Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A pozitív ima erős kapcsolatokat teremt

2022. június 09. 03:00 - Anita.B

pexels-rodolfo-clix-1615776.jpg“És imádkozom azért, hogy a szeretet egyre inkább gazdagodjék bennetek ismerettel és igazi megértéssel; hogy megítélhessétek, mi a helyes, hogy tiszták és kifogástalanok legyetek a Krisztus napjára, és gazdagon teremjétek az igazság gyümölcseit Jézus Krisztus által Isten dicsőségére és magasztalására.” (Fil 1,9-11).

Pál nem pusztán imádkozott az emberekért élete során. Örömmel imádkozott értük!

Valószínűleg vannak dolgok mások életében, amin szeretnél változtatni. Nem magadat akarod megváltoztatni; azt akarod, hogy ők változzanak meg. Mindig meg akarsz változtatni másokat — de nem tudsz!

Azonban imádkozhatsz és hagyhatod Istennek, hogy elvégezze a munkát mások életében.

A pozitív ima hatékonyabb, mint a pozitív gondolkodás. A világ összes pozitív gondolkodása sem fogja megváltoztatni a házastársad, gyermeked vagy barátod helyzetét. A pozitív gondolkodás megváltoztathat téged, de senki mást nem fog. Viszont a pozitív ima változást hozhat a te életedben és valaki máséban is.

Mi a leggyorsabb módja annak, hogy egy rossz kapcsolatot jóra változtass? Kezdj el imádkozni a másik emberért! Ez megváltoztat téged, és megváltoztathatja a másik embert is.

Pál azt is elmondta, hogyan imádkozz másokért: “És imádkozom azért, hogy a szeretet egyre inkább gazdagodjék bennetek ismerettel és igazi megértéssel; hogy megítélhessétek, mi a helyes, hogy tiszták és kifogástalanok legyetek a Krisztus napjára, és gazdagon teremjétek az igazság gyümölcseit Jézus Krisztus által Isten dicsőségére és magasztalására.” (Fil 1,9-11).

Ezekből a versekből négyféleképpen tanulhatsz meg imádkozni az életedben lévő emberekért:

Imádkozz, hogy növekedjenek a szeretetben: “És imádkozom azért, hogy a szeretet egyre inkább gazdagodjék bennetek ismerettel és igazi megértéssel…”

Imádkozz, hogy bölcs döntéseket hozzanak: “… hogy megítélhessétek, mi a helyes…”

Imádkozz, hogy tisztességesen éljenek: “…hogy tiszták és kifogástalanok legyetek a Krisztus napjára…”

Imádkozz, hogy olyanok legyenek, mint Jézus: “…és gazdagon teremjétek az igazság gyümölcseit Jézus Krisztus által Isten dicsőségére és magasztalására.”

Imádkozd ezt magadért és bárki másért az életedben, majd figyeld meg, hogyan fordítja meg Isten a reménytelennek vagy újraélesztendőnek tűnő kapcsolatot.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Gondolj egy feszült kapcsolatra az életedben. Hogyan fogsz imádkozni azért a négy dologért, amelyről szó volt a mai áhítatban?
  • Hogyan változtat meg a pozitív ima téged és nem csak azt, akiért imádkozol?
  • Szánj rá egy pillanatot és olvasd el a Galata 5,22-23-at. Hogyan látsz többet ebből a “gyümölcsből” az életedben, amikor Jézust követed?

*(Daily Hope by Rick Warren 2022.06.02.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása