Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Kinek a véleménye számít leginkább?

2022. november 30. 03:00 - Mapetso

dandelion-g6b3db9407_640.jpg"Boldogok vagytok, amikor az emberek sértegetnek, üldöznek titeket, és mindenféle gonoszságot hamisan mondanak rátok miattam. Örüljetek és vigadjatok, mert nagy a jutalmatok a mennyben." (Máté 5,11-12 NIV)

Amikor az emberek kritizálnak téged azért, mert Istennek tetsző életet élsz, ne feledd: nagy jutalom vár rád a mennyben!

A Biblia azt mondja: "Boldogok vagytok, amikor az emberek sértegetnek, üldöznek és mindenféle gonoszságot hamisan mondanak ellenetek miattam. Örüljetek és vigadjatok, mert nagy a ti jutalmatok a mennyben" (Máté 5,11-12 NIV).

Az örökkévalóságra való összpontosítás a sértegetés és a gúny ellenszere. Hogy miért? Mert mások véleménye nem tartós. A rosszallásuk sem tartós. Igen, meghallgathatod a véleményüket, de ne értékeld túl azt, amit mondanak!

Az egyetlen dolog, ami tartós lesz, az Isten egyháza. Csak Isten családja lehet majd örökké a mennyben. Ezért ne akard arra pazarolni az életedet, hogy aggódsz azon, mit mondanak rólad az emberek. Ehelyett Isten azt akarja, hogy azzal töltsd a napjaidat, ami neki tetszik - használd az ajándékokat, tehetségeket és képességeket, amelyeket ő adott neked, hogy imádd őt, és örökkévaló változást érj el az életeddel!

Ha Istennek tetszik, amit csinálsz, akkor tudod, hogy helyesen cselekszel. Képzeld el, mennyire leegyszerűsödne az életed, ha csupán egyszemélyes publikumnak élnél!

De oly gyakran túl sokat törődsz azzal, hogy mit gondolnak az emberek, és kiszolgáltatod magad az ítéleteiknek. Ha valaki azt gondolja, hogy vesztes vagy, akkor biztosan vesztes vagy. Ha valaki azt gondolja, hogy furcsa vagy, akkor biztosan furcsa vagy. Én nem akarnék így élni - és te?

Az az igazság, hogy még egy perce sem leszel a Menyben, és már azt fogod gondolni: "Miért is aggódtam annyit amiatt, hogy mások mit gondolnak rólam?".

Ahogy Pál apostol mondta: "Amit én akarok, az Isten jóváhagyása! Próbálok népszerű lenni az emberek körében? Ha még mindig erre törekednék, nem lennék Krisztus szolgája" (Galata 1,10 GNT).

Ezért ma ahelyett, hogy az emberek elismeréséért élnél, élj a mennyei örömért! És tudd, hogy a mennyben nagy lesz a jutalmad, ha a Földön csak azzal törődsz, hogy Istennek tetsző legyél.

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

  • Milyen módon irányít téged mások véleménye? Mennyiben élsz másképp, csak mert félsz attól, amit rólad gondolnak?
  • Hogyan egyszerűsítheti le az életedet, ha csak Isten jóváhagyásáért élsz?
  • Milyen szokást tudsz kialakítani, amely segít abban, hogy egész nap az Istennek tetsző cselekedetekre koncentrálj?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2022. 11. 23.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása