Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A valaha volt legcsodálatosabb ajándék

2022. december 24. 03:00 - Anita.B

pexels-kim-stiver-842876.jpg

“Egyedüálló nagylelkűségből maga elé helyezett minket önmagával szemben. Valódi ajándék. Kiszabadított minket a zűrzavarból és visszahelyezett oda, ahol mindig is szerette volna, hogy legyünk. És ezt Jézus Krisztus által tette. Isten feláldozta Jézust a világ oltárán, hogy megtisztítsa ezt a világot a bűntől.” Róma 3,24-25 (The Message fordítás)

A legnagyobb ajándékot, amit valaha kaptál, nem egy boltban vásárolták. Nem került pénzbe. Még csak be sem volt csomagolva.

Mégis, aki adta, mindenét odaadta neked.

A Biblia azt mondja, hogy Isten elküldte a Fiát a Földre, hogy nekünk adja a valaha volt legnagyobb ajándékot. Azért jött a Földre, hogy meghaljon és ezzel te igazzá légy - Isten által. Pál apostol rómaiakhoz írt levelének 3. fejezetében a:24.-25. vers azt mondja: “Egyedüálló nagylelkűségből maga elé helyezett minket önmagával szemben. Valódi ajándék. Kiszabadított minket a zűrzavarból és visszahelyezett oda, ahol mindig is szerette volna, hogy legyünk. És ezt Jézus Krisztus által tette. Isten feláldozta Jézust a világ oltárán, hogy megtisztítsa ezt a világot a bűntől” (The Message fordítás).

Tehát miért kellett Jézusnak meghalnia? Menjünk vissza az emberek alap-problémáihoz és Isten megoldásához!

  • Senki sem tökéletes. Soha egyetlen emberrel sem találkoztam, aki azt mondta volna magáról, hogy ő tökéletes. Én nem felelek meg saját elvárásaimnak sem, még kevésbé Isten tökéletes mércéjének. Talán te sem, ugye? Mindannyian így vagyunk. A Biblia azt mondja, “mindenki vétkezett, és nélkülözi Isten dicsőségét” (Róma 3,23).
  • Isten igazságos. Isten igazságos akar lenni. Amikor valaki megszegi a törvényt, azért büntetés jár. Ha megszeged az emberek törvényeit, emberi büntetés jár érte. Ha megszeged Isten törvényeit, Isten büntetését fizeted meg. A Biblia azt mondja, “A bűn zsoldja a halál” (Róma 6,23).
  • Jézus már megfizette bűneid árát. A Biblia azt mondja, “Mert azt, aki nem ismert bűnt, bűnné tette értünk, hogy mi Isten igazsága legyünk őbenne. (2Kor 5,21). Jézus magára vállalta az én bűnömet, a te bűnödet és az összes bűnt, ami valaha el követtek. Ez az Örömhír, az Evangélium! Jézus megfizette azt az árat, amit te soha nem tudnál megfizetni.
  • El kell döntened, hogy elfogadod-e Isten ajándékát? Isten a megváltás ingyen ajándékát adta neked, amikor Jézus magára vette bűneidet. De ezt az ajándékot át is kell venned. A Biblia azt mondja, Akik pedig befogadták, azoknak hatalmat adott arra, hogy Isten gyermekeivé legyenek; mindazoknak, akik hisznek az ő nevében” (János 1,12).

Elfogadod Isten üdvözítő ajándékát? Egy dolog megérteni a Jézussal való kapcsolat alapjait. De egész más dolog az ajándék elfogadása.

Ha készen állsz meghozni azt a fontos döntést, hogy elfogadod Isten üdvözítő ajándékát, akkor imádkozd el ezt az imát: 
“Kedves Istenem, tudom, hogy bűnös vagyok és bocsánatodat kérem! Hiszem, hogy Jézus Krisztus a te Fiad. Hiszem, hogy meghalt a bűneimért és te feltámasztottad őt. Jézus, bízni akarok benned, mint Megváltómban, és Uramként követlek téged a mai naptól. Elfogadom az üdvösség ingyenes ajándékát. Irányítsd az életemet és segíts teljesíteni akaratodat! Jézus nevében imádkozom. Ámen.”

Ha imádkoztál azért, hogy elfogadd Jézust, kérlek, írj nekem angolul a rick@PastorRick.com címre és tudasd velem. Szeretnék neked néhány ingyenes anyagot küldeni, amelyet segítenek elindulni a Jézussal közös úton.

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

  • Megváltásodon kívül mi a legemlékezetesebb ajándék, amit valaha kaptál?
  • Miért nehéz elfogadni egy ingyenes, és nagyon különleges ajándékot?
  • Az életedben ki másnak kell még eldöntenie, hogy elfogadja-e Isten üdvözítő ajándékát? Tervezd meg, hogy meghívod egy karácsonyi Istentiszteletre az idén!

*(Daily Hope by Rick Warren 2022.12.17.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása