Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Megrekedtél a szellemileg semlegesseg állapotban?

2022. szeptember 05. 03:00 - ReveSz

 Turkey's action plan to fight drought focuses on saving water sources |  Daily Sabah

"Már jóval azelőtt, hogy lerakta volna a föld alapjait, ránk gondolt, ránk helyezte szeretetének középpontját, hogy szeretete által egésszé és szentté tegyen bennünket. Réges-régen úgy döntött, hogy Jézus Krisztus által befogad minket a családjába. (Micsoda öröm volt neki ezt megtervezni!")" Efe 1,4-5, The Message fordítás

Nemrég bejött az irodámba egy férfi, és azt mondta: "Keresztény vagyok, de úgy érzem, nem haladok sehová a lelki növekedésemben. Valahogy megrekedtem a semleges állapotban."

Azt kérdeztem: "Mit gondol, mi a probléma?"

Azt mondta: "Szerintem az a bajom, hogy nem szeretem eléggé Istent."

Azt mondtam: "Ez nem a te problémád. Nem az a bajod, hogy nem szereted eléggé Istent. A problémád az, hogy nem érted meg, mennyire szeret téged."

A szeretet mindig válasz a szeretetre. A Biblia azt mondja: "Azért szeretünk, mert ő szeretett minket először" (1Ján 4,19 NIV fordítás). Amikor azt mondod: "Nem szeretem Istent", az azért van, mert nem érted, hogy valójában mennyire szeret téged.

Valójában Isten már azelőtt szeretett téged, hogy megteremtette volna a Földet. A Biblia ezt így mondja: "Már jóval azelőtt, hogy lerakta volna a föld alapjait, ránk gondolt, ránk helyezte szeretetének középpontját" (Efe 1,4 The Message fordítás).

Ahhoz, hogy megértsd életed célját és hivatását, Isten természetéből kell kiindulnod. Isten a szeretet. A szeretet az ő természetének a lényege.

Az ő szeretetének középpontja pedig te vagy. Azért teremtett téged, hogy szerethessen téged Isten.

Ha megragadod ezt a mély igazságot, és hagyod, hogy a lelkedbe mélyedjen, nagy erőt, bizalmat és békét találsz. Isten az egész világegyetemet meghatározott módon teremtette, hogy támogassa az emberi létezést, hogy megteremthessen téged, és hogy szerethessen téged.

A legfontosabb dolog, amit tudhatsz, hogy Isten azért teremtett téged, hogy szerethessen téged. A legfontosabb dolog, amit tehetsz, hogy megismered és viszontszereted őt. Isten viszontszeretése az első számú életcélod. A hangyák és a csigák nem szeretnek, de te Isten képmására lettél teremtve, ezért tudsz szeretni.

A legtöbb ember egész életében elmulasztja a célját. Mindenféle dolgot ismernek - tőzsdei jegyzéseket, sporteredményeket, a legújabb technológiát -, de Istent nem ismerik. Lemaradnak arról, hogy felfedezzék Isten szeretetének mélységét és mindazokat az áldásokat, amelyeket Isten tartogat számukra.

De ennek nem kell, hogy így legyen veled. Isten prioritása az életedre nézve egyértelmű. Fontos, hogy szolgáld, engedelmeskedj neki és bízz benne. De az első célod az, hogy szeresd őt.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mi a válaszod arra az igazságra, hogy Isten legelőször is arra hívott el téged, hogy örömet találj a vele való kapcsolatban?
  • Gondolj az Istennel való kapcsolatodra! Inkább a szabályokról, előírásokról és szertartásokról szól, mint a szeretetről? Ha igen, szerinted miért?
  • Mit gondolsz, miért olyan nehéz néha abbahagyni a tevékenykedést, és helyette csak megpihenni Isten szeretetében?

Rábíztad már az életedet Jézusra?

Lehet, hogy tudsz Istenről, de ismered-e őt személyesen? Az Istennel való igazi kapcsolat azzal kezdődik, hogy bízol benne Fián, Jézus Krisztuson keresztül, és ez a kapcsolat a mennyben folytatódik az örökkévalóságig.

A mennybe jutásodat nem érdemelheted ki: "Kegyelemből üdvözültél, hit által - és ez nem tőletek van, hanem Isten ajándéka -, nem cselekedetekből, hogy senki se dicsekedjék" (Efe 2,8-9 NIV fordítás).

Ha készen állsz arra, hogy megvalld a bűneidet, és Jézusra bízd az életedet, kezdd ezzel az imával:

"Drága Istenem, megígérted, hogy ha hiszek Jézusban, minden, amit valaha rosszul tettem, megbocsátást nyer, megismerem életem célját, és egy napon befogadsz a mennyei örök otthonodba.

"Megvallom bűnös vagyok, és alávetem magam Jézusnak, mint Megváltómnak és Uramnak. Jézus, téged akarlak követni és szolgálni. Alázatosan átadom neked az életemet, kérlek, ments meg, és fogadj be családodba. A te nevedben imádkozom. Ámen."

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása