Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Hol van Isten, amikor fájdalmat élsz át?

2022. december 27. 03:00 - Dalma.

Közel van az Úr a megtört szívűekhez, és a sebzett lelkűeket megsegíti. (Zsoltárok könyve 34:18, ESV).

worried-girl-413690_960_720.jpg

Isten osztozik minden egyes ember fájdalmában – így a te fájdalmadban is. Amikor fájdalmat érzel, Isten nem lesz távolságtartó, tartózkodó vagy közönyös. Tudatában van a fájdalmadnak, és törődik veled. Sőt, osztozik a fájdalmadban.

Az Atya Isten osztozik a fájdalmadban, mert Ő teremtett téged. A Biblia azt mondja, "Az, aki formálta szívüket,  megért mindent, amit tesznek." (Zsoltárok 33:15 GW). Más szavakkal, Istent soha nem döbbentik meg az érzelmeid vagy a gondolataid. Azt, hogy mit miért teszel, még nálad is jobban érti. Ő nagyon is megérti a fájdalmadat.

Jézus, Isten Fia, szintén osztozik a fájdalmadban, mert ő is szenvedett a Földön. A Zsidókhoz írt levél 4:15 szerint "Jézus megérti minden gyengeségünket, mert mindenben megkísértetett, amiben mi is" (CEV).

Nagyon jól ismeri az érzelmi fájdalmakat, tudja, hogy milyen elhagyatottnak, magányosnak, megbíráltnak, hátrányosan megkülönböztetettnek, elutasítottnak vagy elárultnak lenni. Jézus megérti a fizikai fájdalmat is. El tudod képzelni, hogy milyen lehettet neki a kereszten, amikor az emberiség minden gonoszságát és bűnét hordozta? Amikor meghalt a kereszten, a legszörnyűbb testi szenvedést élte át.

A Szentlélek is osztozik a fájdalmadban. Hogyan? Amikor nem tudod, hogyan imádkozz, a Szentlélek imádkozik érted. A Biblia ezt ígéri: "Abban a pillanatban, amikor elfáradunk a várakozásban, Isten Lelke ott van mellettünk és segít minket. Ha nem tudjuk, hogyan vagy mit imádkozzunk, nem számít. Ő imádkozik bennünk és értünk, imává teszi szavak nélküli sóhajtásainkat és fájdalmas siránkozásainkat" (Róma 8:26, The Message ford.).

Hol van Isten, amikor fájdalmat élsz át? Ő veled együtt átéli azt, és melletted van. Tudja, milyen érzés szenvedni, és együttérez veled.

Ő nem egy távolságtartó Isten, aki csak azt mondja: "Ó, sajnálom, hogy megsérültél". Ő együttérez veled, azt mondja, "Veled együtt fáj nekem is." És azt is mondja, "Mindent megteszek, amit csak tudok, hogy elmúljon a fájdalmad." És Jézus ezt tette. Együttérzése egészen a keresztig vitte őt.

Ha fájdalmat érzel idén karácsonykor, emlékezz a 34. Zsoltár 18. versére: "Közel van az Úr a megtört szívűekhez, és a sebzett lelkűeket megsegíti." (Zsoltárok könyve 34:18, ESV).

Akkor vagy legközelebb Istenhez, amikor össze van törve a szíved. Ő ott van, törődik veled, és osztozik a fájdalmadban.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mit gondolsz, miért nehéz és különösen fájdalmas a karácsony néhány ember számára? Hogyan tudsz szolgálni és segíteni ezeknek az embereknek ebben az időszakban?
  • Amikor megpróbáltatásokon mész keresztül, mennyire segít, ha arra gondolsz, hogy Jézus szenvedett és megérti a fájdalmat?
  • Jobban vagy kevésbé bízol Istenben, amikor fájdalmat érzel? Miért?

 

Kövesd Jézust minden nap!

Idén karácsonykor itt az ideje, hogy beengedd Krisztus fényét az életedbe, hogy ne csak a sötét napjaidon, hanem minden nap veled legyen. Kezdd ezzel az egyszerű imával:

"Istenem, szükségem van a Te fényedre az életemben. Szükségem van a te fényedre, hogy meggyógyítson, vezessen, vigasztaljon és melegítsen. Megvallom, hogy vétkeztem ellened, és a bocsánatodat kérem. Szükségem van a te fényedre, hogy segíts nekem növekedni. Jézus Krisztus, amennyire csak tudom, megnyitom életemet szereteted fényének. Szeretnélek elfogadni téged mint Isten karácsonyi ajándékát. Meg akarom tanulni, hogy kövesselek és bízzak benned, és alázatosan kérlek, hogy kegyelemből fogadj be a családodba – nem azért, mert megérdemlem, hanem azért, mert a te szeretetedbe és a te fényedbe vetem a hitemet. Jézus nevében imádkozom. Ámen."

 *(Daily Hope by Rick Warren, 2022.12.20.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása