Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten szeretete felszabadít, hogy félelem nélkül szeress

2022. augusztus 12. 03:00 - Besther

love-gce5a9780f_1920.jpg

"A szeretetben nincs félelem, sőt a teljes szeretet kiűzi a félelmet; mert a félelem gyötrelemmel jár, aki pedig fél, nem lett tökéletessé a szeretetben."  (1Ján 4,18).

A kapcsolataidat a szabadság vagy a félelem jellemzi?

Ha olyan vagy, mint a legtöbb ember, akkor egy dilemma előtt találod magad: vágysz más emberek közelségére, de közben félsz ettől a közelségtől. Szeretnéd a másokkal való intimitás szabadságát, de közben halálosan félsz is.

A félelem gyakran harcot okoz a kapcsolat irányításáért. Ha félsz, akkor bizonytalan vagy. A bizonytalanság pedig arra késztet, hogy megpróbálj másokat irányítani és közben más irányítási erőfeszítésének ellenállni. Ennek eredményeként nem tudsz közel kerülni más emberekhez, mert ide-oda harcolsz az irányításért. A bizonytalanság az, ami meggátolja az intimitást és tönkreteszi a kapcsolataidat.

Ha a bizonytalanság rombolja a kapcsolatokat, akkor vajon mi építi őket? A szeretet! A szeretet épít kapcsolatokat.

A Biblia azt mondja az 1János 4,18-ban, "A szeretetben nincs félelem, sőt a teljes szeretet kiűzi a félelmet; mert a félelem gyötrelemmel jár, aki pedig fél, nem lett tökéletessé a szeretetben." 

A szeretet elűzi a félelmet azáltal, hogy leveszi rólad a fókuszt és átteszi másokra. Az emberek gyakran kérdezik tőlem: "Szoktál idegeskedni, amikor sok ember előtt beszélsz a Saddleback gyülekezetben ?" A válasz: "Természetesen."

De itt van a különbség: én leveszem magamról a fókuszt és az előttem álló emberekre koncentrálok inkább. Ha ott állnék és arra gondolnék, hogy vajon mit gondolnak a hajamról vagy a beszédmodoromról, akkor félnék. De abban a pillanatban, amikor arra kezdek gondolni, hogy mennyire szeretem a gyülekezeti családomat, a félelem elszáll. 

Ez minden kapcsolatban így működik. A másik emberre való koncentrálás adja meg azt az erőt, hogy kihajítsd a félelmet az életedből.

Hogyan találod meg az erőt, amivel másokra összpontosíthatsz? Kezdd azzal, hogy felismered, Isten mennyire szeret téged. Abban a pillanatban, amikor megérted, hogy Isten mennyire szeret, nem kell többé bizonyítanod. Biztonságban vagy Isten szeretetében, nem kell azzal töltened az életed, hogy másokat próbálsz lenyűgözni.

Tudod, hogy milyen felszabadító és élvezetes így élni? Amikor biztonságban vagy a Krisztussal való kapcsolatodban, akkor már nincs többé nyomás rajtad más elvárásai miatt. Az identitásod és önértékelésed Krisztusban van, nem abban, hogy mások mit gondolnak rólad.

Isten szeretete felszabadít, hogy másokat félelem nélkül szeress.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Milyen bizonytalanságok vagy félelmek tartanak vissza attól, hogy megnyisd életed és szíved valakinek, akár barátnak, házastársnak vagy családtagnak?
  • Mikor éreztél szabadságot egy kapcsolatban? Milyen tulajdonságok segítettek téged és a másik embert, hogy az a kapcsolat félelemmentes legyen?
  • Mit gondolsz, mit érez irántad Isten? Ez a megértés miként változtathatja meg a kapcsolataidat?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2022.08.05.)

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása