Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Hogyan szokjunk le az aggódásról?

2023. január 06. 03:00 - Erika1832

ima01.jpg

"Ezért mondom nektek: Ne aggódjatok az életetek miatt, hogy mit fogtok enni vagy inni, vagy a testetek miatt, hogy mit fogtok viselni. Nem több-e az élet, mint az étel, és a test, mint a ruha?" (Mát 6,25 NIV).

Isten a forrása mindannak, ami az élethez szükséges. Ő a Jó Pásztor, aki táplál, vezet, és kielégíti a szükségleteidet. Nem kell máshol keresned. Nem a Wall Streeten kell keresned, sem a kormányon számon kérni. Nem a házastársadtól, a nyugdíjszámlától vagy a munkádban kell keresni.

Ha a biztonságodat valamibe bele akarod helyezni, akkor olyasmibe kell tenned, amit soha nem vehetnek el tőled. Elveszítheted az egészségedet. Elveszítheted a munkádat. Elveszítheted a jó megjelenésed. Elveszítheted a családodat. Elveszítheted az életed. Elveszítheted az elmédet. Még az utadat is elveszítheted.

De Isten soha nem vész el. És nincs egyetlen olyan szükséged sem, amit Isten ne tudna betölteni. A Filippi 4,19 azt mondja: "Isten minden szükségedet kielégíti az ő dicsőséges gazdagsága szerint Krisztus Jézusban." (ESV).

Akkor miért aggódnak az emberek ennyire? Az aggódás talán az egyik leggyakoribb bűn a bolygónkon. Ez egyenes következménye annak, hogy elfelejtjük, hogy Isten mindig jó. Amikor elfelejtjük Isten jóságát, akkor imádság helyett pánikba esünk; imádat helyett aggódunk.

A Biblia azt mondja: "Ezért mondom nektek: Ne aggódjatok az életetek miatt, hogy mit fogtok enni vagy inni, vagy a testetek miatt, hogy mit fogtok viselni. Nem több-e az élet, mint az étel, és a test, mint a ruha?" (Mát 6,25 NIV).

Nyilvánvaló, hogy Isten nem akarja, hogy bármi miatt is aggódj. Mégis nehéz leszokni az aggódásról. Ez az emberi természet része!

Szóval hogyan hagyd abba az aggódást? Először is ismerd fel, hogy az aggodalom távol tart Isten jóságától. Ezután döntsd el, hogy nem akarsz aggódni, hogy a legjobbat tudd kihozni magadból. Ezután vidd az aggodalmaidat Isten elé imádságban, ahelyett, hogy aggódnál miattuk.

Ne felejtsd el: A legjobb módja annak, hogy abbahagyjuk az aggódást, ha elkezdünk imádkozni.

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

  • Hogyan hatott rád az aggodalom fizikailag, érzelmileg és lelkileg?
  • Miért segít az istentisztelet abban, hogy ne aggódj?
  • Szánj most egy kis időt arra, hogy imádkozol azokért a dolgokért, amelyek miatt aggódsz, és add át ezeket Isten gondviselésének. Aztán gondolkodj el azon a változáson, amit a szívedben tapasztaltál, miközben imádkoztál.

Biztosan tudod, hogy hova fogsz kerülni, ha meghalsz?

Sokan aggódnak a halál miatt, mert nem tudják, hová fognak kerülni utána. De Jézus azért jött, hogy megmentsen a halálfélelemtől.

A Biblia azt mondja, hogy minden ember vétkezik, és hogy a bűn büntetése a halál. De Isten annyira szeret téged, hogy elküldte a Fiát, Jézust, hogy megfizesse a bűneidért járó büntetést, hogy befogadjon Isten családjába, és hogy megmentsen a halálfélelemtől.

Ha készen állsz arra, hogy csatlakozz Isten családjához, íme az ima, amivel megkezdheted: "Tudom, hogy amikor meghalok, közvetlenül neked fogok számot adni az életemről. Megvallom, hogy vétkeztem ellened, és a saját elgondolásaim szerint éltem, nem a tied szerint. Szeretném, hogy ez megváltozzon, mostantól kezdve. El akarok fordulni a bűneimtől, és hozzád akarok menni.
Köszönöm, hogy elküldted Jézust, hogy meghaljon mindazért, amit én rosszul tettem, hogy ne kelljen megfizetnem a büntetést. Tudom, hogy nem érdemlem meg a megbocsátásodat. Tudom, hogy csak a te kegyelmed menthet meg engem.
Jézusom, köszönöm, hogy annyira szeretsz engem, hogy magadra vetted minden bűnömet, és elfogadhatóvá tettél a mennyben. Kérlek, ments meg a bűneimtől és a halálfélelmemtől. Hiszek benned, és bízom abban, hogy megtartod ígéretedet, hogy azonnal, biztosan, teljesen és örökre megmentesz. Jézus nevében imádkozom. Ámen."

Ha elmondtad ezt az imát, kérlek írj nekem (angolul) a Rick@PastorRick.com e-mail címre. Szeretnék néhány kiadványt küldeni neked ingyenesen, ami támogatni tud a továbbiakban.

*(Daily Hope by Rick Warren 2022.12.30.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása