Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Az irigység annak a jele, hogy nem bízol Istenben

2023. február 27. 03:00 - Lilla:)

 running-track-gcac31467c_1920.jpg

"Állhatatossággal fussuk meg az előttünk levő pályát." (Zsid 12,1)

A szívedben rejlő és felszámolandó irigység egyik jele, ha gyakran használod azt a kifejezést, hogy "Ez nem igazságos."

Ismerősen hangzanak ezek a mondatok: "Ez nem igazságos, hogy ő megteheti ezt, én pedig nem!" "Nem igazságos, hogy neki könnyű, nekem pedig nem." "Nem igazságos, hogy az ő gyereke nyerte a díjat, nem pedig az enyém." "Nem igazságos, hogy ők el tudnak menni nyaralni, én pedig nem."

Az irigység tulajdonképpen egy harc Istennel. Istennel harcolsz mindenegyes alkalommal, amikor irigy vagy. Amikor irigy vagy, az olyan minta azt mondanád, hogy "Isten, ezt elszúrtad. Rosszul csináltad. Nem ott vagyok, ahol lennem kéne. Ha tényleg szeretnél, nem ilyennek teremtettél volna, valaki másnak kellene lennem."

Isten pedig azt válaszolja: "Tessék? Ha nem alkottalak volna meg téged, akkor te nem is léteznél!"

Az igazi gond az, hogy amikor irigy vagy, akkor nem bízol Istenben. Nem hiszed el, hogy Ő a legjobbat akarja neked. Nem hiszed el, hogy Ő jobban tudja mit te, hogy mi a legjobb neked.

Valami azért hiányzik az életedből, mert Isten tudja az okát, hogy miért nincs rá szükséged. Van néhány képesség, amit neked nem adott. Vannak olyan esélyek, lehetőségek, amiket nem neked szánt. Van néhány olyan megtapasztalás, amiben te nem részesülsz.

Mérgedben rázhatod az öklöd, vagy bízhatsz Istenben. Isten okosabb nálad, jobban tudja, mint te. Olvasd ezt el újra: Ő jobban tudja!

Isten mindenkinek eltervezett egy pályát. Nem versenyezhetsz más nevében, és más sem a tieden. Vagy azon a versenyen futsz, amire Isten meghívott, vagy mész a saját fejed után. A legtöbb ember ez utóbbit választja, aztán csodálkoznak, hogy zsákutcába jutnak.

Ehelyett, Isten azt várja, hogy arra haladj, amerre ő szeretné. Ő egy csodálatos életet tervezett a számodra. Amikor Isten pályájára figyelsz, nem kell más futása miatt aggódnod. Nem kell a támogató vagy épp gúnyolódó lelátói tömeggel foglalkoznod. Csak egy valaki szavára kell figyelned: Istenére.

A Biblia azt mondja a Zsidókhoz írt levél 12. részének 1. versében: "Állhatatossággal fussuk meg az előttünk levő pályát." Minél inkább megérted Isten elhívását, annál kevésbé aggódsz majd azon, hogy mi történik más emberekkel.

Minden alkalommal, amikor másokra irigykedsz, vesztegeted az idődet. Légy az, akinek Isten szánt téged!

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez

  • Hogyan válaszolnál annak a gyereknek, aki ezt mondja: "Ez nem igazságos"? Mit tanulhatsz a saját válaszodból?
  • Elhiszed, hogy Isten jobban tudja, hogy mire van szükséged? Miért vagy miért nem?
  • Mire hívott el téged Isten; mit tegyél, ki legyél? Most mit tehetsz azért, hogy lefusd azt a pályát, amit Isten tervezett neked?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2023.02.20.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása