Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Minél jobban bízol Istenben, annál kevésbé fogsz aggódni

2023. január 07. 03:00 - sznezsa

6990-bedtime-prayer.jpg

Ne nyugtalankodjék a ti szívetek: higgyetek Istenben, és higgyetek énbennem.” (Jn 14,1)

Tudod, hogy milyen örökös aggodalomban élni, ugye? Feszültnek érzed magad, úgy érzed, hogy a gyomrod görcsben van, és az egész tested feszült. De nem kell így élned! Bármi, amit megtanultunk, elfelejthető! Ideje elkezdeni elfelejteni az aggodalmat!

Isten megígérte, hogy gondoskodik rólad; ez az Ő dolga, és nem a tiéd. Az aggodalom elengedésének a kiindulópontja ezen alázatos hozzáállás fenntartása: „Isten az Isten, és nem én." Ha megérted ezt a fontos igazságot, az aggodalom kezd eltűnni az életedből.

A Biblia azt mondja: „Ne nyugtalankodjék a ti szívetek: higgyetek Istenben, és higgyetek énbennem.” (Jn 14,1)

Bármikor, mikor aggódsz, az az életed azon részét fedi fel, ahol még nem Istent helyezted az első helyre. Ez azért van így, mert életed minden olyan része, ahol nem Isten irányít, bizonytalanság és aggodalom forrásává válik.

Szóval mit tehetsz ez ellen? Üdvözöld Jézust életed „házában”. Adj neki hozzáférést életed minden területéhez – a nappalihoz, a hálószobához, a konyhához és az összes szekrényhez is! Ő már tudja, mi van benne. Valójában Isten jobban ismeri a szükségleteidet, mint te magad. Vannak olyan szükségleteid, amikről nem is tudsz – azonban egyikük sem fogja meglepni Istent.

Jézus ezt mondta: „Mennyei Atyátok tudja, hogy ezekre szükségetek van. Ezért ti elsősorban az Isten országát és annak igazságát keressétek, s ezeket mind megkapjátok hozzá!” (Mt 6,32-33)

Ha Jézus Krisztust az első helyre teszed életed minden területén, az leegyszerűsíti a prioritásokat, és sokkal kevesebb aggodalomra ad okot.

Jézus ezt tanította: „Én vagyok a jó pásztor, ismerem az enyéimet, és az enyéim is ismernek engem... Életemet adom a juhokért.” (Jn 10, 14-15)

Ha Isten annyira szeretett, hogy meghalt érted, akkor biztosan szeret annyira, hogy tápláljon, vezessen, és kielégítse szükségleteidet.

Próbáld ki ezt: Kezdd minden napod úgy, hogy emlékezteted magad arra, hogy Isten jóságos. Amikor felébredsz, ülj az ágyad szélére, és mondd: „Az Úr az én pásztorom. Ezért, Jézus, azt várom, hogy táplálj, vezess és kielégítsd a szükségleteimet. Életem minden területén neked adom az első helyet, és bízok benned.”

Amint minden napodat úgy kezded, hogy bízol Istenben, meg fogod látni, hogy aggodalmaid elszállnak.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Életed mely „szobáinak” kontrollját vagy hajlamos megtartani magadnak és ezzel, aggodásokat okozol magadnak?
  • Miért kell az aggodalom elengedéséhez alázat?
  • Mit tehetsz elsőként minden nap, hogy ne aggódj? Mit tehetsz este, lefekvés előtt?

Ma rábízod Jézusra az egész életedet?

A Biblia azt mondja: „Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta oda, hogy aki hisz benne, az el ne vesszen, hanem örökké éljen.” (Jn 3,16)

Ha készen állsz arra, hogy Jézusnak átadd az életedet, imádkozd el ezt az egyszerű imát: „Édes Istenem! Hiszem, hogy Jézus Krisztus a te Fiad. Bevallom, hogy vétkeztem, és bocsánatodat kérek. Hiszem, hogy Jézus a bűneim megváltására halt meg, és hogy Te feltámasztottad Őt. Jézus, mint Megváltómban akarok bízni benned, és a mai naptól fogva Uramként akarlak követni. Ahelyett, hogy aggódnék a saját életem irányítása miatt, azt akarom, hogy Te irányítsd az életemet, és hogy segíts teljesíteni az akaratodat. Jézus nevében imádkozom. Ámen.”

*(Daily Hope by Rick Warren, 2022.12.31.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása