Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Végre ne csak beszélj róla, hanem csináld is

2024. június 04. 03:00 - csmsdvd

2024-06-01.png

„Minden munkának megvan a maga haszna, de akinek csak a szája jár, az ínségbe jut.”(Péld 14,23)

Amit mondasz, annak közvetlen kapcsolata van a szíveddel.

Amivel a szíved tele van, az fog kijönni a szádon. Ha haraggal vagy tele, a harag fog kijönni a szádon. Ha a szíved tele van depresszióval, az is a szádon fog kijönni. Ha a szíved örömmel van tele, az jön ki a szádon.

A Biblia azt mondja Márk evangéliuma 12. fejezetének 30. versében: "Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, teljes elmédből és teljes erődből." Mondhatnád ezt így is: Szeresd Istent minden beszédeddel, minden érzéseddel, minden gondolkodásoddal és minden cselekedeteddel. Isten úgy formált téged, hogy elsősorban beszélő, érző, gondolkodó vagy cselekvő legyél.

A szíves embereknek nehéz csendben lenniük. Ők beszélgetősek. Ha szívember vagy, akkor ki kell engedned magadból. El kell mondanod másoknak. A szívemberek szeretnek mesélni. Szeretnek leülni és beszélgetni, különösen a szívből-szívnek szóló beszélgetésekben.

A világnak szüksége van olyan emberekre, akik kommunikálnak. Olyan emberekre van szükségünk, akik képesek beszélgetéseket vezetni, és akik képesek megfogalmazni, amit a többiek éreznek. Szükségünk van tanárokra, tanácsadókra és edzőkre, akik tanítani és irányítani tudnak minket. Szükségünk van humoristákra. Szükségünk van prédikátorokra. Szükségünk van mindezekre az emberekre, akik verbális készségeikre alapoznak, és akik képesek előre vinni a világot.

Isten figyelmeztetése a beszélők számára a következő: Cselekedni is kell. A példabeszédek könyve 14. fejezetének 23. verse szerint: „Minden munkának megvan a maga haszna, de akinek csak a szája jár, az ínségbe jut.”Más szóval, előre kell haladnod. Nem csak beszélned kell a terveidről, hanem el kell kezdened megvalósítani őket.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Milyen "szívembereket" ismersz? Hogyan áldottak meg téged a velük folytatott beszélgetéseken keresztül?
  • Vannak olyan tervek, amikről beszéltél, anélkül, hogy ténylegesen megvalósítottad volna őket? Mi az az egy dolog, amit ezen a héten megtehetsz, hogy ezeket a terveket valóra váltsd? 
  • Milyen dolgok jöttek ki a szádon mostanában? (Vagy mit mondtál mostanában?) Mit árul el ez arról, hogy mi van most a szívedben?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2024.05.28.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása