Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten megáld téged, így te áldás lehetsz mások számára

2022. november 02. 03:00 - FodorImi

„Minden hívő együtt volt, és mindenük közös volt. Eladták a javaikat és vagyonukat, hogy adjanak mindazoknak, akiknek szükségük volt rá.” (ApCsel 2,44-45 – NIV)

Senki sem hozott akkora áldozatot, mint a korai egyház. A Biblia azt mondja az Apostolok Cselekedetei 2. fejezet 44-45. verseiben: Minden hívő együtt volt, és mindenük közös volt. Eladták a javaikat és vagyonukat, hogy adjanak mindazoknak, akiknek szükségük volt rá.” Ezek az első keresztények nem csak a pénzüket adták. Nagylelkűek voltak mindazzal, amijük volt. Radikálisan nagylelkűek voltak.

Isten nem csak a te élvezetedre ad javakat, hanem hogy a körülötted levő világban változást hozz. Isten soha nem azért áld meg, hogy csak ülj azon, amid van. Azért áld meg, hogy te is megáldj másokat.

Itt van négy dolog, amire emlékezned kell, amint az áldásaidat Isten szándéka szerint használod:

Az áldásodnak másokhoz kell áramlania.

„Senki ne a maga hasznát nézze, hanem mindenki a másokét is.” (Filippi 2,4) Ez az áldás első törvénye: Túl kell csordulnia.

Hogyan áldhatsz meg másokat? Ha betöltesz egy szükséget. Lehet ez fizikai vagy érzelmi támogatás, anyagi segítség vagy gyakorlati tanács.

Amikor másokat megáldasz, Isten gondoskodik a te szükségeidről.

Lukács evangéliuma 18. fejezet 29-30 versei ezt mondják: „Biztosítalak titeket: Bárki, aki elhagyja otthonát, feleségét, testvéreit, szüleit vagy gyermekeit az Isten királyságáért, azok egész biztosan sokszorosát kapják ebben az életben, és örök életet az eljövendő világban.” (GW)

Amikor mások megsegítésére figyelsz, akkor Isten magára veszi a te problémáidnak a felelősségét. Ez az igazi áldás, mert ő sokkal jobban kezeli a problémáidat, mint te.

Másoknak adott áldásaid visszaszállnak rád

Minél több áldást, segítséget adsz másoknak, Isten annál jobban megáldja az életedet. Lukács evangéliuma 6. fejezet 38. vers ezt mondja:

„Adjátok oda az életeteket; és vissza fogjátok kapni, de nem csupán visszakapjátok – bónusszal és áldással kapjátok vissza.” (The Message)

Nem tudod túlszárnyalni Istent. Néha elképzelem, amint Isten azt mondja: „Rendben, játsszunk most egy kis játékot. Lássuk, ki tud legtöbbet adni. De mindig én fogok győzni! Mert minél többet adsz másoknak, annál több áldást adok vissza neked.”

Minél jobban megáld Isten, annál többet vár tőled, hogy segíts másokon.

Lukács evangéliuma 12. fejezet 48. versében beszél erről Jézus: „Akinek több adatott, attól többet kívánnak; minél többet kapott egy személy, annál többet kívánnak tőle.” (GNT)

Áldott vagy, hogy áldás legyél. Emlékezz erre a reményteljes és bátorító igazságra. Ebben a világban, amely sürget, hogy csak magadra gondolj, keress módot, hogy radikálisan nagylelkű legyél azokkal az emberekkel, akiket Isten az életedbe hoz.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Hogyan változna meg az életed, ha radikálisan nagylelkű lennél? Milyen lenne ez?
  • Hogyan látod Isten gondoskodását az életed szükségeiről, miközben te nagylelkűen adsz másoknak?
  • Most, hogy tudod, Isten azért áld meg, hogy te áldás lehess, mi az a lépés, amit ma megtehetsz a radikális nagylelkűség felé?

(Daily Hope by Rick Warren – 2022.10.26.)

Szólj hozzá!
Címkék: áldások

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása