Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Vedd számításba az idődet!

2023. március 02. 03:00 - FodorImi

clock-3179167_1920.jpg

„Használd ki az idődet a lehető legjobb módon!” (Kol 4,5 – ICB fordítás)

Ha fel akarsz készülni arra, hogy Isten használjon, akkor néhány lépést meg kell tenned. Először is, ahogy tegnap megnéztük, meg kell ismerned Jézus Krisztust. Ezután el kell kezdened az idődet az örökkévalóságra való tekintettel használni.

A Kolosséi levél 4. fejezet 5. verse azt mondja: „Használd az idődet a lehető legjobb módon!”. Az idő a legértékesebb erőforrásod. Sokkal fontosabb, mint a pénz. Több pénzt szerezhetsz, de több időt nem.

Ebben az életben csak egy bizonyos idő áll rendelkezésedre. Nem tudsz időt készíteni, sem kölcsönözni, nem tudsz időt megtakarítani, és nem tudod az időt meghosszabbítani. Csak használhatod. Mindannyiunknak ugyanannyi ideje van minden héten: 168 óra. Ha nem tanulsz meg jól gazdálkodni az időddel, akkor semmi mást sem tudsz kezelni az életedben – mert az időd az életed.

Az, hogy hogyan használod fel az idődet, az egyik módja annak, ahogyan Isten próbára tesz téged a Földön, miközben az örökkévalóságra készülsz. Látja, hogyan gazdálkodsz most az időddel, hogy meghatározza, mit fog tenni veled az örökkévalóságban.

A Sátán egyik stratégiája az, hogy annyira elfoglal téged lényegtelen dolgokkal, hogy nem marad időd az élet fontos dolgaira, például az örökkévalóságra való felkészülésre. A Sátán tudja, hogy nem is kell bűnbe vinnie téged, mert ha nem tud rávenni, hogy rossz legyél, az is éppen elég, hogy elfoglalttá tesz.

Az Apostolok Cselekedetei 20. fejezet 24. versében a Biblia pontosan megmondja neked, hogy mit kellene tenned az időddel: „Az életem semmit sem ér nekem, kivéve, ha az Úr Jézus által rám bízott munka elvégzésére használom.” (NLT).

Isten használni akar téged – de ezt csak akkor tudja megtenni, ha a legfontosabb dolgokra fordítod az idődet. Az örökkévalóságra való tekintettel kell használnod az idődet. Fel kell tenned magadnak a kérdést: „Mennyit számít az, amivel most töltöm az időmet, öt vagy tíz év múlva? Mennyit fog számítani az örökkévalóságban?” Aztán újra kell fókuszálnod.

Használd az idődet az örökkévalóságra való tekintettel, hogy Isten láthassa, hogy a legfontosabb dolgokra összpontosítasz – az ő céljaira.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Vess egy pillantást a naptáradra vagy az időbeosztásodra! Mennyi időt fordítasz olyan dolgokra, amelyek az örökkévalóság fényében számítanak?
  • Mi az a munka, amelyet Isten adott neked, hogy elvégezd, amíg itt a Földön vagy?
  • Hogyan fogod másképp tölteni az idődet ahhoz, hogy el tudd végezni azt a munkát, amit Isten bízott rád?

(*Daily Hope by Rick Warren – 2023.02.23.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása