Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Életed üzenetét csak te közölheted másokkal

2023. március 20. 03:00 - ReveSz

 

clear glass bulb on human palm

"Életetek a Mester szavát visszhangozza. Istenbe vetett hitetek híre megjelent. Már nem is kell mondanunk semmit - ti vagytok az üzenet!" 1 Thesszalonika 1,8 (The Message fordítás)

Tudtad, hogy Isten különleges okból helyezett a Földre? Valamit el akar mondani a világ többi részének általad. Ezt nevezik életüzenetnek.

A Biblia azt mondja Pál apostolnak a thesszalonikaiakhoz írt első levelében, az 1. fejezet 8. versében: "Életetek a Mester szavát visszhangozza. Istenbe vetett hitetek híre megjelent. Már nem is kell mondanunk semmit - ti vagytok az üzenet!" (The Message fordítás)

Bármikor, amikor azt mondod: "Isten ezt és ezt cselekszi életemben", akkor az életüzenetedet adod át. Bármikor, amikor azt mondod: "Imádkoztam ezért, és íme, ez és ez történt", életed üzenetét közvetíted. Bármikor, amikor azt mondod: "Van ez a problémám, amivel küzdök, de Isten segít nekem", akkor megosztod másokkal az életüzenetedet.

A te egyedi életüzenetedet, csak te adhatod tovább. Senki más nem teheti meg helyetted. És ha te nem mondod el a te életüzenetedet, akkor megfosztod tőle a világot.

Isten - az életüzeneted által - fel szeretne használni téged. De miért?

Azért, mert a legjobb üzenetek a személyes üzenetek. A legnagyobb hatású mondanivalókat, emberek közlik velünk. Annyira örülök, hogy a szeretet üzenetét Isten nem e-mailben közölte velünk. Személyesen jött el közénk. Az Ige testté lett. Jézus Krisztus azért jött a Földre, hogy lássuk, milyen Isten.

Istennek üzenete van a világ számára, és ahelyett, hogy az égre írta volna, általad akarja közölni, a te személyeden keresztül akarja azt megosztani.

Nem kell tökéletesnek lenned ahhoz, hogy elmond és megoszd életed üzenetét. Csak őszintének, igaznak és hitelesnek kell lenned arról, hogy "ez és ezt csinálja Isten az életemben" vagy "ezt és azt a változást Jézus Krisztus tette velem".

Ha nem mondod el életed üzenetét másoknak, akkor lehet, hogy soha nem hallanak arról, hogy mit tudna Isten tenni értük is.

A te életüzenetedet egyedül csak te tudod. Senki más nem oszthatja meg az emberekkel. Szóval, mi lesz a te életüzeneted?

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:

  • Mi tart vissza attól, hogy bátran megoszd másokkal azt a változást, ami Jézus Krisztus hatására történt életedben?
  • Kinek van szüksége a környezetedben arra, hogy hallja a remény üzenetét? Hogyan oszthatod meg velük életed üzenetét, már ezen a héten?
  • Szánj egy kis időt arra, hogy megírd az életüzenetedet, azért, hogy felkészülten tudd elmondani másoknak! Elmondhatnád azt, hogy milyen volt az életed Krisztus előtt, hogyan jutottál el a Krisztusban való hitre, és milyen most az életed Krisztus követőjeként!

*(Daily Hope by Rick Warren - 2023.03.13.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása