Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten mindenek előtt kiválasztott téged

2022. augusztus 25. 03:00 - Ivanyina Krisztina

Elfogadás mindenek felett... vagy inkább alatt? - Mom With Five

„Jézus sokkal jobban bánt velünk, mint amit megérdemelnénk. Isten számára elfogadhatóvá tett minket, és megadta nekünk az örök élet reményét.” (Tit 3,7 CEV fordítás) 

Isten szeret téged. Lehet, hogy azt érzed, mások nem szeretnek. Vagy talán te nem szereted önmagad. De Isten szeret téged, és Ő teljesen elfogad. Valójában Isten nem csak szeret. Szerelmesen szeret téged!

Isten elfogadása nem a te teljesítményeden múlik. Nem függ attól, mit csinálsz. Azon alapul, hogy ki ő és, hogy mit tett Jézus. Bizonyos értelemben Isten azt mondja neked: „Elfogadlak, mert én alkottalak. Szeretlek, és ráadásul el is küldtem a Fiamat, hogy meghaljon érted.”

A Titusz 3,7 ezt mondja: „Jézus sokkal jobban bánt velünk, mint amit megérdemelnénk. Elfogadhatóvá tett minket Isten előtt, és megadta nekünk az örök élet reményét” (CEV). 

Isten elfogadását azért fontos megérteni, mert gyakran az élet legmélyebb lelki sérüléseit az elutasítás érzése okozza. Mindannyian tapasztaltunk már elutasítást. Ezért aztán sok időt töltünk azzal, hogy elfogadást nyerjünk szüleinktől, társainktól és barátainktól – azoktól, akiket tisztelünk és akiket követni akarunk. Gyakran az elfogadás iránti vágy befolyásolja, hogy milyen ruhákat viselünk, milyen autókat vezetünk, milyen házakat vásárolunk, és milyen karriert választunk. 

Lehet, hogy gyerekként, amikor játékosokat válogattak be egy sportcsapatba elutasítást tapasztaltál, annak ellenére, hogy azt gondoltad: „Kedves Istenem, ne hagyd, hogy én legyek az legutolsó, akit választanak." Esteleg elutasítást éreztél, amikor nem kaptál jutalmat, vagy előléptetést, és ez nagyban befolyásolta az önbizalmadat.

Íme néhány jó hír, amit a Biblia mond az Efézus 1,4-ben: „Isten már a világ teremtése előtt szeretett minket, és kiválasztott Krisztusban, hogy szentek és az ő szemében hibátlanok legyünk” ( NLT). 

Téged maga Isten válogatott ki. Micsoda hihetetlen igazság! Isten már ezelőtt kiválasztott téged, mielőtt úgy döntött, hogy megalkotja a napot, az óceánokat, a madarakat és minden egyebet. Ez megmutatja, hogy Isten milyen hatalmasan elfogadhatónak értékel téged!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan befolyásolja valamilyen múltbeli elutasítás azt, ahogyan ma érzel önmagaddal kapcsolatban? Hogyan enyhíti az esetleges negatív érzéseidet az a tudat, hogy Isten teljesen elfogad téged? 
  • Milyen módszerekkel próbálod kivívni mások elfogadását? És milyen módokon próbálod kivívni Isten elfogadását? 
  • Az egyik módja annak, hogy válaszolj Isten elfogadására, ha te is elfogadsz másokat olyannak, amilyenek. A te életedben ki az, akinek tudnia kell, hogy úgy fogadod el, amilyen valójában?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2022.08.18.)

1 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Laura Barabás 2022.08.25. 09:33:39

Én Jézushoz nagyon sokat fordulok mert tudom hogy szeret sokszor jotem haza nagy időbe nem féltem akkor is imádkoztam sokszor imaimat meghalgasa mert emberek egyesek engem nem bírnak nem hallgatnak meg de Jézus igen hiszem hogy szeret azert ébreszt fel minden reggel és én hálás vagyok. Igaz vannak hibák benem de próbálok jó lenni most munkahelyi gondok akatak de bizom benne hogy megoldódnak.
süti beállítások módosítása