Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ne féljetek, hisz Isten értetek van!

2022. október 22. 03:00 - Lencsés Tamás

Mit mondjunk ilyen csodálatos dolgokra, mint ezek? Ha Isten értünk van, ki lehet ellenünk?” (Róm 8,31 NLT fordítás)

A pszichológusok több száz félelmet azonosítottak, amikkel az emberek rendelkezhetnek. A félelem egy egyetemes probléma, és elveszi az örömöd.

De íme a jó hír: nem kell félned. Isten a Te oldaladon van!

A Biblia emlékeztet erre téged: Mit mondjunk ilyen csodálatos dolgokra, mint ezek? Ha Isten értünk van, ki lehet ellenünk?” (Róm 8,31 NLT fordítás)

Istennel az oldaladon nincs szükséged semmi másra. Isten plusz 1 egyenlő a többséggel.

Mi a Te legnagyobb félelmed? A szégyenérzet? A kudarc? Félelem a  visszautasítástól? Az, hogy másoknak csalódást okozol? Vagy hogy nem tudsz beilleszkedni?

A Sátán mindezeket a félelmeket arra használja, hogy megfosszon téged az örömtől. Tudja, hogy mi az, ami örömmel tölt el Téged, és ezért félelmeket teremt, hogy ellene szegüljön ezeknek a dolgoknak.

A Sátán például tudja, hogy az Istennek való engedelmesség mindig örömet fog okozni. Ezért félelmet kelt benned attól, hogy mit fognak gondolni mások, ha helyesen cselekszel. Arra késztet, hogy jobban aggódj a népszerűséged miatt, mint azért, hogy Istennek örömet szerezz.

A Sátán azt is tudja, hogy az élet egyik legnagyobb örömforrása az, amikor Krisztus szeretetét megosztod egy hitetlennel. Ezért rávesz arra, hogy félj Jézusról beszélni az embereknek.

Az igazság az, hogy az öröm megtalálásához csak egy dologra van szükséged. Egy egyszemélyes közönségnek kell élned: Istennek. Ez Jézus útja a teljes és totális öröm megéléséhez.

Jézus azt mondta: „Ezeket azért mondom nektek, hogy az én örömöm legyen bennetek, és örömötök teljes legyen.”  (Jn 15,11).

Örömöd lelheted az életben, ha tudod, hogy Isten érted van. Ne félj!

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

  • Hogyan láttad, a félelem, hogyan hat azok életére, akiket szeretsz?
  • Melyik félelem volt a legpusztítóbb az életedben?
  • Hogyan hat a félelmedre az a felismerés, hogy Isten érted van?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2022.10.15.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása