Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Az irgalmasság legyőzi az ítélkezést

2022. április 17. 03:00 - Tomes Lívia

jezus_irt_a_foldbe.jpg

„Én sem ítéllek el téged – jelentette ki Jézus. Menj el most, és hagyd el bűnös életedet!” (Jn 8,11 NIV)

Ha Jézus Krisztus követője vagy, Isten arra tanít, hogy bánj méltósággal mindenkivel. Nem számít, ha másként cselekszenek, gondolkodnak vagy másként imádkoznak, mint te. Ő azt akarja, hogy méltósággal, tisztességgel bánj velük. Miért? Mert Jézus is ezt tette.

Jézus mindenkit elfogadott. Ez nem azt jelenti, hogy egyetértett mindazzal, amit az emberek tettek. Nem is helyesel mindent, amit te teszel, de elfogad és méltósággal, tisztességesen bánik veled.

János evangéliuma 8. fejezetében Jézus tisztességesen bánt egy megalázott nővel, akit vádlói megaláztak. Jézus elé vitték, és ezt mondták: „Ezt az asszonyt házasságtörésen kapták. Mózes törvénye azt mondja, hogy kövezzük meg őt. Te mit mondasz?” (Jn 8,4–5 NLT)

Jézus tudta, hogy megpróbálják csapdába csalni, hogy mondjon valamit, amit felhasználhatnak ellene, ezért: „lehajolt, és az ujjával a porba írt..., újra felállt, és ezt mondta: »Jól van, de aki nem vétkezett, az vesse rá az első követ!«” (Jn 8,6–7 NLT)

Senki sem tudja, mit írt Jézus a földre, mert a Biblia nem mondja el nekünk. Egyes tudósok úgy gondolják, hogy leírta a nő vádlóinak bűneit: ítélkezés, arrogancia, becstelenség vagy házastársi bántalmazás. Végül is Jézus mint Isten ismerte titkos bűneiket, és így mutatta meg a lényeget.

Végül mire jutottak a vádlói? János evangéliuma 8. fejezetének 9. verse ezt mondja: „Egymás után elsurrantak..., míg csak Jézus maradt a tömeg közepén az asszonnyal.” Nem maradtak ott, hogy elítéljék a nőt.

És Jézus sem ítélte el őt. Ehelyett irgalmas volt vele. János 8,11 ezt mondja: „Én sem ítéllek el téged – jelentette ki Jézus. Menj el most, és hagyd el bűnös életedet!” (NIV)

Tett valami rosszat ez a nő? Igen. Megcsalta a férjét. Jézus azonban megvédte a nő méltóságát egy nyilvános helyzetben, és szelíden bánt vele a bűne miatt. Egyszerűen annyit mondott: „Ne tedd ezt többé!” Megváltoztatta őt.

Azért szeretem Jézust, mert ő ugyanezt teszi velem is. Méltósággal bánik velem, pedig nem érdemlem meg. Ezt teszi a te életedben is, amikor elfogadod irgalmát. És azt szeretné, hogy te is így bánj másokkal.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mikor érezted, hogy Jézus méltósággal és irgalmasan bánt veled ahelyett, hogy elítélt volna?
  • Mit jelent számodra az, hogy Jézus irgalmat és méltóságot ad neked, nem pedig elítél?
  • Milyen élethelyzetben tudnál ugyanolyan méltósággal viselkedni valakivel, amint Jézus bánt veled?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2022.04.10.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Miben más Isten irgalma?

2022. április 16. 03:00 - csmsdvd

viragzas_lehajloag.jpg

Mert te jó vagy, Uram, és megbocsátasz, nagyon szereted mindazokat, akik hozzád kiáltanak.” (Zsolt 86,5)

Húsvéti időszakunkban áttekintettük Isten irgalmát és azt, hogy miért van szükségünk rá. Isten irgalma valami olyan, ami nélkül nem tudunk élni. Bár nem szolgáltunk rá és nem tudjuk kiérdemelni, ő mindig irgalmasan válaszol, amikor alázatosan így imádkozunk: „Istenem, szükségem van a te irgalmadra.”

A Biblia azt mondja: „Mert te jó vagy, Uram, és megbocsátasz, nagyon szereted mindazokat, akik hozzád kiáltanak.” (Zsolt 86,5)

Talán azt kérdezed: „Mi változik éltemben Isten irgalmának hatására?”

Ha Isten irgalmát kéred az életedre, három dolog fog történni:

Isten megbocsát neked és megszabadít téged. Isten megbocsátása a múltbeli bűneidre vonatkozik. Szabadítása erőt ad, hogy meg tudj változni a jövőben. Nagyon sok ember erőlködik, mert nem tudják elengedni múltjukat. Jézus viszont ezt mondja: „Az Úr küldött engem, hogy a foglyoknak a szabadulást, a vakoknak szemük megnyílását hirdessem, és felszabadítsak minden megkínzottat.” (Lk 4,18 CEV fordítás)

Lehet, hogy az irigység vagy a sértettség rabságában szenvedsz. Esetleg az aggódás vagy valamilyen függőség tart fogva. Van egy jó hírem: Jézus nem azért jött, hogy elítéljen! Azért jött, hogy irgalmas legyen veled! Valójában azt mondta: „nem azért jöttem, hogy elítéljem a világot, hanem azért, hogy megmentsem.” (Jn 12,47) Jakab levele 2. fejezetének 3. verse szerint: „az irgalmasság viszont diadalmaskodik az ítéleten.” Igen, egy nap eljön majd az ítélet ideje is. Viszont addig a napig, Jézus irgalmas hozzád.

Isten a lehetetlent is lehetségessé teszi. Valahányszor a lehetetlen szót használod, nevetést hallhatsz a mennyből, mert ez a szó, hogy lehetetlen, nincs benne Isten könyvében. Isten megtehet olyanokat, amiket te nem. Neki olyan ereje és olyan eszközei vannak, amikről te álmodni sem tudsz. Jézus azt mondja: „Ami lehetetlen az embereknek, az Istennek lehetséges.” (Lk 18,27)

Vajon Isten miért nem tünteti el az összes problémádat? Azért, mert Isten a nehéz időket jellemed építésére használja. Ha soha semmilyen problémád nem lenne, akkor kitartásodnak, elkötelezettségednek, igyekezetednek és türelmednek nem lenne lehetősége növekedni. Amikor nehéz időkön mész keresztül, Istennek ezeket a jellemvonásaidat formálja.

Isten örökre megment téged. Isten úgy alkotott téged, hogy örökké élj, és azt akarja, hogy része légy örökké tartó családjának. Van viszont egy feltétel: kérned kell irgalmát! A biblia Az  apostolok cselekedetei 2. fejezetének a 21. versében ezt mondja: „Bárki aki az Úrtól kér irgalmat, megkapja és megmenekül.” (TLB fordítás)

Húsvét ünnepének lényege az, amit Jézus mond: Én vagyok a feltámadás és az élet, aki hisz énbennem, ha meghal is, él.” (Jn 11,25). Ha Jézus nem támadt volna fel a halálból, akkor nem lenne semmi ok arra, hogy higgyünk a halál utáni mennyei életben. Mivel azonban magát feltámasztotta, téged is fel tud.

Amikor elfogadod Isten irgalmát, az tényleg minden megváltoztat a világodban.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Életed milyen területén tapasztaltad korábban Isten szabadítását? Hol van manapság szükséged Isten szabadítására?
  • Mit láttál, Isten hogyan építi jellemedet a nehéz időkben?
  • Jézus keresztre feszítése mit jelent számodra az örökkévalóság szempontjából?

Kérted-e már Isten megbocsátását és irgalmát?

Valós és örökkévaló változást hoz életedben Isten irgalma. Ezt azonban el kell fogadnod. Amennyiben készen állsz elfogadni Isten irgalmát, és csatlakoznál az Ő örökké tartó családjához, akkor mond el a következő imát:

„Drága Istenem! Igazi, mély és maradandó hitben szeretnék veled lenni. Megvallom, hogy bűnt követtem el, és szükségem van megbocsátásodra és irgalmadra. Köszönöm, hogy annyira szeretsz és elküldted Jézust, hogy meghaljon bűneimért, és miatta megbocsátasz nekem.

Jézus, te megígérted mindenkinek, hogy aki hisz benned, nem vész el, hanem örök élete lesz veled a mennyben. Hiszek benned, és elfogadlak Uramnak és Szabadítómnak. Követni akarlak, és életem hátralevő részét veled akarom tölteni. Ámen.”

*(Daily Hope by Rick Warren, 2022.04.09.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Nem kell félned a haláltól!

2022. április 15. 03:00 - Lencsés Tamás

Majd így szólt: Jézus, emlékezzél meg rólam, amikor eljössz a te királyságodba! Jézus így felelt neki: Bizony mondom neked, ma velem leszel a paradicsomban.” (Lk 23,42-43)

Isten kegyelme, Isten irgalma valami olyan, amire egész életed során szükséged van, de különösen akkor, amikor elrontottál valamit, és amikor szükséget szenvedsz.

Isten kegyelmére a halál miatt van szükséged.

 A halál elkerülhetetlen. Egyszer mindannyian meg fogunk halni. A világ halálozási aránya továbbra is 100%-os!

Sokan félnek a haláltól, de Isten nem akarja, hogy te félj. Tulajdonképpen, Isten meg is mutatja, hogyan ne félj a haláltól.

Lukács evangéliumának 23. fejezete egy haldokló emberről szól, aki megkapta Isten kegyelmét. Talán emlékszel az esetre, amikor Jézust két bűnöző között a keresztre feszítették. A Biblia ezt mondja: Az egyik bűnöző, akit mellette lévő keresztre szögeltek, gúnyolódott Jézuson: „Nem te vagy a Krisztus? Mentsd meg magadat és minket is!”. A másik bűnöző azonban tiltakozott: „Nem féled az Istent? Hiszen te is ugyanazon ítélet alatt vagy! Mi ugyan jogosan, mert tetteink méltó büntetését kapjuk, de ő semmi rosszat sem követett el.” (Lk 23,39-41)

Az egyik bűnöző kigúnyolta Jézust, és úgy viselkedett, mintha a halál lenne az élet befejezése, de tévedett. A halál az örökkévalóság kezdete, akár a mennyben, akár a pokolban.

A másik bűnöző meg lényegében azt mondta: „Hát nem veszed észre a helyzeted komolyságát? Pillanatokon belül szemtől szemben fogsz állni Istennel, és te itt vagy, és becsmérled Jézust”. Aztán Jézushoz fordult, és így szólt: „Jézus, emlékezzél meg rólam, amikor eljössz a te királyságodba!”. (Lk 23,42)

Hogyan válaszolt Jézus? „Bizony mondom neked, még ma velem leszel a paradicsomban”. (Lk 23,43)

Ez aztán az utolsó pillanatos kegyelem! A tolvaj felismerte, hogy leginkább bűnei megbocsátására van szükség, nem pedig a fájdalomtól való megszabadulásra. Felismerte, hogy önmagát nem tudja megmenteni. Ezért egyszerűen azt mondta: „Emlékezz rám”. Erre Jézus azt mondta: „Ennyi bőven elegendő”. Jézus válasza megmutatta, hogy neki még a halál felett is hatalma van.

Ha elfogadod Jézus kegyelmét, nem kell félned a haláltól, annak köszönhetően, amit Jézus a kereszten tett.

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

  • Mit mond neked Jézus azonnali válasza - „még ma velem leszel a paradicsomban” - arról, hogy mennyire készséges irgalmas lenni veled is?
  • Volt-e már olyan, hogy valaki kigúnyolta Jézust előtted? Hogyan reagáltál?
  • Jézus időt szánt arra, hogy kimutassa szeretetetét és irgalmát, még akkor is, amikor a kereszten haldoklott. Te is szánj időt most arra, hogy megköszönd Istennek irántad érzett mélységes szeretetét, és kérd hogy segítsen felismerni a lehetőségeket, amikor te is irgalmas tudsz lenni másokkal?

Húsvét ígérete: Nincs kárhozat azoknak, akik Krisztushoz tartoznak

Annak köszönhetően, amit Jézus tett a kereszten, nem kell félned a haláltól. Jézus már kiegyenlítette a te bűneid árát, és gyönyörű, mennyei örökkévalóságot készített neked. Azonban az örök életet nem jön magától. El kell fogadnod ezt az ajándékot úgy, hogy megbízol Jézusban. A Biblia azt mondja: „Hiszen kegyelemből van üdvösségetek hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka; nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék”. (Ef 2,8-9)

Ha még soha nem fogadtad el Isten kegyelmét, miért várnál tovább? Ha készen állsz arra, hogy átlépd ezt a vonalat, és meghozd azt a döntést, hogy Jézus követője leszel, imádkozd ezt az imát:

„Drága Istenem, szükségem van a te kegyelmedre. Tudom, hogy egy nap meg fogok halni, és szembe kell néznem az örökkévalósággal. Az itteni földi életemben sok mindent elszúrtam. Más dolgokat jobban szerettem nálad. Saját tervem szerint éltem, és nem a te terved szerint. Vétkeztem, és bocsánatodat kérem. Mostantól fogva te terved szerint akarok élni.”

„Jézus, köszönöm, hogy olyan irgalmas vagy, és hogy meghaltál értem a kereszten. Tudom, hogy nem érdemlem meg a bocsánatodat. Soha nem tudnék elég jó lenni ahhoz, hogy bekerüljek egy olyan tökéletes helyre, mint a mennyország. Ezért, akárcsak az a tolvaj a kereszten, én is azt mondom neked: „Emlékezz meg rólam.” Kérlek, hogy ments meg engem, nemcsak a pokoltól, hanem a sérelmektől, szokásoktól és megrögzöttségektől is, amelyekben újra és újra ugyanúgy elbukom.”

„Köszönöm irgalmasságodat! Kérlek, fogadj be a családodba! Mindezt azért kérem, amit Jézus tett értem a keresztfán húsvétkor. A te nevedben imádkozom. Ámen.”

*(Daily Hope by Rick Warren, 2022.04.08.)

Szólj hozzá!

Amikor elrontod, Isten irgalmas lesz veled

2022. április 14. 03:00 - Mapetso

rj_1.jpg

„Menjünk bátran kegyelmes Istenünk trónjához! Ott elnyerjük irgalmát, és kegyelmet találunk, mely segít rajtunk, amikor a legnagyobb szükségünk van rá.” (Zsid 4,16 NLT)

Jézus szolgálata az irgalomról szólt. Valójában nem is volt olyan személy, aki felé ne gyakorolt volna irgalmat. 

Az irgalmasság meghatározása a „meg nem érdemelt megbocsátás és ki nem érdemelt kedvesség”. Ha valaki megbocsát neked, és te nem érdemled meg, az irgalmasság. És ha valaki úgy kedves veled, hogy nem érdemled meg, az is irgalmasság. A Biblia pedig azt mondja, hogy Isten irgalmasságot akar mutatni feléd.

Az igazság az, hogy életed minden egyes másodpercében irgalmasságra van szükséged. A levegő, amit belélegzel, és a víz, amit iszol, mind Isten irgalmassága miatt van. Nem élnél, ha Isten nem lenne irgalmas. Isten azért alkotott téged, mert szeretni akart és meg akarta mutatni neked az ő irgalmasságát.

Számos okból van szükséged az életedben Isten irgalmára. Például:

Szükséged van Isten irgalmasságára, ha elrontottad a dolgokat.

Mindannyian elrontunk dolgokat. Egyikünk sem tökéletes. Nem felelünk meg a saját mércéinknek, még kevésbé Isten mércéinek. A prédikátor könyve 7,20 ezt mondja: „Nincs olyan ember a földön, aki csak jót cselekedne, és ne vétkezne.” (NLT) Más szóval, senkinek sem sikerül mindig jól minden.

A Biblia azt is mondja: „Mindannyian sokféleképpen vétkezünk.” (Jak 3,2 NIV)

Vétkeztél valaha a szavaiddal, a magatartásoddal, a tetteiddel vagy az érzelmeiddel? Lehet, hogy rossz érzelmi reakciót mutattál egy kapcsolatban, és végül megbántottál valakit. És amikor folyamatosan elesel, és bűnt, hibát követsz el, hogyan reagál minderre Isten? Irgalmassággal!

„Menjünk bátran kegyelmes Istenünk trónjához! Ott elnyerjük irgalmát, és kegyelmet találunk, mely segít rajtunk, amikor a legnagyobb szükségünk van rá.” (Zsid 4,16 NLT)

Isten azt akarja, hogy hozzá fordulj a rossz szokásaiddal, a sérelmeiddel és a kétségeiddel – és hittel, bátran menj őhozzá! Nem fog megszidni vagy elítélni, hanem irgalmas lesz veled!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez: 

  • Mondj három példát arra, ahogyan Isten irgalmasságot mutat a mindennapi életedben!
  • Milyen szempontból nehéz elfogadnod Isten irgalmasságát, amikor elrontod a dolgokat? És milyen szempontból könnyű?
  • Milyen bűnt kell ma megvallanod Istennek, és milyen bűnöddel kapcsolatban van ma szükséged Isten irgalmasságára?

Nem számít, mit tettél, vagy honnan jössz, helyed van Isten örökkévaló családjában, amely rád vár. A meghívás él, az ajtó tárva nyitva van. Csak higgy, és fogadd el!

Kész vagy erre? Ezzel az imával kezdheted is: „Drága Istenem, tudom, ha meghalok, számot fogok adni neked az életemről. Tudom, hogy vétkeztem ellened, és a magam terve szerint éltem, nem a tiéd szerint. Azt akarom, hogy ez mostantól kezdve megváltozzon. El akarok fordulni a bűneimtől, és feléd fordulni.

Köszönöm, hogy elküldted Jézust meghalni mindazért, amit rosszul tettem, hogy ne nekem kelljen kifizetnem a büntetést. Tudom, hogy nem érdemlem meg a megbocsátásodat. Tudom, hogy csak a te kegyelmed menthet meg, Uram. Soha nem lehetnék elég jó ahhoz, hogy egy tökéletes helyre kerüljek.

Jézus, köszönöm, hogy annyira szeretsz, hogy minden bűnömet magadra vállaltad. Elfogadhatóvá tettél a menny számára, és arra kérlek, ments meg! Hiszek benned, Jézus. És hiszem, hogy be fogod tartani az ígéreted, hogy most azonnal, teljesen és örökre megmentesz. Jézus nevében imádkozom. Ámen.”

Ha most imádkoztál azért, hogy elfogadd Jézust, kérlek, írj nekem egy e-mailt a Rick@PastorRick.com címre, és tudasd velem! Szeretnék küldeni neked néhány ingyenes anyagot, hogy segítsek elindulni a Jézussal való utazásodon.

*(Daily Hope by Rick Warren, 2022.04.07.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Az első húsvét mindent megváltoztatott

2022. április 13. 03:00 - gerbeaud

„Egy új nap virrad majd ránk a magasból, mert a mi Istenünk szeret, és irgalmas.” (Lk 1,78, GW)

Ezen a húsvéton emberek százmilliói kelnek fel napkelte előtt, és vesznek részt a húsvéti istentiszteleten. Valójában a húsvét az egyetlen ünnep, amit hajnalban ünnepelünk.

Miért tesszük ezt?

Mert egy új nap hajnalán hallották a hírt Jézus követői, hogy Jézus Krisztus feltámadt a halálból – és ez mindent megváltoztatott.

A Biblia ezt mondja: „Szombat elmúltával, a hét első napjának hajnalán elment a magdalai Mária és a másik Mária, hogy megnézzék a sírt. Nagy földrengés támadt, mert az Úr angyala leszállt a mennyből, és odalépve elhengerítette a követ, és leült rá. A megjelenése olyan volt, mint a villámlás, és ruhája fehér, mint a hó. Az őrök a tőle való félelem miatt remegtek és szinte holtra váltak. Az asszonyoknak pedig ezt mondta az angyal: Ne féljetek, mert tudom, hogy a megfeszített Jézust keresitek. Nincsen itt, mert feltámadt, amint azt megmondta. Jöjjetek, nézzétek meg a helyet, ahol feküdt.” (Máté 28,1-6 NIV)

Miért olyan fontos a húsvét?

Mert bebizonyosodott, hogy Jézus Krisztus igazat mondott. Jézus felháborító állításokat tett. Azt állította, hogy ő Isten Fia és az egyetlen út a mennybe. János 14,6-ban Jézus ezt mondta: „Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, csak énáltalam.”

A történelem során sok ember vallotta magát Istennek. De Jézus esetében a különbség az, hogy ő volt az egyetlen, akiről valóban bebizonyosodott, hogy Isten. Jézus azt mondta: „Be fogom bizonyítani; meg fogok halni a világ bűneiért, és három nap múlva fel fogok támadni.” És pontosan ezt tette.

Jézus feltámadása minden idők legfontosabb eseménye. A történelmet a Krisztus előtti (Kr. e.) és a Krisztus utáni (Kr. u.) időszakra bontotta. Minden alkalommal, amikor leírod a dátumot, Jézus Krisztust használod referenciapontként. Még a saját születésnapod is – az év, a hónap és a nap – Jézus Krisztus feltámadásától számítódik.

És mindez egy új nap hajnalán történt. Lukács 1,78 ezt mondja: „Egy új nap virrad majd ránk a magasból, mert a mi Istenünk szeret, és irgalmas.”

Figyelj arra a szóra, hogy „irgalmas”. A következő napokban közelebbről is megvizsgáljuk majd Isten irgalmasságát, és választ adunk olyan kérdésekre, mint például az, hogy „Mikor van szükségem Isten irgalmára az életemben?” vagy „Mi történik, ha azt elfogadom?”.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Részt vettél már hajnali húsvéti istentiszteleten? Milyen volt napkeltekor ünnepelni a húsvétot? Ha még soha nem voltál hajnali húsvéti istentiszteleten, tervezd be, hogy az idén elmész!
  • Jézus azt mondta, hogy ő „az út, az igazság és az élet”. Ezek közöl melyik a legjelentősebb számodra ebben a húsvéti időszakban?
  • Milyen bizonyítékot látsz arra, hogy Jézus feltámadása volt minden idők legfontosabb eseménye?

Isten a családjába akar fogadni téged

Isten azért teremtett, hogy szeressen téged, és az egyik hely, ahol ezt a legegyértelműbben láthatod, a kereszt. Jézus halálával és feltámadásával Isten lehetővé tette számodra, hogy az ő örök családjához tartozz. Nem számít, mit tettél vagy honnan jössz, helyed van Isten örök családjában, amely készen áll és vár rád. A meghívó mindenkinek szól, és az ajtó nyitva áll. Csak higgy, és fogadd el!

Készen állsz? Akkor kezdd ezzel az imával: „Drága Istenem, tudom, amikor meghalok, számot fogok adni neked az életemről. Tudom, hogy vétkeztem ellened, és a saját tervem szerint éltem, nem a tiéd szerint. Azt akarom, hogy ez mostantól megváltozzon. El akarok fordulni a bűneimtől, és feléd akarok fordulni.

Köszönöm, hogy elküldted Jézust, hogy meghaljon mindazért, amit rosszul tettem, hogy ne kelljen nekem megfizetnem a büntetést. Tudom, hogy nem érdemlem meg a megbocsátásodat. Tudom, hogy csak a te irgalmad menthet meg, Uram. Soha nem lehetnék elég jó ahhoz, hogy egy tökéletes helyre kerüljek.

Jézus, köszönöm, hogy annyira szeretsz, hogy minden bűnömet magadra vetted. Elfogadhatóvá tettél a menny számára, és alázatosan kérlek, hogy ments meg. Hiszek benned, Jézus. És hiszem, hogy megtartod ígéretedet, és azonnal, bizonyosan, teljesen és örökre megmentesz. Jézus, a te nevedben imádkozom. Ámen.”

*(Daily Hope by Rick Warren, 2022.04.06.)

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása