Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ne aggódj!

2023. február 01. 03:00 - R.K.A.

2023_01_25_kep.jpg

Ha a halál árnyéka völgyében járok is, nem félek semmi bajtól, mert te velem vagy: vessződ és botod megvigasztal engem..” Zsoltárok 23:4 

Mi aggaszt mostanában? A gazdaság? Az egészséged? A számlák? A gyerekeid? Aggódsz a jövő miatt? Tény, hogy a mai világban rengeteg okunk van a félelemre. De Isten megígérte, hogy még a legsötétebb völgyekben is velünk lesz.

Érdekes tény, hogy a Bibliában 365 olyan igevers van, amely azt mondja: „Ne félj.” Isten az év minden napjára adott egy „Ne félj” bátorítást! Azt akarja, hogy biztosan meghalljuk az üzenetét: „Ne féljetek”.

Miért kell Istennek olyan gyakran ismételnie önmagát, amikor az aggodalmainkról és a félelmeinkről van szó? Azért, mert fájdalmaink és beragadásaink miatt sokszor azt hisszük, hogy Isten tetten akar érni, és az a célja, hogy elítéljen és megbüntessen minket. De ez egyszerűen nem igaz. Erre Jézus a bizonyíték.

Amikor megérted Isten kegyelmét és irgalmát, akkor többé nem kell félned a jövőtől. Isten nem akar bosszút állni. Jézus magára vette a büntetést mindazért, amit valaha is rosszul csináltál vagy rosszul fogsz csinálni. Mindenért megfizetett a kereszten. Így, amikor valami rossz történik veled, ne gondold azt, hogy „Isten bosszút áll rajtam”. Ehelyett gondolj erre: „Ha a halál árnyéka völgyében járok is, nem félek semmi bajtól, mert te velem vagy: vessződ és botod megvigasztal engem.” (Zsoltárok 23:4).

Azt azért ne várd, hogy amikor kimondod ezt az igeverset, akkor ettől minden félelmed egyszer és mindenkorra eltűnik. Mindig újból és újból imádkoznod kell, amikor emberi természeted visszasodor az aggodalomba.

Imádkozzz és folyamatosan emlékeztesd magad Isten ígéreteire. Azok soha nem fognak cserben hagyni!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Istennek melyik ígéreteire hivatkozhatsz, amikor megkísért az aggodalom?
  • Hogyan véd meg téged Isten?
  • Miért fontos az, hogy Jézus keresztáldozatának megértése megóvjon a jövő miatti aggodalomtól?


Jézus a te jövőre vonatkozó reménységed.

A Biblia azt mondja, hogy csak úgy juthatsz a mennybe, ha bízol Istenben, az ő Fián, Jézus Krisztuson keresztül: „Ha megvallod, hogy Jézus az Úr, és hiszed, hogy Isten feltámasztotta őt a halálból, akkor üdvözülsz. Mert a hitünk által leszünk Isten számára elfogadhatóak, és a megvallásunk által üdvözülünk” (Róma 10:9-10 TEV fordítás). Jézus miatt többé nem kell félned a jövőtől.

Készen állsz arra, hogy neki szenteld az életed? Kezdd ezzel az imával:

„Istenem, megígérted, hogy ha hiszek a Fiadban, Jézus Krisztusban, akkor megbocsátasz mindent, amit valaha is rosszul tettem, megtalálom életem célját, és egy napon befogadsz mennyei örök otthonodba.

Megvallom, hogy vétkeztem, kérlek, bocsáss meg! Hiszem, hogy Jézus azért halt meg, hogy elvegye a bűneimet, és hogy te feltámasztottad őt az életre. Bízni akarok Jézusban, mint Megváltómban, és a mai naptól kezdve Uramként akarom őt követni. Vezesd az életemet, és segíts, hogy a te akaratodat cselekedjem. Jézus nevében imádkozom. Ámen.”

Ha most imádkoztál azért, hogy elfogadd Jézust, kérlek, írj nekem egy [angol] e-mailt a Rick@PastorRick.com címre. Szeretnék küldeni neked néhány ingyenes anyagot, amely segít elindulni a Jézussal való utadon.

*(Daily Hope by Rick Warren, 2023.01.25.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása