Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ne aggódj semmiért; imádkozz mindenért!

2022. július 05. 03:00 - daniella_89

prayer--person-praying--hands.jpeg

"Aki tulajdon Fiát nem kímélte, hanem mindnyájunkért odaadta, hogy ne ajándékozna nekünk mindent?" (Róma 8,32 NLT fordítás)

Valahányszor szükségem volt valamire gyermekként, beszéltem apámmal. Néha valami drágára volt szükségem, de egyszer sem aggódtam afelől, honnan szerzi meg rá a pénzt. Az nem az én dolgom volt. Apám dolga volt, hogy kitalálja, honnan lesz rá a pénz. Nekem, gyermekként az volt a dolgom, hogy egyszerűen kérjem őt.

Ugyanígy nem a te dolgod, hogy Isten hogyan fog gondoskodni. A te dolgod az, hogy kérdd.

Ha aggódsz ahelyett, hogy kérnél, úgy viselkedsz, mint egy ateista; mint valaki, aki úgy hiszi, nincs Mennyei Apukája. Az aggódás gyakorlati ateizmus - úgy élni az életed, mintha Isten nem létezne, vagy nem lehetne benne bízni.

A Biblia tisztán fogalmaz: Isten azt akarja, hogy fordulj hozzá imádságban mindenért. Jakab 4,2 ezt mondja: "Nincs nektek, mert nem kéritek Istent." (NIV fordítás)

Aggódj kevesebbet - és kérj többet! Aggódás helyett imádkozz mindenért!

Ahogy a Filippi 4,6 mondja: "Sose aggódjatok semmiért! De imádságban és könyörgésben minden helyzetben tudassátok Istennel, mire van szükségetek!" (GW fordítás)

Megvan? Isten azt akarja, hogy fordulj hozzá "minden helyzetben". Mindenről beszélhetsz vele - nem számít, mennyire kicsi vagy nagy dolognak is tűnik számodra.

A Róma 8,32 azt mondja: "Aki tulajdon Fiát nem kímélte, hanem mindnyájunkért odaadta, hogy ne ajándékozna nekünk mindent?" (NLT fordítás)

Isten megoldotta a legnagyobb problémát - a bűnt -, és minden más ehhez képest csak kis dolog.

Ha Isten eléggé szeretett ahhoz, hogy elküldje Jézust meghalni a bűneidért, nem gondolod, hogy eléggé szeret ahhoz, hogy segítsen a pénzügyeidben? Nem gondolod, hogy eléggé szeret, hogy segítsen téged az egészségedben? A kapcsolataidban? A karrieredre vonatkozó döntéseidben? A határidőkben?

Istent az életed minden területe érdekli. Valójában már tudja, mire van szükséged - de mégis azt akarja, hogy kérdd őt érte.

Készen állsz csökkenteni a stresszt az életedben? Isten várja, hogy hozzá fordulj a szükségleteiddel. Válaszd azt, hogy nem aggódsz semmiért - és imádkozol mindenért!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Ha Isten már tud minden szükségletedről, mit gondolsz, miért akarja, hogy kérdd őt a szükségleteid betöltésére?
  • Mi tart vissza attól, hogy kérdd Istent azokért a dolgokért, amire szükséged van?
  • Gondolj vissza arra, hogy valamikor Isten tisztán megválaszolta egy imádságodat! Ez a megválaszolt ima hogyan bátorít abban, hogy továbbra is imádkozz más szükségleteiért is az életedben?

Rábíztad már az életed Jézusra?

A Biblia azt mondja, csak úgy juthatsz be a mennyországba, hogy bizalmat adsz Istennek az ő Fián, Jézus Krisztuson keresztül. Nem tudod kiérdemelni a mennybe vezető utat: "Kegyelemből vagytok megmentve hit által - ez nem tőletek van: ez Isten ajándéka - nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék" (Efezus 2,8-9 NIV fordítás)

Ha készen állsz arra, hogy megvalld a bűneid, és rábízd az életed Jézusra, kezdd ezzel az imával:

"Drága Istenem, azt ígérted, hogy ha hiszek Jézusban, minden, amit valaha is rosszul tettem, bocsánatot nyer; hogy megtudom az életem célját, és egy nap majd befogadsz a Te örökkévaló otthonodba a mennyben.

Megvallom a bűneimet, és alávetem magam Jézusnak mint Megváltómnak és Uramnak. Jézus, követni és szolgálni akarlak téged. Alázattal rád bízom az életem, és arra kérlek, ments meg, és fogadj be a családodba. A te nevedben imádkozom. Ámen."

Ha elmondtad ezt az imádságot, és elfogadtad Jézust, kérlek küldj nekem egy e-mailt a Rick@PastorRick.com címre, és írj róla! Szeretnék néhány ingyenes kiadványt küldeni, amik segítenek neked a Jézussal elkezdett utad kezdetén.

*(Daily Hope by Rick Warren, 2022.06.28.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása