám elrejtőzött Isten elől, és azt mondta, hogy: „Féltem.” Az emberek azóta is félnek Istentől, és félnek egymástól.

A félelem a tudatlanságon alapul. Ez azt jelenti, hogy az igazság az egyetlen gyógymód – és az igazság csak Isten Igéjében található meg.

Jézus feltámadása az első húsvétkor öt igazságra mutat rá, melyek segítenek legyőzni a félelemet az életedben. Tegnap megosztottam az első kettőt:

  • Biztos lehetsz abban, hogy Jézus az igazságot mondja.
  • Biztos lehetsz abban, hogy a halál nem a vég.

A harmadik, hogy biztos lehetsz abban, hogy Isten túlzottan szeret téged. Isten nem csupán egy képeslapot küldött neked, melyen az állt, hogy mennyire szeret téged; hanem annyira törődött veled, hogy a tőle jövő legjobbat – önmagát adta érted! Amikor Jézus a kereszten a karjait széttárva haldoklott, a következőt mondta: „Ennyire szeretlek.”

A félelem és a szeretet nem létezhet egy helyen. A Biblia ezt mondja: „A szeretetben nincs félelem. De a tökéletes szeretet kiűzi a félelmet.” (1Jn 4,18 NIV) Amikor meghívod Krisztust szíved bejárati ajtajához, a félelem a hátsó ajtón távozik.

A negyedik, hogy biztos lehetsz abban, hogy Istennek jó terve van az életeddel. Amikor megnyitod magad Isten szeretetének a befogadására, akkor ő gondoskodni fog a múltadról, jelenedről és a jövődről. A feltámadás miatt a bűneid meg lettek bocsátva, lett életcélod és helyed lett a mennyben.

A Biblia a következőképpen írja le: „Mivel Jézus feltámadt a halálból, vadonatúj életet kaptunk, és mindenünk megvan, amiért élhetünk, beleértve a mennyei jövőt is – és a jövő most kezdődik!” (1Pt 1,3–4 The Message) Csak Jézus feltámadásának erején keresztül érhető el.

Végül biztos lehetsz abban, hogy Istennek gondja lesz a szükségeidre. Az egyik ok, amiért küzdesz a félelemmel az, hogy aggódsz a holnap miatt – ám az aggódás semmit nem változtat meg. Nem tesz egy percet sem hozzá az életedhez, és semmilyen problémát nem old meg.

Ám a feltámadás a garancia arra, hogy Isten betölti a szükségeidet kezdve a megváltásoddal – hisz a megváltás által a feltámadás ereje a tiéd. Pál írja: „Azért is imádkozom, hogy megértsétek milyen mérhetetlenül nagy az Isten hatalma rajtunk, akik hiszünk benne. Ez ugyanaz a hatalmas hatalom, amely feltámasztotta Krisztust a halálból, és a mennyei birodalomban Isten jobbjára, a tisztelet helyére ültette.” (Ef 1,19–20 NLT)

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Nehéz néha elhinni, hogy Istennek jó terve van az életeddel? Szerinted miért van ez így?
  • Miért alapszik gyakran a félelem a tudatlanságon?
  • Milyen szükséglet van az életedben, amellyel kapcsolatban kérned kellene Istent, hogy feltámadási erejével kielégítse?

Eleged van abból, hogy a félelem foglya vagy?

Nem számít, hogy ki vagy és honnan származol. Ha készen állsz arra, hogy átadd az életedet Jézus Krisztusnak, az ajtó tárva-nyitva áll előtted.

Most is elmondhatod ezt az egyszerű imát: „Kedves Istenem, elegem van abból, hogy színleljek, és hogy az embereknek tetszelegjek. Belefáradtam abba, hogy tökéletesnek tűnjek, amikor nem tudok az lenni. Belefáradtam abba, hogy ragaszkodjak a sérelmekhez és az emlékekhez, amelyek továbbra is fájdalmat okoznak az életemben. Belefáradtam abba, hogy féljek az elutasítástól és attól, hogy teljesen megismerjenek. El akarom engedni ezt az egészet.

Uram, átadok minden olyat neked, ami szégyent, sajnálatot, haragot és aggodalmat hozott számomra. Nem akarok tovább így élni! Szabad életet akarok élni, és tudom, hogy ez csak a te Fiad, Jézus Krisztus által érhető el.

Ma megvallom neked a bűnömet, és arra kérlek, bocsáss meg nekem. Köszönöm, Jézus, hogy utat készítettél nekem, hogy megbocsáss és elfogadhass azért, amit a kereszten tettél és feltámadtál. Alávetem magam neked mint életem Urának, és követni akarlak életem hátralévő részében. Kérlek, tölts meg szereteteddel és reményeddel, és segíts, hogy hitben járjak, ne félelemben! Ezt a te nevedben kérem. Ámen."

Ha most először imádkoztál azért, hogy befogadd Jézust az életedbe, akkor kérlek, hogy írj nekem a Rick@PastorRick.com címre. Szeretnék neked néhány ingyenes anyagot küldeni, hogy segítsek elindulni Jézussal az utadon.

*(Daily Hope by Rick Warren, 2022.04.13.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása