Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A túlterheltségtől a túlcsordulásig

2023. február 12. 03:00 - gerbeaud

"Én vagyok a szőlőtő, ti a szőlővesszők: aki énbennem marad, és én őbenne, az terem sok gyümölcsöt, mert nélkülem semmit sem tudtok cselekedni." (János 15,5)

Abban a pillanatban, amikor elkezdesz kételkedni Isten jóságában, és magad döntesz arról, hogy mi tesz téged boldoggá, mindenféle probléma jelentkezik az életedben. Túlhajszolt és túlaggódó leszel - úgy általában véve pedig túlterhelt.

De Isten túláradó életet ígér neked, nem pedig túlterhelt életet.

Jézus azt mondta: "Én azért jöttem, hogy életük legyen, sőt bőségben éljenek". (János 10,10)

Hogyan tapasztalod meg a bőséges, túláradó életet? Van egy szokás, amely Isten jóságának végtelen forrásával tölt el téged, ha minden nap csinálod: Maradj kapcsolatban Jézussal!

A János 15,5-ben Jézus a hozzá való kapcsolódást egy szőlőtőhöz hasonlította: "Én vagyok a szőlőtő, ti a szőlővesszők: aki énbennem marad, és én őbenne, az terem sok gyümölcsöt, mert nélkülem semmit sem tudtok cselekedni."

Mi történik, ha egy szőlőfürtöt levágnak a tőkéről? Elpusztul. Ugyanez igaz rád is.

Isten a te igazi energia- és erőforrásod. Ha a saját erődből próbálod leélni az életedet, akkor össze fogsz roppanni. De ha kapcsolatban állsz Vele, akkor minden erőd meglesz, amire szükséged van. Vagy ahogy a Biblia mondja: "örömötök teljes legyen"! (János 15,11)

Az egyik módja annak, hogy kapcsolatban maradj Jézussal, a napi elcsendesedés. Az elcsendesedésben időt szánsz arra, hogy egyedül legyél Istennel, és megismerd őt az Igéjének olvasása és a vele való imádságos beszélgetés által.

A Márk 1,35 szerint: "Nagyon korán, amikor még sötét volt, felkelt, és félrevonult egy lakatlan helyre, és ott imádkozott".

Még Jézus is tudta, hogy szüksége van az Istennel való személyes kapcsolatra - pedig ő Isten Fia! Mennyivel inkább szükséged van arra az erőre, amely az Úrral töltött mindennapos időből fakad?!

Néha napján talán nincs kedved elcsendesedni - de mégis tedd meg! Ha addig vársz az elcsendesedéssel, amíg kedved lesz hozzá, a Sátán gondoskodni fog arról, hogy soha ne legyen hozzá kedved.

Úgy érzed, hogy több időre, energiára, tudásra vagy lehetőségre van szükséged? Arra szeretnélek hívni, hogy alakítsd ki azt a szokást, hogy mindennap időt töltesz Jézussal. Amikor kapcsolatban maradsz vele, azt fogod tapasztalni, hogy az életed túlárad Isten jóságától és erejétől - és rá fogsz jönni, hogy valójában csak erre van szükséged.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Milyen nyomasztó helyzetet szeretnél az életedben Isten bőséges jóságával helyettesíteni?
  • Minél több időt töltesz a szeretteiddel, annál erősebbé válnak a kapcsolataid. Miben hasonlít ez az Istennel való időtöltésedhez?
  • Mi vonja el a figyelmedet az Istennel való időtöltéstől? Milyen kereteket tudsz a héten felállítani, hogy segítsenek Istenre összpontosítani a vele töltött csendes időd alatt?

(Daily Hope by Rick Warren, 2023.02.05.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása