Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Próbatétel után áldás jön

2023. február 10. 03:00 - Erika1832


femolvasztas.jpg

„Finomítani fogom őket, mint az ezüstöt, és meg fogom tisztítani őket, mint az aranyat. Kiáltani fogják a nevemet, én pedig válaszolni fogok nekik.” (Zak 13,9 NLT)

Egyes imákra azonnal választ kapunk, de vannak olyanok, amelyeknél hetek, hónapok vagy akár évek telnek el, mire megérkezik a válasz. Ezt valószínűleg te is jól tudod! De van egy jó hírem: miközben Isten válaszáért imádkozol, megtanulsz néhány dolgot, amit másképp nem tanulhatsz meg.

A várakozásban áldás van. Az egyik áldás az, hogy többet tudsz meg magadról, amikor nem kapsz meg azonnal mindent, amit szeretnél.

Életem két legfontosabb imája közül az egyiknél 13 évet vártam Isten válaszára, a másiknál pedig 25 évet. De Isten válaszolt! Akkoriban ezek voltak életem legfontosabb imái. Miért tartott ilyen sokáig? Mert miközben én imádkoztam, Isten munkálkodott bennem.

Elgondolkoztál már azon, hogy amikor "tűzön mész keresztül", az miért történik veled? Ez a próbatétel és a megtisztulás miatt van. Amikor újra és újra imádkozol valamiért, olyan próbatételeken mész keresztül, amelyek többet árulnak el rólad.

Isten azt mondja a Zakariás 13,9-ben: "Finomítom őket, mint az ezüstöt, és megtisztítom őket, mint az aranyat" (NLT).

Az aranyat úgy tisztítják meg, hogy egy nagy edénybe teszik, és addig melegítik, amíg annyira fel nem hevül, hogy az összes szennyeződés kiég belőle. Honnan tudják a kovácsok, hogy az arany vagy az ezüst már tiszta? Onnan, hogy meglátják abban a saját tükörképüket.

Isten akkor láthatja benned saját tükörképét, amikor az összes szennyeződés kiégett az életedből – miután „átmentél a tűzön". Azt mondja, hogy miután Ő elvégezte a próbát és a tisztítást, „kiáltani fogják a nevemet, én pedig válaszolni fogok nekik” (Zak 13,9 NLT).

Az ima megválaszolása a próbatétel után következik. Minden áldás előtt van próbatétel. Isten erőpróba elé állít mielőtt rád bízza a sikert. Ezek a kitartó imádkozás alapelvei.

Isten próbára tesz mielőtt megáld. És ebben a próbatételben sokat meg tudsz magadról. Ha feladod az imádkozást, soha nem fogod megtanulni azokat a leckéket, amik segítenek abban, hogy egyre inkább hasonlíts Jézushoz.

Minden nap kitartóan imádkozz. És ne feledd, hogy a próbatétel után megérkezik az áldás.

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

• Emlékezz vissza egy olyan időszakra, amikor Isten hagyta, hogy „tűzön menj át” mielőtt megválaszolta volna az imádat. Hogyan változtál ez alatt az időszak alatt? 
• Miért fontos, hogy még inkább hasonlíts Jézusra? 
• Isten hogyan tesz épp most próbára téged? Mit teszel, hogy kitartó légy az imádkozásban?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2023.02.03.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása