Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Jelentőségteljes élet

2022. július 10. 03:00 - Erika1832

"Csak azok érthetik meg, hogy milyen az kuldetes_1.jpgigazi élet, akik fel tudják áldozni a saját életüket értem és az Örömhírért." (Márk 8,35 TLB fordítás)

Miért nem érezzük magunkat elégedettebbnek? Túl sok ember teszi fel magának ezt a kérdést. Nem vagyunk boldogok, nem vagyunk elégedettek - sőt, szerencsétlennek érezzük magunkat.

A következő történet jól szemlélteti, hogy miért lehet ez így. A Mount Everest megmászása az egy olyan kihívás, amely arra ösztönzi az embereket, hogy valami nagyot vigyenek véghez. Sokan próbálják elérni a csúcsot, – de a hegymászók egy része belehal ebbe a kísérletbe. Nagyon sok holttest még mindig ott fekszik a csúcsra vezető ösvényen. Az emberek azonban még mindig meg akarják mászni a hegyet, bár ennek nincs igazi megváltó társadalmi értéke.

Néhány évvel ezelőtt az egyik hegymászó, David Sharp bajba került. A hegyen legalább 40 hegymászó tartózkodott és észrevették, hogy ő nyilvánvalóan bajban van, de semmit nem tettek érte. Azért halt meg a Mount Everesten, mert a többiek közül senki sem volt hajlandó feladni a célját, vagy kockáztatni a saját biztonságát, hogy segítsen neki.

Az igazság az, hogy a legtöbb ember ilyen. Saját személyes törekvése, hogy többje legyen, több legyen, többet tegyen – vagy esetleg, hogy védje magát – arra készteti, hogy szem elől tévessze azt, ami igazán számít. De Isten nem ilyennek alkotott téged. Az élet nem arról szól, hogy mit csinálsz, kit ismersz, vagy mit néztél ki magadnak. Az élet a szeretetről szól – Isten szeretetéről és mások szeretetéről.

Jézus azt mondja a Márk 8,35-ben: "Csak azok érthetik meg, hogy milyen az igazi élet, akik fel tudják áldozni a saját életüket értem és az Örömhírért." (TLB fordítás)

Isten úgy alkotott téged, hogy soha nem lehetsz igazán boldog, hacsak nem szenteled az életed az ő munkájának. Valami nálad sokkal nagyobbra lettél teremtve. A Biblia ezt az életed küldetésének nevezi. Nem a státuszod, a fizetésed vagy a nemed tesz fontossá. A szolgálat tesz azzá.

Csak azáltal érezheted azt, hogy fontos az életed, ha azt odaadod.

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:

• Boldogtalan, elégedetlen vagy nyomorult vagy? Ez azt jelenti, hogy nem Krisztusra, hanem valami másra fókuszálsz. Mit gondolsz, miért figyelsz másra?

• Mit kell azért tenned, hogy Isten küldetéséhez csatlakozz?

• Hogyan tudnál szemléltetni egy szolgáló életet?

Daily Hope by Rick Warren (2022.07.03.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása