Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Add át aggodalmaidat Istennek!

2022. július 04. 03:00 - Lilla:)

 dandelion-463928_1920_1.jpg

"Ne aggódjatok semmiért!" (Fil 4,6 - NLT fordítás)

Nem a munka tart ébren esténként, hanem az aggódás.

A Bibliában Isten pontos útmutatást ad az aggodalommal kapcsolatban. A Filippiekhez írt levél 4. részének 6. versében azt mondja: "Ne aggódjatok semmiért!" (NLT fordítás)

Miért kell elengedned az aggódást?

Az aggódás értelmetlen. Íme néhány ok, hogy miért is igaz ez. Először is, az aggódás eltúlozza a problémát. Észrevetted már, hogy ha valaki mondd rólad valami rosszat, akkor minél többet agyalsz rajta, annál nagyobbra nő? Másodszor, az aggódás nem működik. Olyanért aggódni, amin nem tudsz változtatni, haszontalan. Olyanért aggódni pedig amin változtathatnál is, időpazarlás; egyszerűen csak tedd meg!

Az aggódás természetellenes. Senki sem aggódva születik. Lehet, hogy azt hiszed, de nem. Az aggódást tanuljuk. Mivel az aggódás természetellenes, így egészségtelen is. A tested nem ennek a kezelésére lett tervezve. Amikor valaki azt mondja, hogy "betegre aggódom magam", az igazat mondja. Az orvosok azt mondják, hogy rengetegen elhagyhatnák a kórházakat, ha tudnák, hogyan szabaduljanak meg a bűntudattól, a megbánástól és az aggódástól. A Példabeszédek könyvének 14. részében azt olvassuk a 30. versben, hogy "A békés szív egészséges testhez vezet" (NLT fordítás).

Az aggódás nem segít. Az aggódás nem változtatja meg a múltat, és nem irányítja a jövőt. Egyszerűen csak összekuszálja a jelent. Az egyetlen dolog amin az aggódás változtat, az te vagy. Nyomorulttá tesz! Sosem oldja meg a gondokat.

Az aggódás szükségtelen. Isten teremtett, ő alkotott, ő mentett meg, és beléd helyezte az ő Lelkét. Nem gondolod, hogy képes gondoskodni a szükségeidről? Semmi szükség rá, hogy emiatt aggódj.

Meg akarod tanulni, hogyan kezelhetnéd jobban a stresszt? Nagyszerű első lépés, hogy utasítsd el, hogy bármi miatt is aggódj! Miért? Mert az aggódág értelmetlen, természetellenes, nem segít, és szükségtelen.

A Biblia azt mondja: "Szorongásaitok teljes terhét rá helyezhetitek, hiszen ti hozzá tartoztok" (1 Pt 5,7 - PHILLIPS fordítás).

Isten személyesen gondoskodik rólad és minden szükségedről. Ezek alapján akkor mit kellene tenned minden stresszel, szorongással és aggodalommal? Elengedni őket. Add át őket Istennek!

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:

  • Mit mond el a jelenlegi helyzeted aggódás terén, mennyire bízol Istenben?
  • Most éppen miért aggódsz? Mit tehetsz azért, hogy változtass ezen a helyzeten vagy hogy el tudd engedni?
  • Milyen gyakorlati praktikákkal tudnád "szorongásaid teljes terhét" átadni Istennek?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2022.06.27.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása