Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Mikor hasonlítasz leginkább Jézusra?

2022. november 01. 03:00 - Besther

man-g34c37fb6f_1920.jpg

"Legyetek tehát Isten követői mint szeretett gyermekei, és éljetek szeretetben, ahogyan Krisztus is szeretett minket, és önmagát adta értünk áldozati ajándékul, Istennek kedves illatként." (Efézusiakhoz 5,1-2.)

Csodálatos átalakulás történik életed minden területén, ha nagylelkűen élsz. Az anyagiasság szorítása elkezd megtörni és a szíved egyre nagyobb lesz.

De valami ennél nagyszerűbb is történik: Olyanná válsz, mint Jézus.

Milyen Jézus? Jellemvonásai egyike, hogy botrányos, pazarló és a nagylelkűsége szélsőséges. Mindened, amid van- a levegő és a víz, az elméd és a szívverésed- Isten nagylelkűségének összes ajándéka. Valójában, Isten nagylelkűsége nélkül semmid sem lenne.

Jézus a nagylelkűség mesterpéldája. A Biblia azt mondja, "Mert ismeritek a mi Urunk Jézus Krisztus kegyelmét: hogy gazdag létére szegénnyé lett értetek, hogy ti az ő szegénysége által meggazdagodjatok." (2Korinthus 8,9.)

Mit jelent ez a fejezet? Jézus Krisztus Isten. Övé volt a mennyek ragyogása, de feladta és a Földre jött, hogy egy istállóban megszülessen. Egy ember körülbelül ennyire tud mélyre menni. Miért tette ezt? Természetesen nem önmagáért.

Jézus érted tette.

Ez volt a nagylelkűség végső cselekedete: "Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta... " (János 3,16a)

Tehát, miért akarja Isten, hogy nagylelkűen élj? Mert azt akarja, hogy olyan legyél, mint Ő és ez azt jelenti, hogy akarja, hogy nagylelkű légy!

A Biblia azt mondja, "Legyetek tehát Isten követői mint szeretett gyermekei, és éljetek szeretetben, ahogyan Krisztus is szeretett minket, és önmagát adta értünk áldozati ajándékul, Istennek kedves illatként." (Efézusiakhoz 5,1-2.)

Isten nem azért helyezett a Földre, hogy önmagadnak élj. Helyette azért vagy itt, hogy megtanulj önzetlennek lenni és másokra figyelni. Úgy formált, hogy visszatükrözd Őt.

Hogyan tudnál hasonlítani Jézus nagylelkűségére már ma? Úgy, hogy minden alkalommal, amikor nagylelkű vagy az időddel, a pénzeddel, a befolyásoddal vagy a szereteteddel, egyre jobban hasonlítasz rá. 

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

  • Mikor tapasztaltad meg azt, hogy a nagylelkűséged eredményeként kevésbé vagy anyagias?
  • Miként tükrözi most életed Jézus nagylelkűségét?
  • Milyen, eddig általad nem alkalmazott, módon tudnád mintaként alkalmazni Jézus nagylelkűségét a héten?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2022.10.25.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása