Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten álma a te javadat és az Ő dicsőségét szolgálja

2022. április 26. 03:00 - ReveSz

"Isten bármit megtehet, tudod - sokkal többet, mint amit valaha is el tudnál képzelni, vagy kitalálni, vagy kérni a legmerészebb álmaidban! Nem úgy teszi ezt, hogy lökdös bennünket, hanem úgy, hogy bennünk munkálkodik a lelkünk mélyén, gyengéden." (Efézus 3,20 - The Message fordítás)

man on grass field looking at sky

Isten álma az életedről mindig sokkal nagyobb lesz, mint a te álmod. "Isten bármit megtehet, tudod sokkal többet, mint amit valaha is el tudnál képzelni, vagy kitalálni, vagy kérni a legmerészebb álmaidban! Nem úgy teszi ezt, hogy lökdös bennünket, hanem úgy, hogy bennünk munkálkodik a lelkünk mélyén gyengéden." (Efézus 3,20 - The Message fordítás) 

Gondolj az életed legnagyobb álmára, és Isten felülmúlja azt. Ő képes felülmúlni a te álmodat egy olyannal, ami nagyobb, mint amit te valaha is kitalálhatnál! De nem úgy adja meg neked az álmodat, hogy lökdös téged. Sőt, magához vonz téged, és nagy szelídséggel és gondoskodással munkálkodik benned.

Isten nem csak egy nagy álmot akar neked adni az életedre. Miután megmutatja neked a célját az álmaidra nézve, utána foglalkozik is a körülményekkel, hogy az megvalósulhasson.

Olyan dolgok fognak történni az életedben, amelyek miatt azt gondolod: "Ez semmiképpen sem történhetett volna meg Isten segítsége nélkül". Kizárt, hogy pont a megfelelő időben találkozhattál volna azzal a személlyel, vagy hogy az a pénz pont akkor érkezett volna, amikor szükséged volt rá, vagy hogy a tökéletes pillanatban nyílt volna meg egy lehetőség.

Amikor Isten akaratával egy irányba kerülsz, nem tudsz melléfogni, mert Isten nem a bukás felé vezet. A siker elkerülhetetlen! Nem mindig úgy fog megvalósulni, ahogy te gondolod, mert Isten jobban tudja, de mindig a te javadra és Isten dicsőségére fog történni.

Isten azt mondja a Jelenések 3,8-ban: "Nyitott ajtót tettem eléd, amelyet senki sem zárhat be" (NIV fordítás). Amikor Isten ad neked egy álmot, akkor nagyon odafigyelve biztosítja számodra a nyitott ajtókat, hogy valóra válthasd ezt az álmot.

Akkor már csak a bátorságra van szükséged, hogy átsétálj azon a nyitott ajtón. Itt jön a képbe a hit. Sokan megértik Isten álmát az életükre vonatkozóan, de halálra rémülnek, hogy besétáljanak azon az ajtón.

Amikor átadod a terveidet és álmaidat Istennek, hogy megadja neked az életedre vonatkozó terveit és álmait, akkor fel kell készülnöd arra, hogy besétálj az ajtón, amikor kinyitja azt. Ezért döntsd el, hogy még ma felkészülsz.

Ha követed Istent ezen az ajtón keresztül, az a legcsodálatosabb álomhoz fog vezetni, amit valaha is el tudsz képzelni az életedre. Ezt ne akard kihagyni!

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:

  • Mi a legnagyobb álmod, amit valaha is elképzeltél az életedben?
  • Milyen módon munkálkodott a Szentlélek az életedben, hogy felkészítsen Isten álmára?
  • Hogyan leszel képes felismerni egy nyitott ajtót, amelyen Isten azt akarja, hogy átsétálj?

 

*(Daily Hope by Rick Warren, 2022.04.19.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása